Det gick fort...

Det gick ruskigt fort. Jag fick ett samtal från rekryteraren för ett par veckor sedan. Sedan skulle de hört av sig för två veckor sedan men det var först förra veckan de meddelade att de ville ha mig till intervju. Men sedan har det gått fort.

De ringde på tisdagen och redan på onsdagen ville de ha mig på intervju i Sundbyberg. Så, det blev att kontakta AF för att få resan betald (sökanderesa) och det lyckades jag få, fick flyga ner på onsdag morgon. Det blev lite HTG-verksamhet* i ett varmt och sommarfint Stockholm innan jag for till Sundbyberg vid 12.

Straxt efter ett så fick jag då träffa de personer som skulle intervjua mig och det blev ett trevligt samtal och jag tycker jag skötte mina kort rätt. Efter cirka en timma var de nöjda och jag for tillbaka till Stockholm. Eftersom flyget gick halv 8 på kvällen tog jag chansen att leta upp Cykel Citys butik, efter en rätt lång promenad hittade jag den. Jag var på jakt efter en tunn och smart regnjacka, men hittade ingen i rätt prisklass. Butiken var också mycket mindre än jag förväntat mig.

Men jag fick se en del landmärken, bl.a. Katarina kyrka som stod klar redan 1695. Men kyrkan har skadats svårt i två bränder, men byggts upp igen efter dessa. Passerade även Karl XIV Johans staty och Gamla Stan. Kan förstå om Gamla Stan är rätt charmig ibland, men inte när man knapp kan ta sig fram på de smala gatorna eftersom det är så mycket turister.

Nog om det. På torsdagen redan ringde de och frågade om jag ville ha jobbet. Jag funderade inte utan tackade ja. Nu började jakten på en lägenhet och på fredagen fick jag ta på en kille som skulle hyra ut sin helt nybyggda lägenhet. Eftersom mina föräldrar var i området och semestrade fick de åka förbi på lördagen och kolla in den. Den var mycket fin så jag tog lägenheten. Ska faktiskt bli skönt att bo i en helt ny lägenhet, ingen har bott där än.

Då var det bara att börja planera för packandet och hitta en flyttfirma. Det hade jag också rätt mycket flyt med och idag om cirka 20 min ska flyttbilen hämta mina saker. Sedan ska jag få dom på lördag. Själv flyger jag ner ikväll, blev inte så mycket dyrare än nattåg.

Som sagt, det gick fort. Jobbet då? Ska jobba för ett företag som heter Comet Networks, ett dotterbolag till Teracom.

* HTG = Huvudsaken tiden går. En viktigt verksamhet under värnplikten.

Visa kommentarer