Fortsatt strul

Ja, det blev lite mera strul med datorn efter installationen av Vista. Jag skapa en lite partition för C: på 30 GB för Vista, borde räcka tyckte jag. Men icke, den blev snart för liten. Så ut på nätet för att leta efter en lösning.

Jag hittade då denna guide:
Using GParted to Resize Your Windows Vista Partition

GParted är alltså ett Linux-verktyg för hantering av hårddiskar. Jag följde guiden så noga som möjligt men med lite missvisande information och min dumhet gjorde att jag inte fick till det.

Jag kom emellertid på att jag var ju tvungen att minska min D: före så att det utrymmet kunde flyttas till C:. Det tog sin lilla tid att fixa, cirka 5 timmar faktiskt men det var ju ett måste helt klart.

Men när jag sedan reparerat Vista enligt guiden så ville inte Vista starta när skivan inte låg i läsaren. Men hjälp av en kurskamrat så kom jag fram till att mina IDE hårddiskar säkert ställde till lite problem så efter att jag kopplat bort dom och gjort en ny reparering funkar det finemang.

Jag pratade även med Dustin igår och dom ska skicka en retur-fraktsedel så jag kan få en ny hårddisk.

Annars kan jag också meddela att jag förhoppningsvis har fixat ett exjobb på Kommunen i ?????????. Har pratat med lite folk där och ska på möte straxt innan jul. Får jag inte tag på något här i Skellefteå så blir det att vistas i ????????? några veckor till våren.

Visa kommentarer