Ett bra år?

Ett bra år?

Känns lite konstigt att använda den rubriken med tanke på att vi just nu upplever den värsta pandemin på 100 år. Men faktum är att för mig personligen har detta året varit ett av dom bästa på länge.

Det är ju rätt länge sedan jag skrev något och för att gör en nästan två år historia kort var jag arbetslös nästan hela 2019 innan jag den 10:e januari detta år började jobba på ITS, Umeå Universitets IT-enhet. Där jobbade jag till en början 50% med Kundservice åt både anställda och studenter.

Senare i mars blev det även så att jag började praktisera 50% på ATEA här i Umeå och förhoppningen var väl att det skulle övergå till en fast anställning. Tyvärr kom ju pandemin där och fuckade upp det mesta. Men jag praktiserade där i nästan 3 månader och bra var väl det, men mer om det senare.

När det inte blev någon fortsättning på ATEA visade det sig att jag fick mer timmar och ibland jobbade heltid på ITS. Jag jobbade även på plats hela tiden när många blev hemskickade. Det gav mig chansen att visa framfötterna och anställningen förlängdes flera gånger och tillslut visade det sig att jag jobbade på ITS till sista oktober.

Det är nu ATEA åter kommer in i bilden, för när min tid på ITS började lida mot sitt slut fick jag tack vare min praktik på ATEA tidare chansen på ett heltidsuppdrag som konsult. Visserligen bara 3 månader men det borde bli förlängt.

Även på mitt nuvarande jobb trivs jag ypperligt, vilket jag även gjorde på ITS så förhoppningsvis kan detta året rent jobbmässigt vara en vändpunkt för mig. Både ITS och ATEA har varit nöjda med mig.

Jag har även hittat ett annat lugn rent mentalt och mina psykiska problem har varit mer hanterbara.


Jag och min far skulle även ha cyklat Cykelvasan i år men som alltså ställdes in och ersattes av Hemmavasan. Vi cyklade halva varianten och hoppas kunna cykla hela nästa år istället.

Men med Cykelvasan/Hemmavasan som mål blev även min träning bättre och mer fokuserad och har inte på säkert 10 år, om inte mer, varit i såhär bra form. Tappat lite fokus nu på hösten när uteträning blir svårare och det inte lämpar sig att gå på gymmet men det är ändå bättre än många tidigare höstar.


Annars så har jag faktiskt även flyttat till en ny lägenhet. Inte för att jag ville men p.g.a. en vattenskada som visade sig vara värre än man först trodde. Det visade sig efter ett antal månader att översvämmningen i maj hade orsakat en skada som krävde att hela badrummet åter igen renoverades (gjordes en våran 2019) men att även golven i badrum, kök och hall också måste fixas.

Efter en del strul hade jag lite tur och bor kvar i samma fastighet men i en annan lägenhet på samma våningsplan. Även den drabbades av översvämningen men inte alls på lika allvarligt som min.

Förhoppninsgvis är det dock inte lång tid kvar tills jag kan flytta tillbaka.


Finns säkert en massa mer att berätta om men det får bli en annan gång. Ska förhoppningsvis bli lite bättre på att skriva och spara på mina tankar och upplevelser i framtiden.

Med det sagt önskar jag er alla ett GOTT NYTT ÅR!

Visa kommentarer