Sökta jobb!

Jag sökt tre nya jobb sedan senast, men inte mycket verkar hända där heller. Är ju riktigt segt detta. Måste ju också säga att jag börjar bli riktigt rädd av nya regeringens förslag på att man måste finnas 30 timmar på Af varje vecka och söka jobb.

Tror dom verkligen att vi hittar flera jobb bara vi sitter där? Jag förstår inte. Jag letar jobb hos alla möjliga företag inte bara på Af’s hemsida och på deras datorer fungerar ju bara ams.se.

Fick också en påminnelse från mitt fack om att jag inte betalt den förhöjda avgiften som man tydligen måste betala även fast jag bara fick jobba en dag på ett vikariat för några månader sedan. Jag förstår inte vad dom håller på med.

Sänkningen av fastighetsskatten som regeringen också ska genomföra gynnar ju bara dom som redan är rika i storstäderna, för vanliga svenssons blir det ingen som helst skillnad.

Nä, trampa på dom som redan har det svårt. Om alliansen fick som dom ville måste man ta det sämsta jobbet man kan hitta, gärna också flytta ifrån all den trygghet man har nu med familjen. Dessutom lär lönen inte vara mycket bättre än den lilla a-kassa man får idag. Förresten vet jag inte om jag har råd att flytta, det kostar ju en hel del slantar bara det i alla möjliga omkostnader så som adressändring och hyra av flyttbil, kanske högre hyra, etc.

Alliansen verkar tro att vi som är arbetslösa är otacksamma snorungar som inte vill jobba utan försöker komma undan genom att leva på a-kassan, och än så länge finns det inget som dom sagt eller gjort som bevisar motsatsen.

Jag förstår inte syftet, vill dom verkligen att jag så ha så dålig ekonomi att man mår psykiskt dåligt och knappt kan betala räkningarna i slutet på varje månad? Ska jag måste sälja mitt bohag för att ha råd att få leva? Jag kanske måste sälja allt som får mig att må bra, så som dator, teve och dvd-spelar, hela min samling filmer och mina cyklar. Men det tillstånd man befinner sig i då vill jag inte kalla att leva.

Visa kommentarer