Nytt jobb, nya möjligheter!

Ja, igår blev det klart att jag börjar jobba igen den 3:e februari. Det blev jobb på företaget som etablerar sig i staden och som jag fick nys om redan i maj/juni förra året och som jag har legat på sedan dess.

Till att börja med kommer jag jobba med ett projekt som innebär att starta upp verksamheten på kontoret och som sedan kommer att övergå till en Supporttekniker-tjänst. Det ska bli riktigt kul att få vara med och starta upp den här verksamheten och få bidra med både erfarenhet och idéer om hur en SPOC/ServiceDesk bör fungera.

Det var dock en liten underlig sak som har stört mig och det är att månadslönen utbetalas i efterskott. Med andra ord för jag min första lön i mars, för det jag jobbade i februari. Det är väl bara att gilla läget och acceptera det. Men lite irriterande är det allt.

Jag kommer ju få A-kassa utbetald även i februari och jag kommer även få lite lön från mitt förra arbete utbetalt nu i januari så jag klarar mig. Samt så har jag en hel del sparat nu. Men när jag väl får lön kommer jag fortsätta att aggressivt betala av dom lån och skulder jag har och målet är att vara helt skuldfri innan årsskiftet. Förutom banklån och CSN-skulden då.

Men jag har faktiskt gjort en investering i en pryl. Jag beställde igår ett EVGA GTX 770 SC 4GB GDDR5 grafikkort. Mitt gamla GTX 560 Ti börjar kännas precis så gammalt som det är. Annars är målet att också bygga en hel ny dator.

Vet faktiskt inte om jag kommer ta med en endaste komponent från den nuvarande datorn till den nya. Det skulle vara SSD:n och PSU:n. Men det händer så mycket på dom fronterna också. Speciellt tystare PSU:er är något jag är intresserad av då jag vill bygga en tyst dator med ljuddämpat chassi.

Det blev verkligen vinter denna säsongen också. Nu har det även blivit jävligt kallt och det har inte varit över -10 grader på jättelänge. Januari är verkligen ett kallhål. Fyllde ju förresten år i lördags men hur mycket spelar knappast någon större roll. Får ju ändå fortfarande vis leg på systemet.

Men annars är det ny och egen bostad jag är ute efter.

Visa kommentarer