Beställa iPhone 4 via Borderlinx!

Dag 1 – BESTÄLLT!

Jag beslutade för att idag testa att beställa iPhone 4 via Borderlinx.
Borderlinx är i brist på bättre ord en bulvan för personer som vill beställa produkter från t.ex. USA eller England (GB) men där affären man vill handa i bara skickar till adresser i dessa länder. När man blir medlem på Borderlinx får man dels en adress i USA och en i England och kan på så vis t.ex. beställa en iPhone 4 från England.

Eftersom man i England (och även i Frankrike) kan köpa olåsta iPhone 4 direkt från deras Apple Store kände jag att detta var ett alternativ till att vänta på att den släpps i Sverige mycket p.g.a. att jag är väldigt tveksam till att man kommer kunna köpa iPhone 4 direkt via Apple Store Sverige.

Hur som helst. Det hela funkar så att man gör sin beställning på engelska Apple Store med sitt vanliga Apple Store-konto men använder alltså Borderlinx adressen som innehåller ditt unika id-nummer hos Borderlinx.

Adressen bör ser ut såhär:
FÖRNAMN EFTERNAMN
Borderlinx/DHL XXXX-XXXX
Unit 7 Maidstone Road
Kingston Business Park
Milton Keynes
Buckinghamshire MK10 0BY
United Kingdom

(Notera att jag lagt till Buckinghamshire som County)

Med andra ord kommer min telefon nu att skickas dit.
När väl Borderlinx har mottagit telefonen (och dockan jag även beställde) så kommer dom kontakta mig via e-post och jag kan då be dom skicka telefonen direkt eller be dom vänta på ytterligare leveranser om jag vill spara in på fraktkostnader. När jag väl betalt Borderlinx för frakten till Sverige kommer dom då skicka telefonen till min leveransadress i Sverige.

Detta är första gången jag testar Borderlinx och jag är lite spänd på om det verkligen kommer att fungera. Sedan måste jag ju även fixa ett micro-SIM-kort. Jag undrar om det går att klippa mitt nuvarande SIM-kort. Det ska normalt inte vara några problem men eftersom jag har ett så kallat ID-SIM-kort för BankID i mobil är jag tveksam.

Nu när jag sitter och skriver inlägget fick jag just beställningsbekräftelsen från Apple och leveransdatumet till adressen i England är den 3 augusti. Ouch! Telefonen ska tydligen skickas 23 juli och fram till det datumet kan jag alltså ångra mig. Pengarna är ju inte dragna, bara reserverade.

Hur som helst och hur det än går ska jag på bloggen försöka uppdatera er om hur det går med beställningen.

Visa kommentarer