En bra måndag

Egentligen är jag för trött att skriva, men vill för min egna skull skriva lite om vad som hänt idag. Är alltid skoj att komma tillbaka om något år och läsa vad man gjorde ett år tidigare.

Hur som helst, det blev inte mycket vila efter fredagens redovisning och redan idag jobbade jag. Visserligen bara några timmar, men ändå. Imorgon blir det hela dagen men halva ska gå till utbildning av nytt telefonsystem som ska börja att användas på onsdag. Så det var skönt med en mjukstart.

När jag ändå var på staden så tog jag tillfället i akt att shoppa loss lite. Jag fick ett presentkort på MQ från mina systrar för min examen, och även en slant från mor & far ramlade in på mitt bankkonto i fredags. Jag investerade presentkortet och delar av pengarna i en ny tröja. Vet inte om jag nämnt detta tidigare, men jag tycker det är otroligt svårt att hitta snygga och enkla collegetröjor. Utan dragkedja, luva, fickor och annat otyg. Men idag ville väl någon vara snäll med mig och en snygg Peak Performance tröja fanns i bra storlek på MQ. Det tackar jag för. Jag valde även att investera lite i en ny snygg Nike-keps jag hittade på Sport City.

Annars tog jag i eftermiddags en cykeltur. Det var kallt och blåsigt som det varit i stort sett varje dag i juni men det blev ändå en tur på den nya Viks-rundan som jag kommer kalla den. Kör ut mot kusten innan jag viker av mot Innervik för att sedan svänga mot kusten igen och passera Yttervik innan jag vänder hemåt igen vid korsningen utanför Örviken. Alla dessa vikar gör att jag väljer att kalla den för Viks-rundan. Sträckan är cirka 34 km och tog dryga timmen att avverka med en medelhastighet på knappt 30km/h. Nu ska man nog ta dessa värden med en nypa salt, trots att cykeldatorn är rätt inställd blir det nog inte helt exakt.

Sedan var det ju ikväll dags för WWDC Keynote med information om Mac OS X 10.6 (Snow Leopard), som kommer i september och en uppgradering kostar endast $29. Skulle då gissa att i svenska kronor blir det cirka 299 kr. Sedan lite nya MacBook Pro:s, finns inga vanliga MacBook i unibody nu, alla aluminium MacBook:s är numera Pro:s. Sedan presenterades även iPhone OS 3.0, som kommer gratis för oss (mig) med iPhone 3G. Sist men inte minst kom även nya iPhone 3G S, där S står för Speed. Skönt att det inte var så mycket nytt i själva hårdvaran. Den nya 3 megapixelkameran med autofokus och lite annat är givetvis en trevlig nyhet, samt att den är snabbare. Men inget gjorde så man suktar efter en uppgradering. Får ändå en ny telefon när jag den 17:e juni kan uppgradera min iPhone till 3.0. Då kommer bland annat det jag saknat mest hos min iPhone, möjligheten att använda den som 3G-modem. Apple kallar dock funktionen för Tethering.

Men nu ska jag faktiskt göra kväll lite smått och se på Chuck, säsong 1. Eller i alla fall några avsnitt. Fick den idag och måste säga att själva utgåvan är riktigt fint paketerad. Alla 4:a diskar i ett enda 18 mm Keep-Case fodral, det följde till och med med en liten folder om avsnitten, på svenska! Nu ska jag bara se om man även löst själva designen och kapitelindelningen av avsnittet så som jag vill ha den. Jag stör mig otroligt mycket på att få gör så att cold open och vinjetten är ett eget kapitel så man när vinjetten börjar kan hoppa över den. Vita Huset (The West Wing) har det så och jag älskar det.

Visa kommentarer