Felanmäla iPhone 4 köpt utomlands, del 1

Dag 1 – SKICKAS

Tyvärr måste jag idag skicka iväg min iPhone 4, den jag i somras köpte av Apple UK och fick skickad till Sverige via Borderlinx. Hela tiden sedan jag köpte den har jag haft ett skumt fel där Ljud på/Ljud av funktionen automatiskt aktiverats/avaktiverats. Detta kan ske när det ligger i min byxficka eller när jag lägger den på bordet. Jag har också hört att något är löst i telefonen när man håller den vid örat.

Förra veckan fick jag äntligen tummen ur och ringde Apple. Där fick jag veta att man kan kontakta två olika företag i Sverige som har support på internationellt köpta iPhones. Jag valde LAN-Master och ringde dom i fredags. Eftersom jag inte bor där deras serviceverkstad finns går det bra att skicka in den. Vilket jag ska göra idag.

Jag har skrivit en utförlig felbeskrivning och mina kontaktuppgifter. Eftersom iPhone 4 använder sig av mikro-SIM-kort funderade jag på att byta till ett Mini-SIM-kort under tiden jag har telefonen på service så jag kan använda SIM-kortet i min reservtelefon. Nu visade det sig att Telia-butiken säljer Mikro-SIM-korts adaptrar så det blev en sådan för 29 kr.

Tyvärr visade det sig också att min reserv telefon inte fungerar (fel på batteriet som har svällt) så jag får ”låna” jobbmobilen till jag fixat ny mobil/nytt batteri.

Skicka telefonen tänker jag göra idag med Posten och gör det nog som Postpaket så jag kan spåra paketet och se att det kommer fram. En billigt fraktförsäkring skulle jag vilja kalla det (kostar 150 kr).

Redan nu saknar jag min iPhone och det kommer bli en jobbig tid utan den. Har ju haft en iPhone i drygt 2,5 år.

Visa kommentarer