Inspiration

Först och främst måste jag få säga att man kan inte direkt anklaga mig för att vara en flitig bloggare. Sedan jag flyttade till ???????????? för 8 månader sedan lite drygt har jag skrivit hela 4 inlägg, det är 0,5 inlägg i snitt i månaden men det ska också påpekas att det senaste inlägget skrev jag för nästan 4 månader sedan. Varför har det blivit så?

Att ge ett enkelt svar på den frågan kan jag inte men mycket har nog handlar om att det inte riktigt blivit som jag tänk mig. Varför har det inte blivit så? För det första så har jag inte direkt trivts på jobbet. Dels var själva arbetsuppgifterna inte riktigt dom jag förväntade mig (för mycket telefon och för lite teknik), dels har det varit ett jobb som varit otroligt svårt att lära sig helt i onödan och kanske den jobbigast punkten har varit att jag inte riktigt kommit in i gruppen.

Många av mina kollegor har jobbat ihop i flera år och en viss stämning har skapats. Jag har också insett att de flesta av mina åsikter går stick i stäv men den åsikt som blivit konsensus hos gruppen i stort men där främst ett antal är drivande i frågorna och många andra bara håller med. Det är svårt att ha en avvikande åsikt att tycka annorlunda och ventilera andra åsikter. Det är i stort sett omöjligt att bli respekterad för att man tycker annorlunda. Det känns som att man hela tiden måste försvara sina åsikter även i fall där inget svar är absolut.

Jag har velat att ventilera min åsikter men varför slå skallen blodig när jag hela tiden vet att ingen kommer att hålla med mig. Även om det kanske finns personer som tycker som jag. Personligen känner jag igen detta gruppbeteende så väl från mina erfarenheter där en åsikt delas av gruppen, där ett beteende används när man är en grupp men där andra åsikter och ett annat beteende kan yttras när man är ensam med en person ur gruppen.

Nu kan man fråga sig är detta jag precis har skrivit så klokt att publicera på min blogg som jag vet läses av minst en person på mitt jobb. Hur ärlig kan man vara, och hur ärlig bör man vara på en offentlig blogg? Jag har faktiskt blivit bränd tidigare om vad jag har skrivit på min hemsida (bloggade långt innan ordet blogg ens fanns) och vad ska personer nu säga? Men nu i denna stund när jag skriver bloggen känns det som skitsamma. Jag skapade och har fortfarande kvar en blogg där jag skrivit ärligt om mina tankar och känslor men där allt skett bakom den trygga anonymiteten.

Hur som helst, den största anledningen till att jag inte skrivit någon blogg är att jag helt enkelt inte orkat. Jag har inte mått så bra sedan jag flyttade till ????????????. Istället för att känna glädje och inspiration av att gå till jobbet och träffa kollegor och dom arbetsuppgifterna som väntat har jag oftast bara känns ångest och oro. Det är inte alls skoj.

En annan sak som inte riktigt blivit som tänkt mig är att jag fortfarande inte har någon vänner. Här ligger väl det största ansvaret på mig själv. Förhoppningen var väl att genom jobbet kanske träffa någon bra människa man ska hitta på saker med och kanske tack var den vänskapen bygga ut den med flera människor. Trots min uppväxt är jag faktiskt en social person men att lära känna nya människor när man nästan är 30 år är faktiskt inte det lättaste, speciellt när man inte vet hur fan man ska göra.

I fredags var jag faktiskt på bio och såg Transformers 3 (sämst i serien enligt mig) och jag funderade länge och väl att testa ???????????? uteliv by my self men det blev det inget av det. Motivationen och viljan fanns helt enkelt inte där och när jag vandrade hem från staden i min ensamhet intalade jag mig själv att jag ändå inte skulle gilla det. Jag är ingen som dricker alkohol i stora mängder (aldrig varit full) och aldrig gillar umgås med fulla människor.

Jag gillar att umgås med personer som delar mina åsikter men om man ändå inte håller med om allting ändå tillåts ventilera sina åsikter och respekteras för dom. Jag gillar också att se på och snacka hockey (Luleå Hockey) och cykel. Men jag har svårt att snacka cykel med personer som själv inte cyklat och fått sina kunskaper från kvällstidningarna. Jag är en stor konsument av amerikanska tv-serier (ex. The Big Bang Theory, Chuck, How I Met Your Mother, Burn Notice, NCIS, Bones) men så mycket film ser jag inte på faktiskt.

Jag gillar också datorteknik, jag sitter mycket vid min dator (datorer Mac mini, MacBook Pro samt PC) men vad jag gör vid datorn har jag ärligt talat svårt att sätta fingret på, surfa är väl ett ord som kanske funkar. Det liras en hel del spel främst First Person Shooters (FPS) och Real Time Strategy (RTS) där Call of Duty: Modern Warfare 2 liras rätt mycket i omgångar, annars är väl Command and Conquer en annan favorit, samt Assassins Creed serien. Lite StarCraft II blir det väl också. Jag gillar också att cykla, både i skogen och på landsvägen. Cykelvasan ska cyklas i Augusti. Men jag är en solskenscyklist som inte gillar kyla, blåst och regn. Men ärligt talat, dom senaste åren har det blivit lite väl mycket OLW Ostbågar och Coca Cola som är min stora last och min fysiska form kunde vara bättre.

Men en vanlig dag handlar ofta om att stiga upp i god tid (om jag inte har värsta ångesten) och sedan gå till jobbet, jobbar i 8 timmar sedan komma hem och bara göra ingenting (se på tv, sitta vid datorn etc) and repeat. Roligare liv kan man säkert leva. Men jag har ett synsätt där jag faktiskt insett att det finns människor som har det sämre än mig, då blir det svårt att gnälla allt för mycket och mina egna problem känns inte längre så jobbiga.

Jag har döpt detta inlägg till inspiration och det var faktiskt en bloggande tjej som fick mig att skriva detta inlägg. Jonna Jinton heter hon och är en tjej på 21 år som flyttade från Göteborg till den lilla byn Grundtjärn i ???????????? kommun, helt själv! Bara sådär. Bland det coolaste jag hört faktiskt. Jonna har dock blivit lite av en kändis tack vare sin flytt och den fina blogg hon driver på adressen jonnajinton.se. Tanken var väl typ att kan hon klara sig själv i Grundtjärn kan jag nog klara mig här i ???????????? också.

Något jag också funderade på där jag vandrade hem i min ensamhet i fredags var att jag kanske borde ge någon av dom otaliga dejtingsajterna som finns där ute en rejäl chans. Jag skrev till och med min presentation där i huvudet. Men längre än så kom jag faktiskt inte. För det första, vilken ska man välja, sedan det kostar faktiskt en hel del och det garanterar ju inget. Tanken är nu att om det verkligen finns någon där ute för mig så kommer hon hitta mig och hon försöker komma till mig så snabbt hon kan. Men om hon inte vet att jag finns blir det ju svårt, men istället för att slänga pengar på dejtingsajter får min hemsida duga.

Så? Vad har hänt sedan jag senast bloggade där i Mars. Ärligt talat, jag minns inte så noga. Men en sak minns jag, jag köpte mig faktiskt en iPad 2 och har är otroligt nöjd med det inköpet. Sedan har jag också haft min semester, fyra sköna veckor som gick alldeles för fort. Första veckan tillbringades i ????????? då jag var husvakt medans mor och far var på Mallorca. Bilden i början av inlägget togs på lördagen innan jag skulle hämta dom på Midlanda och om ni minns första veckan i Juni så var den varm, den lördagen var det över 31 grader och då cyklar jag upp till ?????????????. Men utsikten var mödan värd.

Saker jag har att se fram emot är att jag i augusti (13:e) ska cykla Cykelvasan och sedan i slutet på september bär det av till Köpenhamn för Cykel-VM där far och jag ska vara åskådare.

Nä, nu måste jag redigera detta inlägg så jag kommer i säng någon gång. Har nog suttit i över en timme och skrivit, tänkt och funderat. Blev nog lite spretigt i slutändan. Det blev över 1400 ord i alla fall.

Visa kommentarer