Världens längsta blogginlägg?

Ja, efter mycket om och men är det då dags att jag skriver detta inlägg. Den största anledningen är att jag varit sjukt lat och helt enkelt inte orkat ta tag det när jag i min skalle gick igenom allt jag ville skriva om, men om det blir världens LÄNGSTA blogginlägg tvivlar jag på, även om jag inte kollat upp saken. Nåväl, nog om det och det är nog bäst att jag kommer igång med att skriva om mitt första ämne som är iPhone 3G.

iPhone 3G
Jag hade ärligt talat inte planerat att köpa telefonen direkt när den släpptes i Sverige, men när jag fick veta att jag kunde köpa den löst p.g.a. att jag hade ett redan bundet avtal med Telia (Student Abonnemanget) så slog jag till. Köade till och med lite och var utanför Telia-butiken i Skellefteå vid halv 10. Fick nummer 24 på min kölapp och sedan började väntan.

Hade tänkt köpa den svarta 16 GB telefonen men den tog slut så när det väl blev min tur så fick det bli en vit, och ärligt talat ångrar jag inget, den vita var faktiskt skitsnygg och kontrasten mellan den vita baksidan och den svarta framsidan var riktigt läcker.

Men, tyvärr så fanns det ett problem, en vass kant mellan bakstycket och framsidan gjorde mig besviken så jag hade den bara i en dryg vecka innan jag beslutade mig för att lämna in den och skicka iväg den. Som tur är så har jag sett på nätet att en ny är skickad och förhoppningsvis kanske jag kan hämta den imorgon.

Detta innebär att jag får återkomma med en längre rapport om vad jag tycker om iPhone 3G.

Mor & Far
Samma dag som iPhone släpptes kom även mina kära föräldrar på besök. Dom hade redan på onsdagen varit förbi och lämnat min racer och blommor som jag hade lämnat i ?????????. Hade även glömt lite annat som jag fick tillbaka. Men det blev ett kort besök för sedan åkte dom vidare till Luleå för att hälsa på bekanta.

På fredagen blev det en trevlig middag som vi lagade i min lägenhet och helt enkelt uppskattade varandras sällskap.

Sedan på lördagen var det då allt skulle hända. På förmiddagen blev det en tur ut till kusten och Skelleftehamn efter mycket om och hamnade vi sedan vid en badplats där man spelade Beach-fotboll för att sedan åka å handla lite lätt lunch innan vi gjorde ett besök i centrum. Bland annat gick vi och köpte biljetter till Mamma Mia! Resten av eftermiddagen ägnades åt avkoppling, mina föräldrar åkte bland annat till Falkträsket.

På kvällen gick vi sedan till resturang Viking och jag tog chansen att äta en Plankstek, var på tog för länge sedan jag ätit en sådan. Sedan var det då dags för filmen, den var riktigt bra, framförallt rolig och Abba-låtarna nynnade man ju med i utan att man tänkte på det.

På söndagen sedan var det då dags för mor & far att styra kosan mot Umeå där min syster och hennes kommande sambo höll på att flytta in möbler i deras lägenhet. Min yngre syster ska förresten till hösten börja studera i Umeå, grattis! Med andra ord kommer alla barnen i familjen ha studerat på högskola eller universitet. Jag på LTU, min storasyster på Mitt Högskolan (hette så då) och min lillasyster på Umeå Universitet.

Nytt vevparti!
VevpartiJo, det hade länge varit något i mitt vevparti som glappade och när jag väl tog tag i det och kollade upp det så visade det sig att stålet i den vänstra vevarmen som man fäster fast vevarmen med hade släppt från carbonet och gjorde att det glappade ganska rejält.

Men ett samtal till den svenska grossisten gjorde tricket och dom skickade helt enkelt upp ett helt nytt. Sjukt bra service. Men så kom då dagen det skulle bytas. Min MTB var i stort behov av en rengöring och det var dåligt väder ute. Det löste sig genom att jag helt enkelt tvättade cykeln i badkaret.

Hade knappast gått om jag inte tagit bort vevpartiet men då fick jag vara extra noggrann istället nu när jag fick chansen. Tyvärr blev det väldigt oljigt men hittade en lösning på även det så det blev bra tillslut. Så nu sitter ett FSA K-Force Light på cykeln istället.

Sålt och Säljes!
En av sakerna som gjorde det möjligt att köpa iPhone 3G var ju att jag tillslut fick min Nokia N82 såld. En man från staaan hörde av sig sent och vi träffades, men karln envisades att pruta om saken och han fick helt enkelt åka hem tomhänt och jag sålde den till en kille söderut istället. Jag blev faktiskt riktigt irriterad på han som ville pruta, speciellt när den redan var så billig!

Men en sak har jag inte sålt än och som då finns till salu, det är min iPod touch 8 GB. Det var flera bekanta som visade sig vara intresserade men när det väl kom till kritan föll den ena efter andra bort. Har även upptäckt att en 8 GB touch kan vara rätt billigt om man köper den från rätt butik, och det känns som jag förlorar mer på det att sälja den billig än att om jag behåller den.

Men är du intresserad, skicka ett mail så får du veta mitt pris!

Mikrofon!
Japp, efter det att mitt headset började sluta fungera funderade jag länge på en lösning och det blev så att jag istället för nytt headset köpte jag en bordsmikrofon för typ bra mycket lägre pris och använder mina Sennheiser HD200 hörlurar. Tyvärr har jag ännu inte haft möjligheten att testa denna lösning då jag ännu inte spelat något spel men nån polare. Mac är försvunnen och jag känner inte för att spela COD4….

Cykeltankar
Ja, Tour de France har ju avgjorts och det var som vanligt lika spännande. Sjukt kul var det att Thomas Lövkvist, även kallas Gotland, lyckades få köra i den vita ungdomströjan som bästa cyklist under 25 år i fem dagar. Han var även uppe på en sjätte plats i totalen. Tyvärr blev det som hans tidigare starter bergen som ställde till problem och han föll tillbaka rätt rejält med en 41 plats som reslutat.

Jag måste även få säga att jag blev riktigt glad att Carlos Sastre lyckades hålla undan i det sista tempoloppet efter att han tagit ledning efter sitt ryck uppför den magiska L’Alpe d’Huez-stigningen. Trodde faktiskt inte att Carlos hade sådana ryck i kroppen. Sedan körde ju CSC-Saxo Bank helt suveränt genom hela touren och vilket lag dom hade.

Tyvärr svärtades även denna tour ner av svarta rubriker när en av dom största stjärnorna och dubbla etapp-segraren Riccardo Riccò visade sig vara dopad. Även hans stallkamrat Leonardo Piepoli visade sig vara dopad även om han inte fastnat i någon dopningskontroll. Det enda som är ”bra” är väl att dom båda ska ha erkänt att dom dopat sig.

Sedan måste jag få kommentera att dom hemsidor som görs i samband med SM i Mountainbike är så USELT dåliga. Jag fick ju chansen att visa hur man på ett enkelt och billigt sätt kunde göra en riktigt bra hemsida i samband med MTB-SM i Härnösand 2005. Den blev riktigt uppskattad och var ärligt talat den bästa sidan jag sett till ett MTB-SM.

Jag hade snabba uppdateringar om tävlingarna, var ute och tog bilder på loppen och redan under loppet kunde man få se bilderna på hemsidan. Jag tog bilder på medaljörerna och vi lade ut resultaten i PDF-format bara minuter efter loppen var avgjorda. Sedan hade även klubben fixat så att speaker-ljudet gick att lyssna på via hemsidan.

Det enda klubben fick stå för var boende och mat till mig, det är ju en kul sport och det var kul att vara med om det! Ska man kanske erbjuda sina tjänster till nästa års arrangör!

The Dark Knight
Ja, jag måste ju ge denna grymma film en egen rubrik. Var och såg den på smygpremiären förra torsdagen men en kurskamrat/arbetskamrat och jag ångrar det inte. Filmen är en av dom bästa filmerna jag någonsin sett, alla kategorier! Om inte Heath Ledger får en Oscar för rollen som Jokern är det en skandal jag nog aldrig upplevt inom filmen. Tyvärr kan han ju själv inte mottaga priset då han gick bort tidigare iår och det skulle i så fall en Oscar delas ut postumt.

Någon längre recension av filmen blir det dock inte då jag tycker ni ska gå och se den istället, NU!

Smått och Gott!
Hade ju tänkt att åka till Piteå för att få se och kanske känna på Stanley Cup-bucklan nu när den ändå var i närheten. Men Holmström fick idén att visa upp den på PDOL och det var för mycket folk där så jag gav helt enkelt upp tanken.

Jag undrar om folk i staaan tror det är vänstertrafik här då folk går på höger sidan och cyklar på vänster. Eller är jag så långt norr ut att det vänt på något vis!

Våga Vägra Facebook! Ja, mer än så behövs väl inte sägas. Jag är då inte med där och det är jag stolt över, är faktiskt inte med i en endast community, av något endast slag. Hade jag fått välja hade jag inte heller haft användare på forumen jag besöker men vill man skriva något måste man ju vara medlem.

Har fixat loggan och uppdaterat bloggen till 2.6. Tycker det även är otroligt svårt att hitta färdiga och snygga teman till WordPress, det gäller att leta LÄNGE för att hitta ett som fungerar.

Sist men inte minst! Ska få en ny toalettstol och en ny kran i köket. Dessutom ska dom nog byta ut avloppet helt under diskbänken då det där luktar skunk, trots att jag skurat med såpa och städat riktigt ordentligt!

Puh! Jag började skriva detta inlägg klocka 20 och har nu skrivit hela 1648 ord. Inte illa, hoppas nu ni hittade något ni gillade att läsa!

Visa kommentarer