What kind of day has it been?

Två av världens genom tiderna bästa tv-avsnitt heter What Kind of Day Has it Been.
Det finnas ytterligare ett avsnitt som heter det, men om det är lika bra som de andra vet jag inte.

Det gemensamma dessa tre avsnitt har är att alla är skrivna av Aaron Sorkin, samt att det är respektive tv-seriers sista avsnitt av den första säsongen. Tyvärr för Studio 60 on the Sunset Strip betydde det även serieavslutningen. Det andra jag har sett är The West Wings-avsnittet som på ett grymt sätt avslutar första säsongen.

Den tredje och sista serien är Sports Night och var en komediserie som gick två säsongen på 90-talet. Personligen har jag själv inte haft möjlighet att se den men allt som Aaron Sorkin har skrivit har jag älskat. Det Sorkin och Thomas Schlamme (ett namn som jag fortfarande inte vet hur jag uttalar) gjorde med The West Wings fyra första säsonger är det bästa jag någonsin sett på TV.

Jag återkommer minst en gång per år och ser de fyra första säsongerna, ibland ser jag även de tre sista men dom är inte lika bra eftersom Sorkin och Schlamme lämnade The West Wing efter 4:e säsongen p.g.a. en konflikt med Warner Bros. TV som producerade serien.

Så, vad för dag har detta varit då?

Ärligt talat, de två senaste veckorna har varit riktigt kass. Jag har inte lyckats slappna av hemma och bara skjutit på det jag borde göra. På jobbet där emot har allt varit bra.
Vet inte riktigt vad det beror på. Kanske för att jag blev sjuk under ledigveckan och inte lyckats komma igång med träning ute på cykeln och oroar mig inför Vätternrundan.
Det kan också vara så att jag oroar mig för att jag snart inte längre har något jobb.

När jag sedan väl är hemma orkar jag inte ta tag i det jag borde göra, känner mig otroligt kraftlös. I morse vaknade jag redan kvart över 6 och kände mig utvilad men ändå otroligt uttråkad och orkeslös att ta tag i saker jag vill och borde göra. Inte ens Montreals seger över Pittsburgh kunde få mig på mycket bättre humör.

Nä, jag tänker nog för mycket. Läste visserligen en artikel här om dagen där singlar utan syskon bråkar mest på jobbet. Jag vet inte om detta stämmer in på mig, jag har ju två systrar som jag älskar och lärde mig alltså som barn att livet inte är rättvist och jag kan inte alltid få som jag vill. Visserligen försökte jag alltid få min vilja igenom och min envishet är nog min sämsta egenskap. Den är ju skitbra när det handlar om att lyckas med personliga mål så som att cykla Vätternrundan under 9 timmar eller spika en tenta i nätverkssäkerhet.

Dock har min envishet nästan aldrig fungerat vid dessa tillfällen utan syns bara i sällsynta och rätt udda situationer där min envishet bara gör andra människor irriterade på mig.

Hur som helst tillbaka till artikeln. Trots att jag har syskon har vi aldrig stått väldigt nära varandra. Mitt äldre syskon och jag har trots liten åldersskillnad aldrig umgåtts speciellt mycket och till mitt yngre syskon är det 6 år och ganska stor åldersskillnad. Jag flyttade också hemifrån när mitt lillasyskon var bara 12 år. Sedan jag flyttade hemifrån har jag i stort sett alltid varit ensam. Har aldrig haft någon nära vän jag kunna anförtro mig till och ni som läst min blogg vet också att jag heller aldrig haft någon flickvän och att jag är oskuld.

Sedan kan jag komma med dagens ointressanta fakta. Jag sitter och skriver detta inlägg på ett Logitech Illuminated Keyboard. Ja, jag har bytt från mitt Apple Keyboard till ett tangentbord mera anpassat för PC (läs Windows). Det påminner mycket om Apple tangentbordet men har vissa knappar jag saknade. Sedan så är knapparna upplysta vilket jag uppskattar när jag sitter vid datorn på kvällar och helger.

Och nu ska jag ta mig i kragen och få lite gjort denna lediga dag!

Visa kommentarer