Årets första match!

Ja, då har jag sett årets första match på TV med Luleå. Jag avvaktade länge, för att lägga den slanten det kostar tog emot lite. Hur som helst blev det kvällens derby hemma mot Skellefteå som jag valde att se.

Luleå vann med 2 – 1 efter att ha varit lite bättre i 5 mot 5 och hade ett helt okej boxplay. I övrigt tycker jag matchen var rätt händelsefattig och det var inte den fart och fläkt jag hade väntat mig. Heller var det inte så mycket derbykänsla. Inga bråk eller liknande.

Men två bra lag som inte ville gå bort sig gjorde det målsnålt. Luleås 1 – 0 gjorde i powerplay som ikväll dock var riktigt dåligt och Skellefteå gjorde sitt enda mål också i powerplay. Skellefteås enda stora misstag utnyttjade Luleå när man gjorde 2 – 0. Ett nerlägg som studsade Luleås väg gjorde att Lindqvist fick öppen kasse.

I övrigt fick faktiskt Skellefteå inga jättefarlig chanser förutom ett friläge i boxplay och ett där Dimitrakos i sista stund blev störd så han missade pucken. Men den anstormning man kunde förväntat sig i slutet av matchen uteblev helt.

Oavgjort hade nog varit ett rättvist resultat, men nu verkar det som om pucken studsar Luleås väg.

För er som vill se annan sport så kolla in denna sida: myp2pforum.eu

Visa kommentarer