En kortis

Ja, då var man bilägare då. En mörkröd Ford Focus halvkombi (eller kombi sedan som Ford kallar den) från 2001 med en 2,0 liter stor motor och 131 hästkrafter. Så, det är en pigg liten bil (tillhör Golf-klassen) som jag köpte privat.

Men det känns som ett tryggt och bra köp, säljaren var en man i 50-60 års åldern och han hade dessutom frugan sin med när dom tog sig besväret att komma förbi med bilen för mig att testa. Frugan hade döpt bilen Alfons och när vi igår genomförde köpet så fick jag en Alfons-docka. 🙂

Efter köpet var genomfört (ägarbytet gjorde vi med hjälp av iPhone-appen) så tog jag en liten tur på stan, köpte en kupévärmare bl.a. och efter det blev det också en lite längre tur. Jag får nämligen och hälsade på hos föräldrarna över helgen och nu när jag har bil går det både snabbt och smidigt.

Hos föräldrarna hjälpte jag dom lite med deras datorer och iPhones, pappa fick dessutom tummen ur och skaffade ett Facebook-konto. Idag så blev det en promenad med mor och kollade även på vinden vad som fanns där som var mitt. Det jag hittade var Lego och Kalle Ance & Co-prämar, men dom sakerna lämnar jag kvar tills vidare. Jag har ju syskonbarn som snart kanske vill leka med dom, men måste skaffa bättre lådor till dom.

Sedan kollade jag även deras nätverk och bytte deras D-Link router (som jämt och ständigt flippar ur när fler än 3 användare finns på det trådlösa nätet) mot en Linksys router jag hade haft. Tyvärr behövde dom behålla D-Linken också då den har en USB-port som kan kopplas till en skrivare.

Åkte hem igen efter middagen och det hela flöt på bra, men i första rondellen i ????????? smällde det nästan då en bil inte lämnade företräde och jag fick tvärnita, kvinnan som körde tittade fan inte ens åt mitt håll. Tur jag själv är en rätt lugn förare och tror alla andra bilister är idioter.

När jag svängt ut på E4:an kom det en Golf i en jävla fart men hamnade bakom mig vid enfilig väg och trots att jag låg i dryga 90 (det var 80) så låg Golfen bara metern bakom och brydde sig inte om att jag bromsade lite, när det väl blev tvåfiligt drog Golfen iväg i säkert 110-120. Väl inne i ????????? så var det rött vid första trafikljuset, gissa vilken bil som låg framför mig. Sånna jävla idioter till bilister önskar jag fan att dom åker dit.

Förresten, när jag var på stan igår såg jag två bilar köra mot enkelriktat, varav den ena hade en Övningskörningsskylt på bilen, lyckat! Bilen var förövrigt en såndär ful PT Cruiser.

Inlägget blev visst inte så kort, men rubriken syftar på besöket hos mina föräldrar.

Visa kommentarer