En flitig dag

Jag kanske kom igång sent men när jag väl kom igång så har jag inte legat på latsidan. Sover så gott i mina nya sängar att jag klev väl upp först vid 10:30. Ja, jag köpte i våras två nya sängar, det blev så att jag köpte två 80 cm sängar och en 160 cm bäddmadrass, kändes mest praktiskt att göra så. EM blev det som fick äran att bygga och leverera sängen Cumulus med Fast resår. Jag sover som sagt jättebra.

Hur som helst, istället för att äta frukost direkt var jag sugen på att ta en längre dusch och raka benen. Som cyklist har jag sedan ett 10-tal år tillbaka valt att raka mina ben. Jag gör det mest för att det är så mycket snyggare med rakade cykelben än håriga diton. Jag passade även på att fila fötterna och efteråt raka mig i ansiktet.

Efter att utsidan av kroppen fått sitt var det dags för en lättare lunch innan jag tog hand om köket som behövde städas upp och torkas rent och gick även och slängde soppor och bokade tvättid. Jag passade även på att ta med mig lite saker som behövdes för att tvätta cykeln.

I fredags var jag ute i 1 timme och 40 min och cyklade mountainbike med målet att hitta en lite längre runda vid Skyttisskogarna, tyvärr blev både jag och cykeln rätt så smutsig, men jag har rätt länge tänkt att jag måste tvätta cykeln men nu blev det så att jag inte hade några val.

Men eftersom jag bor i lägenhet och inte har någon vattenslang att tillgå har det blivit så att jag gjort detta inne i badkaret. Men jag tänkte att jag tar av den oljiga kedjan så jag i alla fall gör något för att unvika att så mycket smuts kommer i badkaret. Borde också vara en enkel sak eftersom jag har SRAM som har PowerLink, ett system som gör det enkelt att ta isär och sätta ihop en cykelkedja.

Men kedjan ville inte alls vara med på noterna och jag fick använda en vanlig kedjebrytare för att få loss kedjan. Det visade sig senare att det till SRAMs kedjor för 2×10 systemet inte allas är någon PowerLink utan PowerLock och går bara att låsa, men inte låsa upp. Suck!

Att tvätta cykeln och ta hand om allting efteråt tog i stort sett hela eftermiddagen och först vid halv sex kunde jag fixa lite middag som blev köttbullar och makaroner. Gott i all sin enkelhet.

Just nu när jag skriver detta spelar Spanien mot Italien i Fotbolls EM samtidigt som Nadal och Djokovic möt i finalen i Franska Öppna. Överraskande nog slog ju Danmark ett favorittippat Holland igår och i morgon spelar Sverige sin första match mot värdnationen Ukraina.

Hade lite fler saker jag ville ta upp men dels kommer jag inte ihåg vad det var sedan har jag ju redan skrivit ett rätt långt inlägg. Får återkomma vid ett senare tillfället.

Visa kommentarer