En dag i Umeå

Idag på Sveriges nationaldag och min namnsdag blev det en resa till Umeå för att uppmärksamma min lillasysters magisterexamen, vad exakt hon har pluggat har jag inte riktigt koll på ärligt talat då hon pluggat i fyra år. Hur som helst, tog tåget upp till Umeå på förmiddagen och det gick i tid faktiskt, många har ju haft problem med försenade eller inställda tåg men för mig har det bara hänt en gång att tåget var inställt och fick ta ersättningsbuss istället. En underlig och rolig sak är ju att det kostar mindre och går snabbare att ta tåget jämfört med bussen.

Min snälla föräldrar som körde upp till Umeå igår för att vara med på en middag för dom som tog examen hämtade upp mig på stationen och skjutsade mig till min lillasysters och hennes sambos nya lägenhet. En rätt trevlig trea visade det sig. Dock fanns det ingen hiss och inflyttningen var tydligen allt annan än rolig med många stora möbler som skulle flyttas in. Allt var heller inte klart då dom väntar på en ny hylla och sedan har min syster varit fullt upptagen med att skriva D-uppsats.

Så, vid tvåtiden började resterande gäster dyka upp, bl.a. min andra syster hennes sambo och deras söta tvillingar som är drygt 1,5 år. Dom var lite blyga i början men sedan kom dom igång. Dom är verkligen mysiga båda två men speciellt tjejen är väldigt framåt och pratglad. Dom är verkligen mysiga. Sedan fick jag chansen att bekanta mig lite med min systers och hennes sambos vänner och det är trevliga par dom umgås med.

Fikat vi bjöds på var verkligen gott och vi fick äta en vackert hembakad tårta och andra hembakade godsaker. När min storasyster och hennes sambo for på husvisning passade jag på att umgås lite med mina syskonbarn innan det var dags för hemresa som skedde med mor och far. Eftersom jag tog cykeln till tåget fick dom först köra förbi lägenheten så jag kunde lämna lite grejer innan dom släppte av mig vid tågstationen.

Till middag lagade jag sedan lite Tacos och det var gott såhär mitt i veckan.

Visa kommentarer