Två bra dagar

Igår var jag i Umeå inte mindre än två anställningsintervjuer, det lusta var dock att det var förmodligen för samma tjänster. Det är Umeå Kommun som söker folk, dels till IT-avdelningen och dels som IT-tekniker på en gymnasieskola. Men dom har lagt ut rekryteringen på flera företag och därför blev det nog samma. Får se vilken jag väljer som får presentera mig för kommunen. Men innan det så måste jag får lite svar från det ena bemanningsföretaget som hon inte kunde svara på igår.

Det blev en rätt lång dag i Umeå då jag tog tåget upp redan före åtta och hemma var jag först vid 17-tiden. Innan första intervjun som var klockan 11 hälsade jag på min lillasyster då jag skulle hämta det knivblock jag fått i födelsedagspresent men som inte hann komma innan.

Mellan intervjuerna åt jag lunch på restaurangen ovanför Åhlens, blev klassisk Korvstroganoff. Efter lunchen blev det en liten sväng på stan. Besökte Grafit, Microshop och Peak Performance innan jag tog en fika på Mat & Prat Café i up2. Blev en löjligt god kladdkaka. Sedan var det bara att bege sig till nästa intervju som var klockan 14.

Båda intervjuerna kändes riktigt bra, men eftersom det är samma tjänster måste jag välja vilken som ska få presentera mig. En annan lustig sak var att det andra företaget trodde det var en rekrytering medan den första bemanning, är det rekrytering väljer jag nog det då lönen förmodligen blir bättre.

Förresten så gick tågen i tiden både bort och hem. Hade varit smart nog och parkerat bilen i samma varmgarage jag parkerade i på mitt senaste jobb. Det är nära till stationen och inte så fasligt dyrt. Det var ju rätt kallt ute så en varm bil var trevligt.

Eftersom jag inte är helt frisk och det var en lång dag i varma tåg tog jag det rätt lugnt på kvällen och lade mig rätt tidigt.

Det var också rätt tur jag lade mig i skaplig tid för dagen blev en rätt intensiv dag. Efter att gått upp vid 9 tiden och slagit på motorvärmen via hemsidan (tack för det ?????????) blev det ägg och lyxmackor till frukost.

Sedan satte jag mig vid datorn för att vänta på att paketen med kläderna jag beställt kom till mitt utlämningsställe. När dom dök upp straxt före 11 så började min dag.

Först for jag till Biblioteket för att lämna tillbaka ljudböcker och hämta nya, är ju lite av en ljudboksnörd. Sedan gjorde jag ett kortare stopp på Arbetsförmedlingen för att lämna kvitton och bevis på att jag varit på anställningsintervju.

Efter det hade jag lite andra ärenden, bl.a. var jag på jakt efter nya broddar och en mindre kniv (skalkniv/fruktkniv), jag var även ute efter våtservetter till bildskärm och displayskydd och skal till min iPad mini.

Nu blev det så att jag hittade allt utom det till iPad:en på Clas Ohlson, tanken var att köpa dom sakerna på Kjell & Company, men skalet som hade fungerar inte med iPad Smart Cover och något displayskydd hade dom inte hemma.

Efter jag var klar med centrum drog jag till ICA Kvantum på jakt efter ny stora dricksglas, dom jag har från IKEA börjar ta slut. Men ICA hade inga glas men jag blev inspirerad av att köpa en grytvante i silikon, men den ICA hade klarade bara temperaturer upp till 200 grader vilket kändes lite snålt.

Så, det blev en tur till Coop också, och där hade dom även en hållare för hushållspapper som monteras på väggen. Eftersom det nya knivblocket tar mer plats fick inte hushållspappret plats där det stått. Coop hade även stora glas som jag fann som lämpliga, bra pris var det också. Men någon grytvante i silikon hade dom inte.

Efter Coop drog jag faktiskt till Jula, tänkte jag skulle kolla efter en ny borr/skruvdragare, den jag ärvt från farfar är lite otymplig och ville ha något nytt och bättre.

Väl på Jula såg jag att dom fortfarande hade ett erbjudande på ett riktigt fint paket från Bosch med flera bits och borrar samt skruv till 300 kr rabatt som jag sett tidigare. Efter att ha funderat en lång stund på om jag skulle ha råd slog jag till efter att jag kommit på att jag fortfarande hade den slant jag fått av mina farföräldrar i plånboken. Gillar inte kontanter och jag tror inte jag hade hittat ett mer prisvärt ett kvalitativt erbjudande på ett bra tag.

När jag väl betalade så visade det sig att det dessutom var ytterligare 200 kr billigare än vad som stod på prislappen och på skyltarna. Med 500 kr rabatt har jag nog gjort ett fynd.

Efter Jula så ville jag fortfarande få tag i en silikongrytvante som klarade i alla fall 250 grader och efter lite Googlande på min iPhone så visade det dig att Clas Ohlson hade en som klarade 300 grader och i bra pris. Det blev med andra ord en till tur in till stan.

Lite orutinerat tog jag dock E4:an och givetvis hamnade jag i en bilkö, men när jag väl kommit förbi första trafikljusen vid korsningen Victoriaesplanaden/Centralesplanaden (E4:an) flöt det på bättre. Borde ju fattat att kön berodde på att många skulle svänga vänster i den korsningen.

Jag parkerade på gamla busstationen eftersom jag hade en snabbt ärende och jag var tillbaka på 5 minuter. Då var det bara att hämta paketen då som var det sista på min Att-Göra-Lista, använder förresten Wunderlist, som är sjukt bra!

När jag väl hämtat paketen på ICA och kommit hem hade jag i brevlådan ytterligare två paket, dels var det mina Buff jag hade beställt, dels en original och en polar (snabb leverans) och den nya 30-pin kontakten till min Elevation Dock.

Vet inte om jag nämnt det, men Mini-USB-kontakten på kretskortet hade lossnat så Elevation Lab fick skicka mig ett nytt, vilket dom gjorde gratis. Ska ju använda min iPhone som väckarklocka från och med nu och vill då ladda den samtidigt, men då är det bra att jag har en docka att ställa den i.

Visa kommentarer