Åter i "staan"

Ja, men jag vet absolut inte varför man kallar ???????????? för ?????. Resan startade faktiskt på Skedomsmon då jag där kunde kliva på bussen som skulle ta mig till ???????????? för vidare transport till Ske-å. Gick faktiskt ruskigt fort tycker jag. Jag sprang på en bekant i ????? som skulle till ????, var ett jävla skitväder där faktiskt med regn.

Väl på bussen norrut bytte jag snart till affärsklassen för 90 kr extra och tror faktiskt det var värt det. Var framme i ett huj. Hade touchen med mig och lyssnar just nu på Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson, en väldigt bra bok måste jag inflika.

I staan blev det sedan en promenad hem med tunga väskan, vägde den när jag kom hem men trodde den skulle vägt mer än dom ca 20kg som vågen visade. Sedan var det bara att pack upp och kolla så allt stod rätt till. Ingen verkar ha varit här under dom två veckorna jag var borta men blommorna hade klarat sig rätt fint.

Efter det var det bara att åka och handla och sedan har jag bara tagit det lungt och laddat inför att vardagen ordentligt ska komma igång. Ska snart krypa till kojs.

Men först måste jag ju bara få skriva grattis till Charlotte Kalla till segern och Anna Hansson till 13:e platsen. Anna har väl alla glömt bort i Kalla-hysterin, men det kan vara skönt det med att få ännu mera tid på sig att koncentrera sig på skidorna. Annars finns det ju sjuk mycket likheter med Annas säsong och den säsong Kalla hade förra året. Det kanske blir en kamp mellan Charlotte och Anna om slutsegern nästa år.

Givetvis är dock denna hysteri kring Kalla befogad. Det händer inte så ofta att en så ung idrottare gör liknande genombrott i sin idrott. Nu är längdskidor inte en väldigt stor sport, men en otroligt tuff, jag vet av erfarenhet från mitt eget utövande. Så att såhär ung gå och vinna den tuffaste tävlingen i skidsporten ska uppmärksammas.

Men nu hoppas jag att vi alla i Sverige låter Kalla få vara sig själv och att alla låter tösen få utvecklas och fundera på hur mycket livet har förändrats, om nu något gjort det. Vi måste få låta henne att andas.

Jag måste även få inflika att det nu känns ännu mäktigare att ha träffat denna makalösa tös, att få skaka hand med henne och se hur hon ger allt, även under träning. Det är ett minne som förmodligen kommer följa med mig hela livet. Wow!

Jag vill även säga grattis till Småkronorna, det var ett skitroligt JVM ni bjöd oss tittare på och det var ett välförtjänt silver ni tog med er hem till Svea Rike. Jag hoppas att ni även kan känna så snart, men jag tror att ni fortfarande är besvikna över hur nära guldet faktiskt var. Det blev ett väldigt snopet slut i ”sudden”, och så vill man aldrig att det ska avgöras. Men än en gång! Grattis grabbar!

Till sist! Kalla, vilken källa till inspiration!

Visa kommentarer