Hänt sedan sist

Ja, jag sitter ju inte längre kvar på XXXXXXXXXXXX och vaktar hus. Men annars har det väl inte hänt så mycket. Givetvis var väl min lillasysters student en stor sak för henne, men som det är nu är man ju inte klar med studier om man vill ha ett jobb, det krävs ju i stort sett högskoleutbildning för vilket jobb som helst. Jaja, det var trevligt att få träffa lite släkt.

Annars söker jag jobb som en galning, har startat en ny hemsida fått skatteåterbäring och tackat nej till ett jobb.

Just nu söker jag så många jobb att det blir svårt att hålla reda på dom. Hur som helst, jag sökte ett jobb i Barcelona, mest för skojs skull läste inte annonsen så noggrant men bara någon dag senare ringde dom och ville ha en intervju och förra måndagen intervjuades jag. Kändes bra men fick samtidigt reda på att det var lätt låg lön och sedan dåligt med hjälp med att ta sig ner. Jag skulle nog inte haft råd med resan ned. Jaja, redan på onsdagen ringde dom och erbjöd mig jobbet, riktigt coolt. Jag ville dock fundera på det, men kände väl redan då att jag skulle tacka nej och gjorde så på torsdagen.

Den främsta orsaken till att jag tackade nej var väl hur man löser det praktiska, resan ner och boendet i Barcelona, som dom faktiskt inte hjälpte till med. Dom räknade med att jag kunde hyra ut min lägenhet i andra hand (aldrig i livet) och bo där nere i nån slags kollektiv.

Men som sagt, jag har trots det fått det lite bättre när det gäller ekonomin. Jag har nämligen fått tillbaka en massa sköna slantar på skatten. Eftersom jag förra året hade f-skattsedel så skulle det inte utbetalas förrän i december, men skickade in en ansökan om förtidsåterbetalning och fick den godkänd. Känns tokigt skönt!

Det enda positiva med att man varit arbetslös är att även om jag nu har pengar så slösar jag inte bort dom på prylar eller DVD-filmer. Det enda jag gjort var att jag köpte Scrubs säsong 4 och lite kläder. Letade efter skor, men hittade inga som jag verkligen ville ha, och vill dessutom ha ett par kraftigare som man även kan ha på hösten och vårkanten så det får jag vänta med, skor var ju heller inget jag verkligen MÅSTE ha!.

Sedan var det med hemsidan. Jag har nu tre serier jag följer. Dels NCIS (Navy CIS i Sverige) och Scrubs. Men nu även House, och det är till den tv-serien jag nu startat upp en hemsida. Den är fortfarande inte igång för allmänheten men projektet är definitivt. Sedan tidigare gör jag en sida om NCIS som jag kallar Navy-CIS.se (mest på grund av att NCIS.se var upptaget). Hade ju planer på att göra en hemsida om Scrubs också, men eftersom det nu bara blir en till och avslutande sjunde säsong känns inte det aktuellt.

Jag har faktiskt ytterligare ett projekt igång, men eftersom jag känner att där måste jag vara anonym så vill jag inte berätta om det på denna sidan.

Kan ju också meddela att jag funderade förra veckan att ta bort denna blogg och ersätta sidan med ett litet socialt experiment för att se om jag kan marknadsföra mig så pass bra på internet att jag får tag på ett jobb den vägen. Men kände efter att jag gjort en del av hemsidan, bl.a. postat det personliga brevet så är detta nog ingen bra idé. Jag gillade dock den dagräknare jag hittade som jag skulle använt på sidan för att visa hur många dagar sedan jag blev arbetslös så jag tog den till denna sidan och ni ser den uppe till höger. Jag kanske också gör en annan variant av experimentet på denna sida då jag redan lag upp mitt CV.

Visa kommentarer