Ett nytt år

Är åter på hemmaplan och insåg just en sak. Glömde förtydliga en sak i mitt förra inlägg när jag satte en asterisk* vid ett ord. Så, får förtydliga nu.

hemstad för mig är staden där jag för tillfället bor.
födelsestaden är där jag är född och uppvuxen.


Så, då har jag fått det ur världen. Är som sagt hemma igen och jobbade i fyra dagar (ja, även helg) innan jag nu fått tre dagar ledigt då jobbet hade stängt över nyår och jag är ledig på onsdagar p.g.a. att jag jobbar varannan helg.

Var rätt mycket att göra på jobbet då det blev manfall p.g.a. sjukdomar. Sedan hade också en annan kollega fått ledigt vilket var synd, men det var hen ändå värd.


Luleå Hockey

Varit supporter i flera år och kan knappast klassas som medgångsdito då det enda SM-guldet jag fått uppleva inträffade för 23 år sedan nu i vår och man ska absolut inte vara ett lag för det i vår heller.

Men av någon konstig anledning så har man lett serien och har för tillfället bäst poängsnitt av alla lagen i SHL. Detta trots att man t.ex. tappade poäng mot botten laget Timrå på hemmaplan i fredags.

Därför var det extra skönt att dom kunde slå Mora på bortplan i söndags med klara 7-4 vilket inte var ett resultat som speglade matchbilden då det gjordes mål på lite vad som helst, av båda lagen.


Annars så håller jag även på Spurs, Flyers och Patriots. Tur man har Patriots så man får ”vinna” nån gång då och då. Fast det är egentligen också det lag som jag har sämst koll på.

Flyers och framför allt Luleå är mina lag men började hålla lite på Spurs för några år sedan, mest för att jag och min far ska ett gemensamt lag att hålla på och snacka om.


Annars då? Har tyvärr åter igen en klump i magen och vet precis varför. Jag är verkligen en stor idiot ibland och nu vågar jag verkligen inte erkänna det för viktiga personer i mitt liv.

Förhoppningsvis kan jag ta tag i och fixa detta om drygt en månad när min provanställning övergår till tillsvidare och jag kanske får en liten löneförhöjning.


Mitt psykiska tillstånd hjälps sedan tyvärr inte av att jag stör mig på skitsaker. Som att folk inte går på rätt sida, eller att bilister inte blinkar när dom t.ex. ska lämna en rondell.

Jag vet att flera också stör sig på detta, men för mig blir jag rent fysiskt förbannad och upprörd. Inte en hållbar situation.

Att jag stör mig på kommunens usla snöhållning (?) av gång- och cykelvägarna eller att det luktar, nej stinker, cigarettrök i trapphuset är dock mer normalt.


Nytt år var det

Sov in det nya året på den bäddmadrass jag fick i julklapp. Skönaste sovupplevelsen jag kan minnas. ”Firade” annars nyåret helt själv utan skumpa och annat gott.

Idag har också varit en bra dag. Fått en hel del gjort faktiskt. Blev som traditionen säger pizza idag till middag, men denna blev hemlagad och nu så har jag pizza att ta med som lunch till jobbet.

Har även storstädat köket och kört tvättmaskiner. För första gången på länge är tvättkorgen i stort sett tom.


Nä, dags att vika lite tvätt, ta en dusch (ska faktiskt slätraka mig för första gången på länge) och sedan göra lite kvällsfika.

Be yourself;
everyone else is already taken
- Oscar Wilde
Visa kommentarer