Ett drygt år senare

Så här sitter jag nu. Tillbaka i staden jag lämnade för tre år sedan. Mycket har hänt på dessa tre år. För det första studerade jag ???????????? vid ??????? i ???????????? och efter examen ifjol flyttade jag, trots att jag inte alls egentligen ville, ner till ????????????, eller ????? om vi ska vara petiga. Det är också drygt ett år sedan jag skrev ett vettigt inlägg om vad som egentligen händer i mitt liv.

Visst, jag skrev ett inlägg i juni efter mitt senaste fiasko i Vätternrundan, men det skrev jag mest av frustration och ilska och innehöll faktiskt inte så mycket om vad jag faktiskt har gjort och då fortfarande gjorde. Det tänkte jag ta och berätta nu istället.

Det var alltså i mitten av juli 2009 som jag fick ett jobb på ????? ????????. Ett dotterbolag till ???????. Jag minns att jag började jobba där sista veckan i juli och det måste varit ett av dom värsta arbetsplatserna jag har varit på. Jag skulle sitta i deras så kallade NOC och hjälpa de företag som köpte kapacitet av ?????. Exakt vad jag faktiskt gjorde har jag förträngt nu inser jag, men man kan väl säga att jag var third-line-support till ADSL-kunderna.

Nu blev det faktiskt bara tre månader på ???????????? tillslut fick skiten sålt till ett företag som heter ???? och jag grät inte många tårar över den skilsmässan. Men vad fan skulle jag göra nu? Visst fanns det planer på att lägga ner ??????????????? och försöka hitta något jobb hemma i Norrland, rent av i ?????????. Men som ekonomin såg ut i stort hösten 2009 fanns det inga jobb att söka.

Men av rent flyt fick jag faktiskt tag på ett nytt jobb väldigt fort och jag var arbetslös i endast två veckor. Jag fick tag på ett jobb på ??????????? där jag skulle jobba i deras Servicedesk. Det var ett vikariat för en kille som skulle gå på pappaledighet. Där jobbade jag till den 6:e augusti i år och arbetet på ??????????? var minst sagt intressant.

Jag har fått arbeta mycket med Mac och blev till och med iPhone-ansvarig på Servicedesk och fick arbetet med att styra upp den rätt så obefintliga servicehanteringen som då rådde. Så, det arbetet var jag relativt nöjd med att fått till när jag slutade. Arbetet innebar också att jag vissa veckor jobbade natt och det var väl minst sagt en ny upplevelse. Att jobba från 16:30 till 03:30 i sju dagar (de två sista var 19:00 till 03:30) var rätt slitsamt och inget som föll mig i smaken. Att dessutom vara den enda på hela IT-avdelningen som redaktionen skulle luta sig mot var lite skrämmande. Men jag hade tur och inga allvarliga fel inträffade. Min kollegor kunde drabbas de mest udda problem.

Men ju mera tiden gick kände jag att ????????? är inget ställe för mig. Stressen, alla människorna, avsaknaden av lugnet. Nämnde jag stressen? Allt detta fick mitt att längta hem. Jag saknade även min familj och tryggheten i Norrland. Så redan i våras började jag söka efter ett nytt jobb i Norrland. Jag fokuserade främst på ???? eftersom båda mina systrar bor där. Men ännu har jag inte hittat något nytt jobb.

Men jag valde ändå att, när mitt konsultkontrakt avslutades i augusti, flytta hem till ????????? och är nu inneboende hos mina föräldrar. Kanske inget man egentligen vill göra som vuxen men vad ska man göra när man är arbetslös och inte har råd med eget boende? Dessutom är villan stor och jag har övervåningen för mig själv i stort sett. Dessutom har dom fiber ända fram till huset så jag får snabbt bredband här.

Så här sitter jag nu.

Men redan på tisdag hopps jag att starten på resten av mitt liv här i Norrland tar sin början. Jag hade som sagt redan i våras börjat söka jobb och ett av dessa ska jag nu på anställningsintervju. Det gäller ett liknande jobb jag hade på ??????????? men i ???????????. ????? känns helt rätt. Nära både till ???? och ????????? och mycket större än ????????? och bjuder förhoppningsvis på bättre shopping.

Håll tummarna vet jag.

Visa kommentarer