Nästan ett år senare...

Bipolär

Nu visade det sig att att jag inte är bipolär men att jag lider av en ”recidiverande depressionsproblematik samt autistiska personlighetsdrag”. Recidiv är ett fint ord och betyder väl egentligen att jag får återkommande problem med depression. Mer finns att läsa här. Rätt intressant läsning.

När det kommer till det autistiska personlighetsdraget måste jag väl erkänna att det finns en del autistiskt med mig. Jag stör mig otroligt lätt på saker som inte stämmer, saker som inte är logiska eller när folk inte följer lagar och regler (felparkerare, inte blinkar etc). Detta kan göra mig rejält irriterad och ibland onödigt, vill inte säga aggressiv, men det kanske är ordet som bäst passar in.


Arbetslös

Med tanke på det som skrivits här ovanför så är det kanske inte så konstigt att jag fortfarande är arbetslös. Jag trodde dock inte det skulle gå såhär långt. Jag har ju bra utbildning och bra erfarenhet men litar inte riktigt på min referenser. Men mina psykologiska problem och flera korta anställningar ligger mig nog i fatet.

I våras fick jag hjälp med Stöd och Matchning av AF och StudentConsulting, men det blev var nog inte rätt väg att gå. Jag började faktiskt må sämre och tillslut blev jag sjukskriven. Efter sjukskrivningen ska jag nu få hjälp av AF via Stöd och Utvecklingsgarantin och tack vare diagnosen från psykologen har jag fått en kod för funktionsnedsättning som förhoppningsvis hjälper mig tillbaka till arbetslivet.

Tyvärr så maler myndighetens kvarnar väldigt långsamt och först i morgon ska jag träffa någon på AF igen. Jag förväntar mig dock inga klara besked, men det är väl bättre än inget.


KBT-behandling

Utlåtandet från psykologen ledde också till att mitt ärende skickades tillbaka till Hälsocentralen för vidare behandling och man tog där beslutet att få mig inskriven på KBT-behandling. Jag måste verkligen säga att detta är sjukt intressant och det är synd att det snar är slut, skulle gärna gått in på flera saker djupare.

Men det känns verkligen som om att det hjälper, jag tror t.ex. inte att jag hade skrivit detta inlägga utan det. Men jag kommer nog vilja fortsätta träffa en kurator även efter behandlingen är över.


Ljudböcker

Har mest blivit upprepning av en massa gamla ljudböcker så som dom brittiska med Stephen Fry som uppläsare, men även Liftarens Guide till Galaxen (då också på engelska). Sedan lyssnar jag givetvis en massa på Millenium-trilogin.

Det har ju dock kommit en fjärde bok i Millenium Universumet, denna gång skriven av David Lagercrantz. Man får stöta på en hel del nya karaktärer, med samtidigt har vissa karaktärer konstigt nog försvunnit. Väldigt konstigt med tanke på i vilka kretsar som handlingen utspelar sig i. Jag stör mig också på att han retconnat vissa karaktärer.

Då jag typ bara ”läser” böcker genom att lyssna på dom genom ljudbok gillar jag inte heller Stefan Sauks uppläsning av böckerna och ger många karaktärer en konstig ton. Lite konstigt att byta uppläsare från Reine Brynolfsson, men han kanske inte vill eller kunde läsa upp boken.


Nystart, nytt namn på bloggen

Fast nytt är det egentligen inte. Denna bloggen har haft en rad olika namn genom åren, men det första namnet den hade var faktiskt detta. Sedan jag lärde mig innebörden via ett avsnitt av The West Wing (faktiskt seriens andra avsnitt, 1999) har det följt mig genom livet.

Detta handlar alltså om ett logiskt felslut. Bara för att något händer (B) efter en annan händelse (A) betyder det inte att B påverkades av A. Det är dock många som använder sig att detta logiska felslut för att förklara saker. Framför allt många politiker och andra som vill påvisa saker.

T.ex. Sverige har ökad invandring, Sverige har även fått ökade anmälda våldtäkter. Den ökande mängden anmälda våldtäkter beror på invandringen. Klassiskt logiskt felslut.

Utan att ha kollat upp det beror nog den ökande mängden anmälda våldtäkter på att fler kvinnor vågar anmäla. Inget annat.

when you are depressed you don’t control your thoughts,
your thoughts control you
Visa kommentarer