En vecka i...

Befinner mig just nu i ????????? sedan i tisdags kväll. Jag åkte hit för att i onsdag vara på en rekryteringsträff som Arbetsförmedlingen tillsammans med Student Consulting anordnade med anledningen att en tjänst som IT-tekniker skulle utannonseras i ????????? med start i höst. Man kommer jobba som konsult ute hos en ännu icke namngivet kund och serva datorer och skrivare.

Jag tycker själva tjänsten låter väldigt intressant, men att flytta hem till ?????????, det lockar faktiskt inte. Men ett jobb är ett jobb och det vill jag ha. Annars hoppas jag just nu på att hitta ett jobb i Umeå om det inte blir ???????????? där det dock finns väldigt få jobb att söka.

Annars har det ju varit en vecka där Sveriges EM både började och slutade med förluster både mot Ukraina och England, som Mac-fantast hade ju Apple sin WWDC Keynote i måndags där man presenterade uppdateringar av MacBook Pro, och visade upp både Mountain Lion och iOS 6. Mac OS X 10.8 ska ju komma i juli medan iOS 6 ska komma i höst, förmodligen i samband med en ny version av iPhone.

Men det mest intressanta man presenterade var den första MacBook Pro i nästa generation med sjukt högupplöst skärm och ett tunnare skal. Skärmen på 15,4″ har upplösningen 2880 x 1800 vilket alltså är 4 gånger mer än tidigare och högre än min stationära 24″ skärm har (1920 x 1200). Tyvärr kommer den ju inte i 13″ som jag tycker är den bästa storleken på bärbart.

Sedan har den nya MacBook Pro med Retina ingen optisk enhet eller Ethernet uttag p.g.a. att den med skärmen bara är 1,8 cm tjock. Det där med att den inte har optisk enhet kommer ta ett tag att vänja sig vid då jag personligen använder min MBP mycket till att se på DVD dels när jag reser och dels när jag ligger i sängen innan jag ska sova.

Men å andra sidan är jag förmodligen inte den Apple har i åtanke när dom skapade datorn, den dom vill ska köpa datorn är en grafiker eller annan person som i yrket behöver en dator med bra skärm.

Detta verkar dock inte många av dom som skriver på SweClockers.com forum inse där man ondgjort sig över den nya MacBooken på dom mest ologiska sätten. Dom flesta klagade på att man inte kan byta ut komponenter i datorn så som hårddisken, minnena eller batteriet.

Det är dock så att användarna som kommer köpa datorn, som kostar över 20 000 kr, förmodligen kommer ha råd att vid köp uppgradera datorn om inte 512 GB SSD och 8 GB RAM skulle räcka. Andra argument är att datorn inte är miljövänlig eller att datorns batteri kommer att bli så dålig att det inte håller.

Jag vill minnas att det var samma tjafs när iPhone och MacBook Air presenterades, telefon där man inte kan byta batteri eller öka telefonens minne, it’s madness sa man. Vad vet vi idag? Jo, att iPhone förändrade hela mobilmarknaden och att det blev en av Apples största succéer. Sedan, vill man inte ha datorn, köp den då för fan inte, jag tror inte Apple kommer att bry sig det minsta.

Åker tillbaka till ???????????? på måndag, helgen har jag fått för mig själv i föräldrarnas hus då dom åkt söderut. Med andra ord har jag fått en liten minisemester, synd att jag inte har MTB:n med mig, för då kunde jag stannat längre.

Visa kommentarer