post hoc, ergo propter hoc

Månad: januari 2013

Ska testa systemet

Under hela min skoltid var jag mobbad, det på gick från första klass till det att jag hoppade av andra året på gymnasiet. Det är 10 och ett halvt år!

Jag har länge funderat på om inte kommunen kom väldigt lindrigt undan och att jag borde fått ett skadestånd för psykiskt lidande.

Även om jag är vuxen nu ska jag kolla om jag inte har rätt till en viss ekonomisk ersättning p.g.a. det jag var med om och som jag är övertygad om även påverkar mig i vuxen ålder.

Jag lär uppdatera er om hur det går.

Två bra dagar

Igår var jag i Umeå inte mindre än två anställningsintervjuer, det lusta var dock att det var förmodligen för samma tjänster. Det är Umeå Kommun som söker folk, dels till IT-avdelningen och dels som IT-tekniker på en gymnasieskola. Men dom har lagt ut rekryteringen på flera företag och därför blev det nog samma. Får se vilken jag väljer som får presentera mig för kommunen. Men innan det så måste jag får lite svar från det ena bemanningsföretaget som hon inte kunde svara på igår.

Det blev en rätt lång dag i Umeå då jag tog tåget upp redan före åtta och hemma var jag först vid 17-tiden. Innan första intervjun som var klockan 11 hälsade jag på min lillasyster då jag skulle hämta det knivblock jag fått i födelsedagspresent men som inte hann komma innan.

Mellan intervjuerna åt jag lunch på restaurangen ovanför Åhlens, blev klassisk Korvstroganoff. Efter lunchen blev det en liten sväng på stan. Besökte Grafit, Microshop och Peak Performance innan jag tog en fika på Mat & Prat Café i up2. Blev en löjligt god kladdkaka. Sedan var det bara att bege sig till nästa intervju som var klockan 14.

Båda intervjuerna kändes riktigt bra, men eftersom det är samma tjänster måste jag välja vilken som ska få presentera mig. En annan lustig sak var att det andra företaget trodde det var en rekrytering medan den första bemanning, är det rekrytering väljer jag nog det då lönen förmodligen blir bättre.

Förresten så gick tågen i tiden både bort och hem. Hade varit smart nog och parkerat bilen i samma varmgarage jag parkerade i på mitt senaste jobb. Det är nära till stationen och inte så fasligt dyrt. Det var ju rätt kallt ute så en varm bil var trevligt.

Eftersom jag inte är helt frisk och det var en lång dag i varma tåg tog jag det rätt lugnt på kvällen och lade mig rätt tidigt.

Det var också rätt tur jag lade mig i skaplig tid för dagen blev en rätt intensiv dag. Efter att gått upp vid 9 tiden och slagit på motorvärmen via hemsidan (tack för det ?????????) blev det ägg och lyxmackor till frukost.

Sedan satte jag mig vid datorn för att vänta på att paketen med kläderna jag beställt kom till mitt utlämningsställe. När dom dök upp straxt före 11 så började min dag.

Först for jag till Biblioteket för att lämna tillbaka ljudböcker och hämta nya, är ju lite av en ljudboksnörd. Sedan gjorde jag ett kortare stopp på Arbetsförmedlingen för att lämna kvitton och bevis på att jag varit på anställningsintervju.

Efter det hade jag lite andra ärenden, bl.a. var jag på jakt efter nya broddar och en mindre kniv (skalkniv/fruktkniv), jag var även ute efter våtservetter till bildskärm och displayskydd och skal till min iPad mini.

Nu blev det så att jag hittade allt utom det till iPad:en på Clas Ohlson, tanken var att köpa dom sakerna på Kjell & Company, men skalet som hade fungerar inte med iPad Smart Cover och något displayskydd hade dom inte hemma.

Efter jag var klar med centrum drog jag till ICA Kvantum på jakt efter ny stora dricksglas, dom jag har från IKEA börjar ta slut. Men ICA hade inga glas men jag blev inspirerad av att köpa en grytvante i silikon, men den ICA hade klarade bara temperaturer upp till 200 grader vilket kändes lite snålt.

Så, det blev en tur till Coop också, och där hade dom även en hållare för hushållspapper som monteras på väggen. Eftersom det nya knivblocket tar mer plats fick inte hushållspappret plats där det stått. Coop hade även stora glas som jag fann som lämpliga, bra pris var det också. Men någon grytvante i silikon hade dom inte.

Efter Coop drog jag faktiskt till Jula, tänkte jag skulle kolla efter en ny borr/skruvdragare, den jag ärvt från farfar är lite otymplig och ville ha något nytt och bättre.

Väl på Jula såg jag att dom fortfarande hade ett erbjudande på ett riktigt fint paket från Bosch med flera bits och borrar samt skruv till 300 kr rabatt som jag sett tidigare. Efter att ha funderat en lång stund på om jag skulle ha råd slog jag till efter att jag kommit på att jag fortfarande hade den slant jag fått av mina farföräldrar i plånboken. Gillar inte kontanter och jag tror inte jag hade hittat ett mer prisvärt ett kvalitativt erbjudande på ett bra tag.

När jag väl betalade så visade det sig att det dessutom var ytterligare 200 kr billigare än vad som stod på prislappen och på skyltarna. Med 500 kr rabatt har jag nog gjort ett fynd.

Efter Jula så ville jag fortfarande få tag i en silikongrytvante som klarade i alla fall 250 grader och efter lite Googlande på min iPhone så visade det dig att Clas Ohlson hade en som klarade 300 grader och i bra pris. Det blev med andra ord en till tur in till stan.

Lite orutinerat tog jag dock E4:an och givetvis hamnade jag i en bilkö, men när jag väl kommit förbi första trafikljusen vid korsningen Victoriaesplanaden/Centralesplanaden (E4:an) flöt det på bättre. Borde ju fattat att kön berodde på att många skulle svänga vänster i den korsningen.

Jag parkerade på gamla busstationen eftersom jag hade en snabbt ärende och jag var tillbaka på 5 minuter. Då var det bara att hämta paketen då som var det sista på min Att-Göra-Lista, använder förresten Wunderlist, som är sjukt bra!

När jag väl hämtat paketen på ICA och kommit hem hade jag i brevlådan ytterligare två paket, dels var det mina Buff jag hade beställt, dels en original och en polar (snabb leverans) och den nya 30-pin kontakten till min Elevation Dock.

Vet inte om jag nämnt det, men Mini-USB-kontakten på kretskortet hade lossnat så Elevation Lab fick skicka mig ett nytt, vilket dom gjorde gratis. Ska ju använda min iPhone som väckarklocka från och med nu och vill då ladda den samtidigt, men då är det bra att jag har en docka att ställa den i.

Jag fryser

Jävla kall lägenhet jag har, just nu när jag sitter och skriver detta är det 19,2 grader i köket, ute är det -2,5. Vet inte hur många gånger jag har felanmält att det är sjukt kallt i min lägenhet. Sedan hjälper det inte att jag också blivit lite förkyld igen, men känner mig mycket bättre idag.

Hade gärna varit ute och tagit en lång promenad i finvädret, är trots allt den höga temperaturen soligt. Men jag tar det nog lugnt med det, men en liten en kanske det blir. Har ju börjat hitta ett trevligt varv på runt timmen.

Annars har det ju varit sjukt kallt dom senaste dagarna och hade nog ändå inte kommit ut, känns inte så kul när det är -20 grader. Men hade jag varit frisk hade jag kunnat köra lite på trainern.

Men har har under veckan beställt lite bättre kläder att ha på mig när jag motionerar ute på vintern. Dels blev det en Craft PXC Storm Jacka, jag har saknat en lätt fodrad och funktionell jacka som sitter lite tajtare. Jag har länge haft en Peak jacka jag använt, men den är helt ofodrat och när det blivit lite kallare har den inte riktigt räckt och jag har inte haft jättebra kläder under att ta på mig.

Det hela började dock med att jag var ute efter en ny lager två tröja, jag har länge haft en tunn fleecetröja men det känns inte riktigt som den kan transportera bort fukten från lager ett och isolera på ett bra sätt, men den är ju trots allt rätt gammal och det känns som den tappat i sin funktion. Därför blev det en Craft Shift Free tröja.

Sedan blev det faktiskt även ett par nya vantar, även dom från Craft och en Craft PXC Storm Vest, båda dom fanns på rea på 50% och i min storlek på Ellos av alla ställen så där fyndade jag lite. Sist men inte minst blev det ett par Craft AXC Touring byxor. Så, nu ska jag ha bra kläder för flera år framöver.

Annat som har hänt är att jag ska på två anställningsintervjuer på måndag i Umeå. Det känns spännande och blir det bra och långvarigt blir jag nog Umeå-bo under året, känns också bra att flytta till samma stad som mina systrar bor i.

Annas sitter jag och suktar efter en ny framgaffel till min MTB. Fast lösningen kanske blir en helt ny cykel, Canyon har en riktigt läcker 29-tummare till ett sjukt bra pris med den gaffeln jag vill ha. Skulle passa perfekt till CykelVasan.

Nä, nu ska jag koka lite gröt och sedan bygga en ljudbok.

Välkommen in

Ja, jag smygöppnar sidan redan i kväll då jag känner mig rätt så klar. Har ju jobbat med denna version i flera månader och lång ”utvecklingstid” har nog ingen av mina sidor haft. Jag har verkligen tänkt till om vad jag vill att min sida ska innehålla och vad jag valt att ta bort från gamla sidor. Jag har också varit noga med att använda rätt tillägg för att sidan ska fungera så bra som möjligt.

Så, nu är du välkommen in att skåda resultatet.

Sedan jag senast skrev har jag åter tagit mig till ???????????, jag stannade faktiskt i ????????? ända till i onsdags då prylarna från Inet dök upp i måndags. Men då mammas och pappas tvättmaskin pajade i söndags fick jag även hjälpa till att köpa en ny sådan i måndags och frakta hem och installera och sedan på tisdagen for vi till sopstationen för att slänga den gamla och en massa andra prylar. Bl.a. deras gamla dator.

Jag byggde ju ihop en ny till dom med prylarna från Inet, eller det blev en server denna gång och den placerades i klädkammaren på övervåningen. Eftersom det finns så bra trådlöst nätverk nu så kör vi det till servern. Även deras monster till skrivare placerades i klädkammaren. Den är kan man säga en backup/fil/skrivar-server. Då jag, med hjälp av CrashPlan, skickar backup till den också var det bra med en ny server/dator som står på hela tiden så man slipper säga till mor och far att slå på den.

Sedan på tisdagen ägnade jag lite tid åt kabeldragning och montering av routern, den sitter nämligen högt upp vid taket för att rummet där den sitter i ska, så fort det gamla datorbordet tagits bort, göras om till lekrum/gästrum när det behövs. Blev riktigt nöjd med resultatet, fixade även lite andra kablar som vi ville gömma undan.

Sedan åkte jag alltså hem i onsdags. Var ju tvungen att hem och städa då jag igår fick besök eftersom jag fyllde år i fredags. Jag passade även på att rensa ur en jävla massa skräp och var i fredags förbi återvinningscentralen och slängde allt från en gammal stereo till lågenergilampor. Jag beställde även i torsdags tårtan ovan, ville inte ha en vanlig grön Prinsesstårta eller en ros så jag specialbeställde ljusblå marsipan och sedan blev det vit choklad och lite pärlor.

Så, igår var det då dags för besök från familjen. Det var givetvis mina föräldrar och mina systrar, mina systrar hade även med sig sina män, lillasyster är ju förlovad numera och min storasyster hade ju sina tvillingar med sig. Mamma och Pappa dök upp redan vid 11-tiden då som skulle shoppa lite. Det blev besök på Clas Ohlsson, Hemtex och ICA innan vid hämtade tårtan på Edmarks (inne i Coop).

Sedan ramlade resten av familjen in vid 2 tiden och det blev väldigt trevligt. Tårtan blev väldigt uppskattad och jag fick lite presenter. Redan när mor & far kom fick jag tre blommor som ska vara rätt så tåliga, sedan hade jag själv faktiskt köpte två redan i fredags då det var rea. Så nu har jag 5 nya blommor, några hade ju dött under veckorna i ?????????, men svärmorstungan går fan inte att döda.

Efter att ha fått busa lite med syskonbarnen och umgåtts med min familj var det dags att bege sig till Public som jag hade bokat bord på, jag hade siktat in mig på en plankstek och så blev det. Maten var precis så god som jag hade hoppats på och det var en väldigt trevlig restaurang med bra stämning, skönt att det inte var en massa TV-apparater eller hög musik. Tyvärr så blev Elin sjuk och fick inte smaka på dom goda pannkakorna som Olof dock mumsade förtjust på.

Efter middagen bröt vi upp och åkte hem till sitt och en väldigt trevlig dag var till ända.

Men, vad fick jag i födelsedagspresent då? Jo, dels blommorna men även ett isolerat väskebälte av mina föräldrar, av Elin och Olof fick jag den grafiska serien Bone som ser väldigt intressant ut och sist men inte minst fick jag ett fint knivblock i trä med magnet infällt av mina systrar och deras respektive.

Men jag fick även en annan överraskning. Pappa fyller 60 år i november och han bjöd oss alla till Cran Canaria! Det blir 17 år sedan jag senaste var utomlands. Så, nu har jag 10 månader på mig att fixa beach-kroppen.

När vänder det?

Det är verkligen en hiskelig tid sedan jag senast skrev ett inlägg på min offentliga blogg. Jag tappade nog suget men är inte helt säker på vad som hände. Nu ska jag inte försöka skriva ett allt för långt inlägg för det gillar nog inte folk att läsa.

Om man känner till WordPress ser du nog att jag använder designen Twenty Twelve och jag måste säga att jag verkligen gillar den. Den är ljus, går och avskalad. Jag har dock ändrat lite på designen, då jag vill ha dag och ett annat datumformat direkt under rubriken fixade jag det. Men så lite som jag ändrat på denna har jag nog aldrig gjort.

Nu tänkte jag skriva lite om rubriken, jag var ju arbetslös när jag senast skrev ett inlägg och jag är faktiskt arbetslös även när detta inlägg skrev. Men jag hade ett jobb där ett tag på ett litet företag och skulle väl jobba med IT-support, så mycket jobb var det dock inte och när företaget fick problem med ekonomin avslutades min provanställning.

Som om det inte var nog med det så är jag nu även sjukskriven. Det är samma sak som förra gången men nu hoppas jag det inte blir en lika långvarig sjukskrivning och när den avslutas den 13:e januari ska jag nog kunna stå till arbetsmarknadens förfogande den 14:e.

När detta inlägg skrivs sitter jag faktiskt i ????????? där jag firat jul och nyår och nu väntar på att datorprylar till min mor anländer så jag jag bygga ihop hennes nya server. Men Inet verkar ha problem och har bara skickat chassit (i fredags) men resterande komponenter som fanns i lager när vi beställde den i torsdags har ännu inte skickats.

Så, vad fick jag i julklapp? Jo, dels blev det en Peak Collage-tröja jag önskat mig, tyvärr och konstigt nog, var den för liten, så har skickat tillbaka den och väntar på en större. Jag fick nya fina cykelhandskar i Windstopper, även dom önskade jag mig. Dom jag har nu är helt utslitna. Jag fick även filmerna Sin City och The Avengers på Blu-Ray. Sist men inte minst fick jag en hel del pengar och har redan investerat i ett par tunna täckbyxor man kan ha när man motionerar ute när det är lite kallare.

En annan överraskning som jag fick veta under helgen var att mina föräldrar ska ge oss barn en slant varje månad för att fira att det är 40 år sedan dom träffades. 2012 var det 35 år sedan dom gifte sig.

Vad mer så hoppas jag kunna skriva lite friare och faktiskt vad jag tycker, men det beror bl.a. på att jag tagit bort mitt efternamn helt från bloggen och även från Twitter. Om folk listar ut vem jag är så gör det inte så mycket, men man ska inte kunna hitta hitta hit genom att söka på mitt namn.

När detta skrivs är heller inte sidan offentlig, har en del jag vill få fixat innan sidan öppnas. Men jag vill ha lite inlägg och skriva av mig så jag inte glömmer bort vad som hänt och vad jag tänkt på.

Suck!

Ja, ett stort jävla suck!

Dom senaste två veckorna har varit riktigt miserabla. Trots julafton. Det stora problemet är att jag varit sjuk nästan konstant dom senaste två veckorna. Det har varit huvudvärk, halsont, nästäppa, feber och magproblem. Speciellt igår var magen helt omöjlig, diarré from hell men det verkar ha ordnat upp sig idag.

Sedan var ju julafton riktigt tråkig, fick 3 packet plus pengar. Visserligen var paketen helt okej, men hade hoppats på något mer.

Dessutom var jag och mina föräldrar barnvakt till syskonbarn vilket inte var det roligaste. Blev faktisk värre när föräldrarna till dom kom tillbaka då dom är mer trotsiga med dom. Men dom åkte hem igår vilket var skönt.

Nu sitter jag kvar his mina föräldrar i väntan på att paket med datorprylar ska komma. Ska nämligen bygga ihop en ny dator till dom, eller server blir det. Ska stå i en klädkammare och kopplas upp via trådlöst nätverk så det blir även ny router i N900 standarden. Snabbt ska det gå!

Dock verkar leverantören inte kunna svara upp till sina leveransmål och bara en del av ordern har skickats. Trots att vi beställde långt före klockan 17 i torsdags verkar inte allt ha skickats ännu.

Jaja, får ta några dagar här och spara pengar nu när jag är arbetslös.

© 2020 eriohm.se

Tema av Anders NorenUpp ↑