Vinklingen av cykel!

Fan vad jag är less på detta. Är så sjukt irriterad att jag snart inte orkar bry mig. Jag vill snacka en stund om hur, främst dom två stora skvallertidningarna Aftonbladet och Expressen vinklar cykelsporten.

Först vill jag bara säga att mina tankar går till Veronica Andréasson och hennes familj med tanke på den olycka hon idag råkade ut för.

Så till det egentliga ärendet. Det är nämligen så att både aftonbladet och Expressen älskar att vinkla cykelsporten på ett rent ut sagt vidrigt vis, det är bara doping och annat hemskt som händer. Så nu när Veronica var med om en olycka är hon helt plötsligt en stjärna och detta är något vi kan skriva om, om hon nu är en sån stor stjärna varför har man inte skrivit om henne tidigare. Jag undrar mest hur det gick i tävlingen som Veronica var på väg till när olycka var framme, inte en rad om det nämns. Varför?

Varför skrev man inget om hur det gick för hon som vann SM, Emma Johansson och henne framgångar i La Grande Boucle Féminine där hon nyligen gjorde ett stort genombrott.

Aftonbladet har faktiskt en avdelning där man samlar cykelnyheter, men 9 av 10 artiklar handlar om dopning, sjukdomar eller olyckor. Man har inte en enda artikel om det problem som Unibet.com har, eller om vår Svenska världsstjärna inom mountainbike, Fredrik Kessiakoff.

Jag vet att dopningen är ett monumentalt problem inom min älskade sport och det är något som gör mig otroligt less, men måste man bara skriva om det? Cykelsporten är väl också den sport som har kommit längst i kontrollen av sina utövare men det skrivs inget som vad som görs för att motverka dopningen.

Just nu vill UCI att alla cyklister ska skriva på ett kontrakt som bl.a. innebär att om man ertappas med dopning så förlorar man en hel årslön. Det är frivilligt men ASO som arrangerar Tour de France kommer att vägra cyklister som inte skrivit på att starta. Helt rätt väg att gå.

Cykelsporten är en tillräckligt stor sport att rika Aftonbladet och Expressen borde kunna ha minst en kille som i alla fall till en viss del är lite mer påläst om sporten. Minst av allt kan man väl köpa in artiklar från frilansande cykeljournalister. Nu publicerar man ju ”bara” TT telegram.

Det kanske inte blev ett inlägg med massor med matnyttig info, men jag vill mest avreagera mig. Jag får återkomma i ämnet när jag har mer att skriva om.

Visa kommentarer