Senare samma vecka

Dom senaste åren har det inte hänt många gånger jag skrivit flera inlägg samma vecka men denna gång händer det alltså. Men det blir nog inget långt inlägg och det är kanske det som är problemet för mig, jag vill skriva så himla mycket varje gång att det känns för mycket och då blir det inget skrivet alls istället. Just nu sitter jag och halvtittar på sista etappen av Tour de France 2012. Så vida det inte händer något under etappen kommer Bradley Wiggins vinna och blir därmed första britt som gör det och det var det som var målet med bildandet av Sky Pro Cycling för två år sedan.

Annars har ju årets Tour de France varit ett av dom mest ointressant när det gäller kampen om den gula ledartröjan, tur då att vi svenskar även hade Fredrik Kessiakoff i loppet som verkligen gav oss spänning i kampen om den rödprickiga bergatröjan. Tyvärr lyckades han inte vinna den matchen med han gav sig inte och kämpade tills det inte längre fanns någon möjlighet kvar. Istället vanns den av hemmacyklisten Thomas Voeckler och han är verkligen en värdig vinnare som vann 7 raka bergspris utspritt på två etapper. Bl.a. vann han två HC och två 1C toppar och sedan etappen på tourens 16:e etapp.

Själv har jag varit ute och cyklat också. Blev landsväg för första gången på evigheter när jag i onsdag och torsdag cyklade en femmilsrunda runt Själevadsfjärden via Moliden. Tyvärr så fick jag under torsdagens tur ont i knävecket och har inte cyklat sedan dess, men det känns bättre och ska väl om vädret tillåter ut på en kortare runda för att känna efter.

Nu till något helt annat, ett av årets största filmpremiärer är den tredje och avslutande delen i Christopher Nolans trilogi av Batman-filmer. Under en visning i USA gick någon galning in i en av salongerna som visade filmen och dödade 12 och skadade ytterligare 58. Det som jag reagerar på är varför så många efter en sådan traumatisk händelse väljer att vika ut sig i olika medier och ge så kallade ögonvittnesskildringar. Personligen tycker jag det är otroligt ointressant att höra och jag tycker ofta det blir så att vittnet får för stor uppmärksamhet. Därför hör jag hellre officiella rapporter från myndigheter eller reportage från duktiga reportrar som presenterar fakta.

Jag förstår heller inte beslutet att ställa in galapremiären av filmen i Paris som skulle skett på fredagskvällen. Varför ska skytten få förstöra för ännu flera människor, jag tycker det hade varit bättre att genomföra den men innan visningen ha en tyst minut för att hedra dom omkomna och skadade. På samma sätt förstod jag inte varför man i Sverige efter 9/11 valde att sluta visa TV-serien Vänner, hade det inte varit bättre att visa att vi fortsätter leva vårt liv, ni terrorister ska inte får ändra vårt liv.

Men vad vet jag, det kanske bara är jag som känner och tycker så. Men för mig är det ett ologiskt beteende.

Något annat jag inte förstår är när kvällstidningarna skriver om så kallade phising-attacker och dom ”intervjuar” någon privat person. Igår såg jag en sådan artikel och en Ines Savolainen var tydligen så kändiskåt att hon ställer upp. Problemet är ju bara att hon säger ju inget och ibland får man känslan att Ines Savolainen är en påhittad person. En intressant sak som jag skulle vilja veta är hur tidningen och Ines Savolainen kom i kontakt med varandra. Jag kommer ALDRIG ställa upp på något sådant.

Annars så händer det inte så mycket. Nya jobb att söka har jag inte sett några men det är kanske något på gång på den fronten, men jag får se vad som händer där. Lite spännande är det i alla fall.

Visa kommentarer