Äntligen lagat

Ja, jag har sedan jag blev arbetslös varit en sak jag var tvungen göra och det är att fixa mina tänder. Det började väl efter påsk att jag kände att jag måste gå till tandläkaren och ringde och beställde en tid. Men den fick jag boka om p.g.a. att jag fick sådan tandvärk och jag behövde göra en akutåtgärd. Sedan gjorde vi en större undersökning och kom fram till att en av mina tänder behövde rotfyllas, en visdomstand behövde dras och ytterligare flera hål som behövde lagas. Skulle blir rätt dyrt men som tur var hjälper staten till med en del av kostnaderna där det överstiger en viss summa och jag kunde även utnyttja tandvårdscheckarna jag hade innestående.

Hur som helst, det blev väl totalt 5 besök och idag gjordes det sista när det gäller rotfyllningen, jag förstår nu varför det är rätt dyrt, men så farlig ont gör det ju inte då man ju bedövas. Det tar dock en hel del tid vid varje besök och jag fick i alla fall göra tre besök innan jag blev klar. Jag tyckte det faktiskt var mer obehag att dra visdomstanden och tandläkaren hade besvär att få ut den. Tydligen har jag rätt stora tänder också och roten var lite böjd. Tydligen följde dessutom lite käkben med som fastnad på tanden, det är i alla fall vad tandläkaren påstod.

Något som också var lite obehagligt var när jag blev bedövad just den gången jag skulle dra tanden och det var att jag blev yr och kallsvettig av bedövningsmedlet. Tandläkaren sa att han använt en bedövning med adrenalin och det var kanske det som gjorde att jag blev snurrig, kändes som jag skulle svimma ett tag där innan jag återhämtade mig. Jag ska tillbaka efter sommaren med då är det tandhygienisten jag ska träffa och det lär väl inte behövas någon bedövning då.

Jag vet inte varför men jag har hela mitt liv varit rätt dålig på att sköta mina tänder, men jag har två teorier. Dels så har jag ju aldrig haft någon flickvän, det har ju gjort att man inte har tänkt på att ha en bra hygien i munnen eftersom man aldrig kysser någon, sedan, jag känner stort obehag på tungan av tandkrämerna, det svider och sticker och är inte en behaglig upplevelse.

Men det är ju bättre än att behöva gå till tandläkaren och betydligt billigare. Jag har också börjat att använde munskölj där jag tycker Listerine Zero är tillräckligt stark. Tandläkaren rekommenderade även fluortuggummi och det blev Fluorette.

Visa kommentarer