En nystart

Då har det åter gått 4 månader sedan jag senast skrev något, jag som trodde det skulle blir bättring på det, men icke. På dessa fyra månader har det faktiskt hänt en del och samtidigt inte. Vad som hände direkt efter jag skrev inlägget i augusti kommer jag faktiskt inte på. Det var väl först från den 13:e jag har några minnen. Jag var ju ner och körde Cykelvasan. Fixade resan ner och boendet och allt sånt själv. Ner till Mora där jag skulle bo hyrde jag en bil, blev en Golf Kombi TDI, gick riktigt fint. Bodde på ett ställe en bit utanför Mora som heter Åmåsängsgården där jag fick en liten, helt nybyggd, stuga med fyra bäddar helt för mig själv, väldigt fint ställe faktiskt.

Själva tävlingsdagen fick jag ta stora ryggsäcken med mig till bussarna då starten går i Sälen och målet är i Mora. Resan till Sälen tog väl dryga timmen och sedan kom lastbilar med våra cyklar, väldigt bra organiserat. Eftersom jag startade i en av dom sista startgrupperna (var kanske sista faktiskt) fick jag vänta i flera timmar på min start. Ryggsäcken med ombyte och sånt lämnade jag till arrangören som tog det till Mora, med mig hade jag min Camelback med vatten och två flaskor med sportdryck. Med mig hade jag givetvis lite energikakor samt nycklar och plånbok. Sedan gick loppet riktigt bra tycker jag med tanke på att det var ett bra tag sedan jag cyklat 94 km på en MTB. Jag blåste om en jävla massa utför (oj vad dålig teknik många hade) och på tekniska partier, men tappade kanske mycket på asfalten och släta grusvägar.

Gick kanske lite snabbt i början utan att jag själv tänkte på det, jag blev lite trött men gick inte in i väggen, stannade lite extra vid någon depå men sedan höll jag ett ganska jämt tempo in i mål. Målet var ju också att gå i mål, inte att göra det på någon speciell tid. Vädret var också jättebra med cirka 18-20 grader, helt perfekt tycker jag. Sedan var det än väldigt bra organiserad tävling. Jättekul var det. Efter att ha hämtat väska, duschat och fått i mig lite mat var jag så trött och hade så ont i rumpan att jag hade svårt att ta mig till stugan *ler*. Jag orkade dock med att åka och äta en pizza handla lite snacks och hem å se på tv i stugan. Men jag slocknade rätt tidigt.

Mitt nästa minne efter Cykelvasan är att jag blev sjukskriven och det blev jag faktiskt rätt länge under hösten. Har inte mått så bra under året i ?????????? och tillslut blev det så att jag blev sjukskriven. Finns väl egentligen inte så mycket att säga om det. Bara så det är eller var.

I slutet av sjukskrivningen blev det sedan ytterligare en resa. Denna gången åkte jag och pappa till Danmark för att se Cykel-VM! Vi hade bokat hotell och flyg rätt tidigt. Vi flög från Sundsvall via Arlanda till Kastrup. Där ifrån gick det tåg till Köpenhamns centralstation (eller Københavns Hovedbanegård) och därifrån kunde vi åka S-Tåg (typ Pendeltåg) till Hotellet som låg bara några hundra meter från Sydhavn station. S-Tåg kunde vi även åka till tävlingsområdet. Vi kom ner på fredagen mitt på dagen ungefär, vi åkte därför ut till tävlingsområdet för att reka lite. På väg tillbaka stannade vi i Köpenhamn för att äta middag, vilket blev pizza på Ristorante Vesuvio, jättefin restaurang som jag rekommenderar om ni vill äta gott i Köpenhamn. Pizzan smakade mumma, äkta mozzarella ost kokt italiensk skinka.

På lördagen var det dags för damernas linjelopp och vi tog det rätt lugnt på morgonen och åt en brunch i hotellets restaurang med bacon, äggröra och massa annat gott. Väl vid tävlingen lyckades vi säga hej till Emma Johansson och Sveriges stora hopp. Sedan började vi vandra. Vi bestämde oss för att gå banan i vänstervarv medans cyklisterna cyklar högervarv. Detta var ett rätt bra beslut och vi fick se cyklisterna rätt mycket, vi stannade vid några Hot Spots (publikplatser med storbildsskärmar) men annars så gick vi på i bra takt. Vid ett större fält där det var husvagns- och husbilsparkering köpte vid riktigt goda hamburgare. Vi förundrades också över den ”lilla” by som Belgarna (tror jag det var) ställt upp med scen och allt möjligt. Vid målgång så lyckades vi hitta platser vid 50 meters markering men tyvärr gick det inte så bra för Emma som kom runt en 12:e plats tror jag. Men oj vilken kul dag, men dom där 14 km + lite till kändes när vi kom tillbaka till Hotellet så det blev hotellmiddag, men rätt god sådan.

På söndagen var det då dags för herrarnas linjelopp och då kunde vi inte sova allt för länge då starten gick redan vid 10 tiden, men starten såg vi faktiskt på tv på hotellet, det var ju trots allt ett rätt så långt lopp. Väl ute på banan gjorde vi som på lördagen men inte hela banan utan genade över på några smarta ställen, hamnade bl.a. vid banans enda backe och oj vad fort det gick. Sedan blev vi hungriga och fick stå i kö i en över en timme på våra hamburgare, men vi kunde hela tiden se en storbildsskärmar med loppet och vi snackade en trevlig holländare och en lika trevlig belgare som var där tillsammans. Målgången såg vid sedan på storbildsskärmen men stämningen var god och vi hade jättekul. Vädret under hela helgen var super och vi hade faktiskt för mycket kläder med oss, var väl över 20 grader alla tre dagarna. Söndagens jakt på restaurang i Sydhavn blev ett fiasko och det blev åter hotellmiddag, men den var god. Sedan på måndagen reste vi hem, pappa fick lite skäl över att han inte hade placerat toalettartiklar i plastpåsar men det gick bra ändå. Pappa var snäll nog att ta vägen över H-sand så jag kunde ta buss 100 resten av vägen hem.

Det var väl dom riktigt stora sakerna som hänt. Annat som har hänt är att jag faktiskt fixat hallen ovanför trappan, nytt datorbord och även ny hylla vid datorn. Skaffat ny kontorsstol och fixat rullgardiner till vardagsrummet. Jag har med andra ord storhandlat på IKEA. Jag är också jättenöjd med hur det blev. Datorbordet är vitt med svarta ben och mycket mindre än det gamla. Jag köpte även ett underlägg i svart. Eftersom min dator numera också går i svart och vitt kallar jag den för the Black & White corner. Blev riktigt snyggt.

Jo, det blev ett nytt chassi. Det NZXT H2 chassit jag köpte när jag byggde min nya dator blev jag så jävla less på att jag köpte ett nytt. Det blev ett Corsair Graphite 600T i vitt (och svart) istället, ett sjukt mycket bättre chassi. Det blev även lite annat smått och gott. Det blev en ny SSD, en Corsair Force GT på 240 GB, ett nytt men likadant tangentbord, en webkamera, sleevade kablar, nya fläktar, ett till grafikkort (SLI FTW), nytt headset och säkert något mer som jag nu har glömt. Varför denna veta uppdatering? Jo, det kom ju ett rätt fett spel här i höst som heter Battlefield 3, och ville men ha bra prestanda samtidigt som det ser snyggt ut får man se till att ha bra grejer. Tyvärr var spelet i sig inte riktigt min grej men Call of Duty: Modern Warfare 3 var det istället, inte lika krävande men nu har jag en rig som klarar det mest i några år. Jag har även jobbat på att få undan kablar och sånt så det ska se snyggt ut vid datorn och jag är riktigt nöjd med resultatet. Nu när jag har en så fin datorplats har jag också infört mat- och dryckesförbud vid datorn.

Jag lovade ju i ett tidigare inlägg specifikationerna
för datorn och dom kommer här:
Case: Corsair Graphite 600T White
Mobo: Asus P8Z68 Deluxe
CPU: Intel Core i5-2500K @ 4,2 GHz / Zalman CNPS9900 Max
GPU: 2x Asus GTX560 Ti DirectCUII TOP (SLI)
RAM: Corsair Vengeance 16 GB
PSU: Corsair AX850
SSD: Corsair ForceGT 240 GB
HDD: Samsung 2x F3 1TB & F4 2TB
ODD: LG Blu-ray
Display: Dell U2410 24″
Speakers: Logitech X-210
Headset: Logitech G930
Keyboard: Logitech Illuminated
Mouse/Surface: Logitech G400 / SteelSeries SX
OS: Windows 7 x64

Ja, vad mer har hänt? Det har ju trots allt gått fyra månader så minns inte riktigt alla detaljer. Jo, min systers tvillingar fyllde ju 1 år den första oktober. Dom är så söta. Det har även blivit en 30-års present till mig själv i förskott. En höst/vinter/vår-jacka från Peak Performance. Behövde verkligen en ny. Jag har också beställt en diskmaskin till lägenheten, tydligen kunde man göra det genom hyresvärden ????????, dom ska även byta ut min dumma toalett.

Nu höll jag faktiskt på att glömma berätta det kanske mest spännande som hänt här i höst. Det började med att en gammal kurskamrat från tiden i Skellefteå hörde av sig och undrade om jag fortfarande var intresserad av att byta jobb. Han jobbar på ett företag som heter ????????? som tillverkar hårdvarubrandväggar och sedan gick det fort. Jag träffade hans chef på en torsdag och sedan på tisdagen veckan efter skrev jag på anställningskontrakt och börjar på ????????? gör jag redan den 2:a januari.

Det ska bli riktigt skoj att få jobba med nätverk och med det jag faktiskt har en utbildning i. Arbetsplatsen ligger också bara cirka 10 min för bostaden och jag ser taket på byggnaden där kontoret ligger från vardagsrummet. Sedan måste jag väl ärlig och säga att tiden på LVN inte riktigt blev som jag tänkt mig så därför känns det också bra att gå vidare och det blir lite av en nystart här i ???????????.

Jag måste skriva lite om hockey också, Elitseriesäsongen är ju igång och mitt kära Luleå har väl börjat hyfsat. Dom är svåra att slå, släpper in lite mål men gör också väldigt lite mål. I skrivande stund ligger dom 5:a, 6 poäng efter HV som leder på 50 poäng, men med en match mindre spelad. Bäst i Luleå har nya juniormålvakten Johan Gustafsson varit. Men hos utespelarna har det varit lite sådär. Man har ett ganska bra tempo men har som sagt svårt att sätta puckarna. Det har också varit mycket skador speciellt hjärnskakningar hos Luleå. Det är ju i slutspelet man ska vara bäst, men jag hoppas dom tar en topp-tre placering i serien också, då har man ju gjort en bättre säsong än den förra.

Sedan kan jag väl också säga att jag faktiskt med hjälp av Twitter försökt träffa lite ????????, har träffat några trevliga men sedan har det runnit ut i sanden, varför vet jag inte riktigt. Men jag har beslutat mig för att för stunden lägga ner det från min sida. Jag har även börjat om med Twitter. Jag kände att även där ville jag göra en nystart och har nu börjat Twittra med det konto jag skapade redan 2007.

Visa kommentarer