Min nya dator

Det blev äntligen en MacBook Pro för mig då jag precis köpt min en MacBook Pro 13″ (early 2011) med 2,3 GHz Intel Core i5 processor, 320 GB stor HDD, 4 GB ram och Intel HD Graphics 3000 (ska tydligen prestera lika bra som Nvidia 320M).

Under tiden jag väntade på min MBP så hittade jag en forumtråd där någon undrade över vad som var så bra med Mac. Tråden höll väl ett tag innan forumtrollen tog över och gjorde den till en Mac vs PC-tråd. I go both way myself (Mac och PC). Någon i tråden hade samma synsätt som mig där man använder Mac till bärbart och sedan PC till stationärt, och det är enligt mig den bästa kombinationen.

Hur som helst, jag tänkte själv lista varför man bör välja Mac som bärbart. Jag tar nog dom bästa av anledningarna jag hittade i tråden

+ Mac OS X, grymt stabilt (UNIX FTW).
+ Designen (CNC-fräst aluminium är så läckert).
+ Touchpaden (Storleken HAR betydelse, Multi-Touch).
+ Strömkontakten (MagSafe är ju så jävla självklart på en bärbar dator).
+ Man får med programvara som man faktiskt kan använda till något vettigt.
+ Batteritiden.
+ Skärmen.
+ Tysta fläktar.
+ Skönt tangentbord.
+ Automatisk bakgrundsljus på tangentbordet.
+ Bra högtalare och mikrofon samt kamera.
+ Firewire och nu även Thunderbolt.
+ Inga störande LEDs.
+ Bra storlek (Gäller 13″ i mitt fall, den bästa storleken för bärbart).

Sedan kan jag också säga att min iPhone äntligen fått en snygg polare att synka med.

Visa kommentarer