Information

Jag har ju länge försökt vägrat Facebook och så, men tillslut gick det inte längre och det är ju rätt praktiskt i bland och man kan ju skydda sitt innehåll rätt lätt nu för tiden.

Men jag tycker att många tagit anonymiteten lite väl långt. När jag besöker en person på Facebook så är det väldigt sällan folk tillåter att man får veta vart personen bor ens. Jag tycker att åtminstone, nuvarande ort, ålder och relationsstatus borde vara tillgängligt för alla, eller i alla fall för ”vänners, vänner”. Det är sånt som jag anser borde vara allmän information.

Denna information var också hörnstenarna när Facebook skapades, speciellt relationsstatus var väldigt populärt på Harvard där Facebook uppstod. Det är väl inget speciellt farligt att visa vad man är i för relation, eller var man bor för del delen?

Men det kanske bara är jag som tycker det som är singel och inte gillar krogen som vill veta vilka tjejer i närheten som är tillgängliga.

Något annat jag har märkt dom senaste dagarna är att tjejer på alla chatter runt om i världen beter sig på samma sätt. Dels så svarar dom inte på tilltal och dels så vill dom inte hålla kontakten utanför chatten. Snackade med en tjej som påstod att hon bodde på Hawaii och jobbade på en resort där. Hon var trevlig och så men när jag frågade om hon t.ex. hade Skype så svarade hon inte ens och tillslut så försvann hon.

Är dessa ”tjejer” bara fake eller är det något annat som spelar in? Jag har en känsla av att folk har blivit väldigt paranoida på nätet och verkar tro att deras identitet ska bli stulen bara dom berättar vad dom heter i förnamn. Det tyder ju även bristen på basfakta hos många Facebook användare på.

Visa kommentarer