Vila i frid Michael!

Det har knappast undgått någon att Michael Jackson inatt Svensk tid gått ur tiden.
Själv var jag vaken vid ett i natt och läste nyheten direkt på nätet och kunde nog inte riktigt förstå det. Det enda jag kände då var tomhet och förmodligen lite chock.

Min första kontakt med Michael var när jag fick albumet Dangerous på kassettband av min farbror och en helt ny värd öppnas för mig, innan dess hade jag inte varit så speciellt intresserad av musik.

Jag kan inte nu sätta fingret på hur Michaels musik påverkade men jag vill nog påstå att jag hittade både glädje och styrka i hans musik och det var något jag lyssnade på när man vill glömma problem och bara vara sig själv.

Jag minns också ett tillfälle hur några bekanta killar någon gång på 90-talet skulle på en konsert med Michael i Stockholm och hur avundsjuk jag var.
En gång skrev jag även ett skolarbete om Michael.

Det sista jag minns är hur han faktiskt intresserade mig för dans. Jag försökte länge imitera hans Moonwalk och tillslut hittade jag faktiskt tekniken och varje gång jag spelar Billie Jean än idag kan jag inte sitta still och försöker svänga mina lurviga på samma sätt som Michael.

När det gäller alla kontroverser har jag bara betraktat spektaklet utan att kunnat bestämma mig för en åsikt. Jag vet inte än idag vad jag anser om allt det.

Men jag kommer minnas Michael som min första och största idol!

Visa kommentarer