post hoc, ergo propter hoc

Månad: september 2013

Mitt liv som resande i tjänsten

Sitter på tåg och ska så göra i drygt två timmar till då mitt liv som resande i tjänsten har tagit sin början på allvar. Resan började faktiskt redan igår då jag flög ner till Sthlm för att kunna ta tåget nu på morgonen med resten av mina kollegor.

Vi är på väg till Karlshamn där vi ska bo för höstens första migrering i det projekt jag är anställd. Det ska bli intressant att komma ut till verksamheterna och se hur det ser ut där och samtidigt få en introduktion på hur en migrering ska ske.

Nu är det ju så att alla migreringar är olika då alla verksamheter inte gjort på samma sätt, men det är lite av utmaningen och spänningen. Nu är ju detta bara ett projekt fram till jul men jag ju inget annat jobb på G och det kanske blir så att dom vill ha mig kvar efter projektet.

Annars är det faktiskt inte så mycket som har hänt, det blir ju så när man är singel och har rätt enkla intressen. Jag har försökt cykla en hel del och det känns sjukt bra faktiskt.

Tyvärr kommer det väl bli problem nu under hösten att hålla igång då jag kommer resa så mycket men jag hoppas kunna komma ut på helgerna och att det finns gym på hotellen jag kommer att bo på. Hotellet i Karlshamn verkar ha ett litet gym jag får se till att utnyttja.

Sedan nästa vecka ska migreringen faktiskt ske i ????????? så då får jag se till att cykla en massa. Är det dåligt väder finns det bra kläder att ta på sig.

Något jag hoppas med denna anställning är att leva snålt och tjäna bra med pengar så jag nästa år kan uppgradera min cykel och utrustning. Det jag verkligen behöver är ny ram, ny hjälm och nya skor.

Ramen för att den knakar som fan i vevlagret. ”Problem” är att den ram jag vill ha har kabeldragning inne i ramen, även för skivbromsarna, och jag måste då lufta dom vilken jag absolut inte kan, måste lösa det med andra ord.

Hjälmen för att den är rätt gammal (8 år) och jag litar inte riktigt på att den kommer skydda så bra om olyckan är framme. Även skorna är 8 år och har börjat blivit uttänjda och sitter inte lika bra på foten längre.

Sedan skulle jag givetvis inte ha något emot nya hjul (Fulcrum) och ny komponentgrupp (SRAM XX eller Shimano XTR) men det är inte alls lika prioriterat.

Tog lite tid att skriva detta inlägget och nu är det inte 2 timmar kvar till Hässleholm.

Vad ska jag skriva om?

Ja, det är frågan. Jag vill ju blogga lite ordentligt, inte bara ha en sida som självdör efter ett tag. Men vad ska jag skriva om och vågar jag uttrycka alla mina tanker om olika ämnen?

Jag har genom åren märkt att det inte alltid är så smart att säga exakt vilka åsikter man har. Saker jag skrivit på min sida och andra sidor jag producerat har fått besökare att skicka allt annat än trevliga meddelanden eller kommentarer.

Varför är det alltid dom som hatar som hör av sig, medan dom som kanske uppskattar det man skriver om aldrig säger något. Därför försöker jag alltid berätta för folk som gjort något bra att jag uppskattat det.

Nåja. Jag har ju några intressen jag kan skriva om. Jag gillar sport och då är det hockey och cykel som gäller i första hand. Har sedan 1994 hållit på Luleå Hockey och själv cyklar jag mountainbike sedan 1996. Cyklar hellre MTB men jag gillar även att se på landsvägstävlingar som dom stora etapploppen.

Givetvis är även teknik ett intresse. Jag har ju pluggat Datornätverk och det är kul att fixa och så med datorer. Att bygga en dator är ju faktiskt inte så svårt och det är väldigt kul.

Ett mer tidskrävande intresse är att se på alla TV-serier jag gillar. Faktum är att jag nu för tiden gillar TV-serier mer än filmer och det beror på att det finns väldigt många bra serier och att dom är lätta att få tag på och att dom är lätta att se tack vare Plex.

Givetvis ser jag även på filmer, men det sker sällan på bio och dom jag ser är nästan uteslutande stora blockbusters som Iron Man-filmerna eller senaste Star Trek-filmen. Har ju bott dom senaste åren där stora filmer nästan bara visas i 3D och det är verkligen något jag hatar, dels p.g.a. upplevelsen men även då biljetten blir dyrare.

Eftersom jag har en rätt kraftfull dator så spelar jag också en del spel, men det har blivit mindre och mindre med det senaste tiden. Jag gillade Assassins Creed-serien till 3:an kom. Jag föredrar Call of Duty över Battlefield men det är så mycket fuskande i CoD att man får spader.

Sedan har jag inte hittat något RTS jag verkligen gillar, StarCraft II finns ju, men gillade Command & Conquer-serien mer men det kommande CnC-spelet är jag tveksam till.

Spel jag gärna vill ha är nyss utkomna Splinter Cell: Blacklist och kommande Call of Duty: Ghosts.

Ja, det är väl dessa intressen som jag kommer fylla min blogg med, sedan kanske det kommer lite annat också när jag blir sugen på det.

Tre år senare

När jag satt och gjorde om min blogg/hemsida så insåg jag att det var bra precis 3 år sedan jag senast var skriven i ?????????. Jag hade då i augusti 2010 lämnat Stockholm och Aftonbladet bakom mig och sökte med ljus och lykta ett nytt jobb.

Jag hamnade tillslut i ???????????? men den blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Då jag varit arbetslös sedan årsskiftet tog jag beslutet i våras att flytta tillbaka till ????????? och det skedde för en månad sedan.

Det känns faktiskt rätt bra att vara tillbaka och jag har redan hittat ett nytt jobb som kommer att ta mig över hela Sverige. Det är en projektanställning som i första hand sträcker sig till jul. Annars hoppas jag hitta något jobb här i ????????? och det finns ett företag som ser intressant ut och som ska starta upp verksamheten nu under hösten. Får se vad som händer där.

Mer än såhär tänker jag nog inte skriva trots att det är mitt första inlägg sedan i januari. Men jag ska försöka skriva mindre och oftare än mycket och sällan framöver. Under kvällen är tanken att en sida om min cykel ska dyka upp.

© 2020 eriohm.se

Tema av Anders NorenUpp ↑