Generation Skithög!

Ja, jag måste verkligen få skriva av mig. Jag upptäckte nyligen att vi som är födda på 80-talet och senare kallas för Generation Y vad exakt det innebar kommer jag inte exakt ihåg just nu, det enda jag vet är att jag inte är av samma uppfattning.

Det jag ser omkring mig när det gäller 80-talister är att dom (vi?) är kräsna bortskämda skitungar som inte kan ta om ett hushåll. Jag tycker att dom flesta, speciellt killar, är morsgrisar som inte städar, tvättar eller lagar mat. Men jag tycker även tjejer har svårt att ta hand som sig.

Har bott med ett par tjejer nu (i studentlägenhet) och det är fan inte kul när man kommer ut i köket och måste städa i en halvtimme innan det är tillräckligt hygieniskt för mig att laga min mat. Visst lite skit rensar bara magen, men detta är fan äckligt.

Jag fick en vad jag tycker ändå är en rätt normal uppfostran där vi hjälpte till hemma med att bädda våran säng, städa rummet och även andra gemensamma utrymmen. Vi fick även lära oss att stryka våra egen tvätt. Men tydligen är det väldigt onormalt.

Jag vet ett antal familjer där speciellt mamman gjorde allt åt sina barn, och speciellt sönerna. Dessa barn är ju nu vad samhället kallar vuxna men inte många beter sig så. Fast å andra sidan gör ju ingen annan det heller så idag är det många som bor i rena svinstior. En av tjejerna jag delar lägenhet med har ibland så mycket skit att det fan knappt går att komma in i rummet! Äckligt…

SÅ, vad var det som fick mig skriva detta inlägg nu? Jo, jag var på bio nyss och framför mig satt unga 80-talister (tror jag), men i alla fall personer som tillhör Generation Y. Före filmen fick vi se ett kort inslag om att visa hänsyn, stänga av mobilen och att slänga skräpet efter sig?

Tror ni det respekterades? Inte ett dugg. En tjej satt och skickade säkert 15 SMS under filmen och efteråt så lämnade dom sina popcorn-askar och Cola-muggar på golvet och gick.

Jag tycker många personer måste lära sig ett ord, och det ordet är RESPEKT!

Visa kommentarer