post hoc, ergo propter hoc

Månad: januari 2014

Nytt jobb, nya möjligheter!

Ja, igår blev det klart att jag börjar jobba igen den 3:e februari. Det blev jobb på företaget som etablerar sig i staden och som jag fick nys om redan i maj/juni förra året och som jag har legat på sedan dess.

Till att börja med kommer jag jobba med ett projekt som innebär att starta upp verksamheten på kontoret och som sedan kommer att övergå till en Supporttekniker-tjänst. Det ska bli riktigt kul att få vara med och starta upp den här verksamheten och få bidra med både erfarenhet och idéer om hur en SPOC/ServiceDesk bör fungera.

Det var dock en liten underlig sak som har stört mig och det är att månadslönen utbetalas i efterskott. Med andra ord för jag min första lön i mars, för det jag jobbade i februari. Det är väl bara att gilla läget och acceptera det. Men lite irriterande är det allt.

Jag kommer ju få A-kassa utbetald även i februari och jag kommer även få lite lön från mitt förra arbete utbetalt nu i januari så jag klarar mig. Samt så har jag en hel del sparat nu. Men när jag väl får lön kommer jag fortsätta att aggressivt betala av dom lån och skulder jag har och målet är att vara helt skuldfri innan årsskiftet. Förutom banklån och CSN-skulden då.

Men jag har faktiskt gjort en investering i en pryl. Jag beställde igår ett EVGA GTX 770 SC 4GB GDDR5 grafikkort. Mitt gamla GTX 560 Ti börjar kännas precis så gammalt som det är. Annars är målet att också bygga en hel ny dator.

Vet faktiskt inte om jag kommer ta med en endaste komponent från den nuvarande datorn till den nya. Det skulle vara SSD:n och PSU:n. Men det händer så mycket på dom fronterna också. Speciellt tystare PSU:er är något jag är intresserad av då jag vill bygga en tyst dator med ljuddämpat chassi.

Det blev verkligen vinter denna säsongen också. Nu har det även blivit jävligt kallt och det har inte varit över -10 grader på jättelänge. Januari är verkligen ett kallhål. Fyllde ju förresten år i lördags men hur mycket spelar knappast någon större roll. Får ju ändå fortfarande vis leg på systemet.

Men annars är det ny och egen bostad jag är ute efter.

Denna vecka!

Igår var jag på anställningsintervju för en tjänst på ett nytt företag här i stan och jag ska få svar denna vecka om det är mig dom vill satsa på. Jag hoppas verkligen det för det låter väldigt intressant. Jag har även varit väldigt på när det gäller företaget och jag hoppas det spelar in.

Annars så delades ju Jerringpriset ut igår och det var riktigt tråkigt att Johan Olsson inte vann. Men jag tror inte folk insett storheten i det Johan gjorde. Att ensam göra en sådan insats är något utöver det vanliga både mentalt och fysiskt.

Men att majoriteten av det svenska folket är idioter visste vi ju alla då vi har en borgerlig regering och SD har vågmästarroll.

Annars måste jag säga att det är fan inte skoj att vara utan jobb på vintern. Det är inte mycket man kan göra. På sommaren är det mycket trevligare. Nu känner jag mig bara instängd.

Men nu hoppas jag att ni håller tummarna för att jag får jobbet och livet kan börja bli någorlunda normalt.

Konstigt fokus

Något jag har reagerat på den senaste tiden är hur svenska medier har konstigt fokus när det kommer till sport. Det känns nästan alltid som det är det förlorande laget som hamnar i fokus, speciellt om det förlorande laget har hemmaplan och/eller kanske förlorat några matcher i rad.

Jag tycker ju att det är det vinnande laget som borde hamna i fokus oavsett det förlorande lagets läge och/eller problem.

Jag tror det skulle öka intresset om man fokuserade på det som är bra. Men i Sverige där vi fortfarande är bakbundna av Jante verkar det ta emot även 2014 och gilla, eller kanske hylla någon som gjort det bra.

Men det finns nog även ett annat problem, speciellt medier som lever på annonser fokuserar ju på det som drar besökare, eller klick, som det heter. Det handlar alltså bara om att driva besökare för att tjäna pengar, även på kostnad av ett gott journalistiskt arbete.

Därför är det förvånande att t.ex. SVT och Sveriges Radio fokuserar på exakt samma sätt då dom finansieras av tv-innehavet och inte har något eget vinstintresse.

På SVT har jag dock märkt att det finns flera gamla Skitbladet-medarbetare och dom verkar fortfarande använda kvällstidningsrubriker och slarvigt skrivna texter som man inte verkar ha korrekturläst. Jag trodde ändå att SVT hade lite högre krav och inte hade så bråttom ut med sina nyheter.

Just nu sitter jag och kollar på andra avsnittet av The Blacklist, sjukt bra serie med många härliga och oväntade vändningar.

Det är 2014 och jag är fortfarande…

Ja, det där ni vet. Det som alla har gjort i min ålder, till och med han har ju flickvän. Ingen snygg, men ändå. Jag kommer aldrig att får göra det, det är bara att inse och det känns faktiskt helt okej.

Vet inte hur många gånger jag bloggat om detta nu men detta blir helt klart den sista gången. Jag ska aldrig mer nämna det på min blogg igen. Det stora problemet för mig tror jag inte att jag är oskuld, utan att jag aldrig haft flickvän. Det är nog väldigt avtändande hos tjejerna, jag tror dom helst vill ha någon som är lite erfaren men utan allt för konstigt bagage.

Men sedan är det också något annat med mig. Jag vet inte vad det är men jag tror tjejer uppfattar mig som creepy. Det är svårt för mig att säga hej utan att hon verkar uppfatta mig konstig.

Jaja, nog om det.

Det är ju nytt och och på lördag fyller jag år igen. 25+ är man ju, men snart kanske man borde ändra till -35 istället.

Något annat jag tänkt på är dom skumma vänner rekommendationerna man får av Facebook. Aldrig ens hört talas om 95% av dom Facebook tycker jag borde bli vän med.

Spretigt.

Jo, idag tog jag beslutet att inte längre ha någon officiell domän. Flyttade bloggen till WordPress men låst den så ingen kommer åt den. Men vet ju aldrig, kanske man får för sig att man ville ha någon text från den bloggen.

Nytt år alltså.

Ska bli intressant att se vad året har att erbjuda, men jag hoppas på något bättre än vad både 2012 och 2013 bjöd på.

Annars tänkte jag nog inte säga så mycket mer just nu.

Gott Nytt år på er!

© 2020 eriohm.se

Tema av Anders NorenUpp ↑