Att fälla en tår...

Eller rättare sagt flera har jag faktiskt aldrig haft några problem med. Jag har aldrig känt det som fel att gråta och faktiskt kan jag tycka det är rätt trevligt ibland. Jag vet inte riktigt varför men det har nog något med att göra att jag känner mig mera levande och mänsklig och att jag faktiskt trots mina umbäranden har ett rätt så bra liv.

Anledningen till att jag idag, alldeles nyligen faktiskt, grät en skvätt var det sista avsnittet av TV-serien Frasier. Slutet på den serien är otroligt rörande och ett av de bästa avsluten någonsin för en TV-serie. Även om Frasier själv är en rätt trevlig karaktär är min favorit Niles. Kan inte riktigt sätta fingret på varför men han har fått göra lite roligare saker. Givetvis spelade hans långa åtrå till Daphne och den bisarra frun Maris in i att hans karaktär var lite skönare.

Förresten, i december firar denna blogg 3 år. Å vilka tre år det har varit, det kunde jag definitivt inte tro när jag började blogga. Definitivt inte befinna mig på den plats där jag nu befinner mig. Det har varit en intressant resa och ska blir ännu intressantare att se vart den du tar vägen.

Men innan jag avslutar för idag vill jag bara skriva av mig om en sak. På jorden bor det nästan 7 miljarder, låt det sjunka in ett tag. Sedan tycker jag du ska gissa hur många av dessa sju miljarder har exakt samma åsikt som dig?

Det är nog inte så många, så snälla sluta upp med att hoppa på folk och bete dig inte som ett svin bara för att Anders Andersson i Svenljunga inte tycker som dig när det gäller förträffligheten i skiftnyckeln. Låt han ha en annan åsikt, givetvis ska du ha rätten att berätta din. Men sluta med att försöka övertala honom att tycka som dig och för guds skull använd inte skällsord om en annan människa som är av en divergerande åsikt.

Jag tycker webben 2.0 bara har fört ont med sig. Visst, den ökar interaktiviteten mellan människor men den används i allt för stor utsträckning av internettroll som är ute efter att förstöra och förpesta internet. Det har blivit allt för lätt att göra personpåhopp och samtidigt vara anonym. Jag själv har blivit utsatt för detta otaliga gånger och det är inte speciellt trevligt.

Tänk på DFTT – Don’t Feed The Trolls (don’t respond to provocation)

Visa kommentarer