Våga Vägra Kommentera!

Ja, nu är det dags vi slutar kommentera allt som sägs, skrivs, podcastas, vodcastas, Twittras och Facebookas. Varför kan inte en åsikt får vara en åsikt utan att ett troll ska komma och tycka annorlunda. Därför tycker jag vi ska sluta kommentera, punkt. Det skulle skapa så mycket bättre stämning i vårt samhälle och trollen skulle försvinna då ingen ändå bryr sig om deras åsikter.

Det absolut värsta man kan göra att är mata trollen, alltså besvara ett meddelande ett troll har skrivit. Trollen älskar det lika mycket som du älskar mammas hemsteka köttbullar med hemgjord potatismos, lingonsylt och brunsås. Så snälla sluta mata trollen (Don’t Feed The Trolls – DFTT). Men trollen gillar även vanliga kommentarer som inte stämmer överens med deras förvrida syn på det aktuella ämnet och får ytterligare något att skriva hatiskt om.

Därför uppmanar jag alla att sluta kommentera. Jag själv har kommit rätt lång väg faktiskt. Jag finns inte på någon social samlingssite typ Facebook (Våga även Vägra Facebook) och de forum jag har en användare på (även min egna rätt stora sida) har jag i stort sett slutat skriva inlägg. Men framförallt håller jag mig borta från att läsa och kommentera artiklarna på Sveriges största nyhetssidor. Man mår faktiskt bra av att skippa det!

Visa kommentarer