Den 1:a Augusti 2009

Nej, så dålig fantasi har jag faktiskt inte idag när det gäller rubriken. Det kändes bra att sätta denna då den på något sätt markerar en början på något nytt trots att det gått två veckor sedan jag flyttade ner till Solna.

Solna var det. Där bor jag, i Sundbyberg jobbar jag. Lägenheten jag fick tag på är helt nybyggd och ligger i den nya stadsdelen Järvastaden i Solna. Järvafältet som stadsdelen fått sitt namn ifrån var under stor del av 1900-talet militärt övningsområde. Området där ”min” byggnad står fanns tidigare ett värnpliktskontor. Det hela är så nytt att det ännu inte finns några gatuskyltar uppsatta, ej heller finns det några aktuella kartor och det finns ej heller på satellitbilder hos varken Google, Hitta eller Eniro. Google har de nyaste.

Själva lägenheten är cirka 42 m2 och har en hel del och lite till. Det bästa är väl 100/100 i bredbands hastighet, men eftersom det är IPTV nallar den lite, men jag klagar inte så mycket. Det näst bästa är nog att det finns diskmaskin, det tredje bästa är att det finns uttag för tvättmaskin i badrummet. Det ska bli en liten en när jag får råd.

När det gäller jobbet ligger det i Sundbyberg, cirka 15 min på cykeln. Dock är det lite backigare än vad jag trodde så man får ta det lungt så man inte blir för svettig när man cyklar dit. Tur att det ändå är mer nerför dit än det är hem. Jobbar gör jag på ett företag som heter Comet Networks och ingår i Teracom koncernen. Jag sitter i deras NOC (Network Operations Center). Har jobbat i en vecka än så länge.

Har också börjar lära mig hur jag hittar i Solna och Sundbyberg. När jag flyttade hit var verkligen allt så stor men nu känns det bättre. Senast idag var jag i Solna Centrum, dit har jag också bara 15 min med cykel men det var lätt att hitta dit. Väldigt trevlig köpcentrum också. Rejält stort, 120 butiker finns det där. Hittade en trevlig klädbutik som heter SALT Men som jag med säkerhet kommer handla i!

Jag hittade även idag ett MTB-spår bara precis bakom hörnet. Läs mer om det här. Imorgon ska det testas.

Något som dock slagit mig är att det inte på 10 butiker finns någon som säljer Skogaholms Kanelbullar, alltså de riktiga kanelbullarna inte de små Mini-Snäckor. De riktiga Kanelbullarna har blivit en riktig favorit till kaffet. Nu får jag hålla till godo med deras Kanellängd. Jag gillar även Allévos Low Calorie Drink, men i Choklad smak. Denna har jag absolut inte hittat nånstans. Frågade Coop Konsumbutiken i Sundbyberg och eventuellt skulle dom ta hem till veckan. Enligt mig är denna måltidsdryck den absolut godaste.

Generellt tycker jag de butiker jag besökt varit riktigt tråkiga och kassa. Väldigt ofräscha. Det kommer bli Coop Konsum i Sundbyberg som kommer få de flesta av mina besök, sedan ICA Maxi i Solna. Vi-butiken runt hörnet får endast besök när jag är väldigt godissugen eller behöver basvaror som Mjölk och Fil.

Visa kommentarer