En sämre lördag

Ja, veckan började riktigt bra och det var faktiskt skönt att vara tillbaka på jobbet i måndags och kul att träffa kollegorna igen. Måndagen var dock bara tre timmar men tisdagen skulle vara hela dagen. Men halva, eftermiddagen för min del, skulle ägnas åt utbildning i det nya Trio telefonsystemet vi skulle använda istället. Det var riktigt intressant och vi skulle redan på onsdagen köra igång med det. Men det fick jag inte vara med på för på tisdagskvällen ringde telefonen och det var Qwork.

Det visade sig att Ske Kraft inte längre ville ha mina tjänster och mitt uppdrag där avslutades med omedelbar verkan. Varför vill man då veta men jag har ännu inte riktigt förstått anledningen. Har jag misskött mig så grovt på två dagar att man i stort sett måste ge mig sparken utan att ens ta en diskussion. Men nu är jag ju inte anställd av Ske Kraft utan Qwork. Detta innebär att jag nu har blivit uppsagd på grund av arbetsbrist och har uppsägningstid till den 15 juli.

Hela situationen känns väldigt surrealistisk och det har verkligen varit tre sega dagar. Men nu är det bara att gilla läget, lyfta blicken och gå vidare och hoppas att jag snart får ett jobb som passar min utbildning.

Denna dag är också sämre på grund av att jag var uppe hela natten för att sedan se Detroit förlora Stanley Cup. Det var ingen bra match från 2008-års mästare samtidigt var pingvinerna riktigt bra defensivt och hade bättre fart på offensiven. Men det var en riktigt tråkig match faktiskt, Pittsburgh spelade sjukt defensivt hela matchen och det var ingen fart med utbytande av chanser och snygga kombinationer. Ärligt talat så vann Pittsburgh på att Detroit gjorde två grova misstag som Talbot utnyttjade skoningslöst. Tråkigt för Lidström och Holmström att inte få den femte ringen på sina fingrar, men räkna inte bort gubbarna än, detta blir riktigt bra tändvätska inför nästa år.

Måste förresten vara väldigt snopet för Marian Hossa, ifjol i Pittsburgh, nu i Detroit. Att förlora Stanley Cup två år i rad och i år mot sina gamla lagkamrater dessutom. Han tackade nej till ett lukrativt kontrakt med Pittsburgh för ett sämre ett-års kontrakt med Detroit för han trodde att det gav honom en bättre chans att vinna. Faktum är att flera spelare i Pittsburgh sagt att det varit en extra tändvätska att få se Hossa förlora då många ser honom som en svikare.

Men ärligt talat är jag också förvånad att Pittsburgh tog sig såhär långt. Länge under säsongen låg dom inte ens på slutspelsplats men hade en fin vår. Men trodde både Flyers och Capitals hade stor chans att slå dom men Pittsburgh hade spelarna som ville och kunde avgöra matchserier. Det hade inte Detroit i natt. Hossa t.ex. är en stor besvikelse och gjorde inte ett enda mål i finalserien.

Annat som hänt är att bloggen nu kör WordPress 2.8 Baker. Numera är det en enkel process att uppdatera sin sida eftersom det kan göras direkt i WordPress som sköter allt åt en. Kul också att dom fixat en theme-browser och installation direkt i systemet på samma sätt som plug-ins installeras.

Ärligt talat förstår jag inte varför så många väljer att köra andra system än WordPress när man bloggar. Har nog testat de flesta systemen på marknaden men inget kan ens mäta sig med WordPress. Samtidigt som det är ett enkelt system så finns det otroligt stora möjligheter för de som vill. Vill man inte ha en blogg på egen sida finns WordPress.com.

Nej, nu ska jag försöka vakna mera, en kopp kaffe skulle sitta fint. Men kommer nog få sota att jag var uppe till halv 5 i natt i nån dag.

Visa kommentarer