post hoc, ergo propter hoc

Månad: juli 2012

Senare samma vecka

Dom senaste åren har det inte hänt många gånger jag skrivit flera inlägg samma vecka men denna gång händer det alltså. Men det blir nog inget långt inlägg och det är kanske det som är problemet för mig, jag vill skriva så himla mycket varje gång att det känns för mycket och då blir det inget skrivet alls istället. Just nu sitter jag och halvtittar på sista etappen av Tour de France 2012. Så vida det inte händer något under etappen kommer Bradley Wiggins vinna och blir därmed första britt som gör det och det var det som var målet med bildandet av Sky Pro Cycling för två år sedan.

Annars har ju årets Tour de France varit ett av dom mest ointressant när det gäller kampen om den gula ledartröjan, tur då att vi svenskar även hade Fredrik Kessiakoff i loppet som verkligen gav oss spänning i kampen om den rödprickiga bergatröjan. Tyvärr lyckades han inte vinna den matchen med han gav sig inte och kämpade tills det inte längre fanns någon möjlighet kvar. Istället vanns den av hemmacyklisten Thomas Voeckler och han är verkligen en värdig vinnare som vann 7 raka bergspris utspritt på två etapper. Bl.a. vann han två HC och två 1C toppar och sedan etappen på tourens 16:e etapp.

Själv har jag varit ute och cyklat också. Blev landsväg för första gången på evigheter när jag i onsdag och torsdag cyklade en femmilsrunda runt Själevadsfjärden via Moliden. Tyvärr så fick jag under torsdagens tur ont i knävecket och har inte cyklat sedan dess, men det känns bättre och ska väl om vädret tillåter ut på en kortare runda för att känna efter.

Nu till något helt annat, ett av årets största filmpremiärer är den tredje och avslutande delen i Christopher Nolans trilogi av Batman-filmer. Under en visning i USA gick någon galning in i en av salongerna som visade filmen och dödade 12 och skadade ytterligare 58. Det som jag reagerar på är varför så många efter en sådan traumatisk händelse väljer att vika ut sig i olika medier och ge så kallade ögonvittnesskildringar. Personligen tycker jag det är otroligt ointressant att höra och jag tycker ofta det blir så att vittnet får för stor uppmärksamhet. Därför hör jag hellre officiella rapporter från myndigheter eller reportage från duktiga reportrar som presenterar fakta.

Jag förstår heller inte beslutet att ställa in galapremiären av filmen i Paris som skulle skett på fredagskvällen. Varför ska skytten få förstöra för ännu flera människor, jag tycker det hade varit bättre att genomföra den men innan visningen ha en tyst minut för att hedra dom omkomna och skadade. På samma sätt förstod jag inte varför man i Sverige efter 9/11 valde att sluta visa TV-serien Vänner, hade det inte varit bättre att visa att vi fortsätter leva vårt liv, ni terrorister ska inte får ändra vårt liv.

Men vad vet jag, det kanske bara är jag som känner och tycker så. Men för mig är det ett ologiskt beteende.

Något annat jag inte förstår är när kvällstidningarna skriver om så kallade phising-attacker och dom ”intervjuar” någon privat person. Igår såg jag en sådan artikel och en Ines Savolainen var tydligen så kändiskåt att hon ställer upp. Problemet är ju bara att hon säger ju inget och ibland får man känslan att Ines Savolainen är en påhittad person. En intressant sak som jag skulle vilja veta är hur tidningen och Ines Savolainen kom i kontakt med varandra. Jag kommer ALDRIG ställa upp på något sådant.

Annars så händer det inte så mycket. Nya jobb att söka har jag inte sett några men det är kanske något på gång på den fronten, men jag får se vad som händer där. Lite spännande är det i alla fall.

En långtråkig sommar

Något annat kan man väl knappast påstå, att vara arbetslös gör ju att man inte har råd att resa, om man nu ens får det, och här i ???????????? känner jag tyvärr inte speciellt många. Dom bekantskaper jag har rinner liksom ut i sanden och det blir inget mer med det. Det blir en ond cirkel, har inget jobb och därför träffar jag inga arbetskamrater och då blir det svårare att träffa annat folk och så blir man ensam.

Just idag har det varit riktigt tråkigt. Såndär seg jävla dags där rastlösheten kryper under skinnet och ingenting är roligt. Dagar då man bara vill gömma sig och och vakna när man mår bra igen. Så, vad har jag gjort idag när ingenting är roligt. Jag såg ikapp säsong 2 av Suits så nu väntar jag med spänning på nästa avsnitt, slutade ju väldigt bra och nästa avsnitt blir spännande. Jag har rippat lite DVD-filmer, tänkte det kunde vara smidigt att ha dom på datorn i iTunes så man kan använda Apple TV:n och se dom med, men den fick jag ju sälja p.g.a. arbetslösheten (tack för det staten).

Annars har jag suttit och chattat lite, och jävlar vad massor med idioter det finns där ute. Killar som gömmer sig bakom tjejnamn för att ragga bisexuella eller lesbiska tjejer, kan man vara mera patetiskt. Sedan är jag så sjukt less på tonen i språket. Sedan alla idioter som skickar fejkade bilder men som är lätta att hitta med hjälp av Google:s bildsök. Men jag litar nog inte på någon jag chattar med (om jag inte sedan tidigare känner personen i fråga) om jag inte får se dom vinka i en webbkamera. Fascinerande nog är väldigt många webbkameror sönder eller dom sitter vid fel dator.

Jag försöker gång efter annan sluta att chatta, men ibland vill man ju ha lite mänsklig kontakt och då är det enkelt. Ibland tror man sig hittat någon vettig person men så visar det sig att allt är bara fejk och/eller så försvinner personen helt utan orsak. Jag har även testat detta med nätdejting och jävla var det suger. Speciellt i en relativt liten stad som detta är det svårt att hitta någon som man finner intressant.

För mig går rökare och snusare bort omedelbart, även om det ”bara” är på fester, jag tål det helt enkelt inte, säg då att 50-60% av tjejerna försvinner, ja så många är det faktiskt som håller på med tobak i någon form, skrämmande. Sedan går alla singelmammor också bort, jag har varken tid (eller tid har jag ju, men ni fattar) eller lust att uppfostra någon annans barn, det är ytterligare 20-30% som försvinner. Sedan går väl 10-20% bort då man inte finner dom attraktiva. Kvar finns? Ingen! Så, man kompromissar och skickar iväg ett meddelande till en tjej man egentligen inte finner speciellt attraktiv sedan väntar man på ett svar som aldrig kommer.

Nätdejting är ju till för dom som inte lyckats hitta någon på krogen och då är utbudet inte det bästa. Jag förstår varför det är så många singelmammor på sidorna men dom är jag inte intresserade av. Sedan har man ju lite egna krav också, att säga att utseendet inte har betydelse är nog det mest korkade jag har hört. Det är ju utseendet men blir intresserad av och nyfiken på, om hon sedan har något bakom pannbenet funkar det ju inte heller. Men för mig skulle det heller inte fungera om hon är överviktig och oattraktiv men jättetrevlig.

Min tjej, den tjej jag hoppas få träffa ska vara en sportig tjej, gärna brunett och helst inte längre än 165 cm, hon ska gärna ha en examen, bör också vara ateist och ligga till vänster i partitillhörigheten, det handlar helt enkelt om att dela värderingar. Med det sagt är det för mig viktigare att vi har samma värderingar än att hon har ett visst utseende.

Jävlar vad detta inlägga drog iväg åt ett konstigt håll då.

I helgen blev det dock lite semesterkänsla då mina föräldrar kom och hälsade på. Vädret var ju lite bättre i lördags och vi tog först en tur till Skeppsmaln där vi åt lunch på Fiskevistet. Det blev stekt strömming och hemlagad potatismos. Det var riktigt gott och trots blåsten lyckades vi sitta utomhus, det regnade i alla fall inte. Efter lunchen for vi så in till stan och tog en liten shoppingrunda, eller mor och far handlade lite. Det blev besök på Grafit, Stadium och Clas Ohlson med flera och jag tror dom fick valuta för pengarna.

Sedan blev vi båda fikasugna och hade bestämt att vi skulle fika ute vid Gullviks Havsbad. Det var gott med hembakade bullar och kaka trots blåsten. Vi tog dock inget dopp i havet. Efter fikat var vi alla nöjda och jag önskade att vi skulle äta hemlagad fläskfilé hos mig istället för att gå ut på restaurang och jag tror vi alla gillade det beslutet. Till efterrätt blev det jordgubbar och gräddvaniljglass. Gott!

Nä, nu sätter jag punkt för idag!

Sommaren regnar bort

Senast jag skrev något i bloggen var EM fortfarande igång och gruppspelet inte ens avslutat, Sverige var visserligen redan utslagna men det var ju fortfarande flera gruppmatcher kvar och det blev ju lite spännande dom sista gruppmatcherna.

Det är väl bara att konstatera att tiden flyger iväg och att jag är dålig på att blogga. Men nu tänkte jag komma ifatt och skriva lite om vad som hänt sedan sista inlägget. Tänkte jag skulle ta hjälp av Twitter då jag är betydligt bättre på att skriva där än på bloggen. Enkeltheten och dom korta inläggen hjälper ju till men ändå.

Så, jag satte mig i helgen tror jag det var med syftet att hitta en bra sätt att läsa mina gamla tweets och hittade tillslut TwimeMachine, en sida som på ett väldigt simpelt sätt läser in dina Tweets och presenterar dom på ett tydligt sätt. Detta gjorde det enkelt för mig att kolla vad jag skrivit senast.

Så, vart var jag den 17:e juni? Jo, jag var i ????????? och var husvakt/hade semester då jag fick låna mina föräldrars hem. Jag åkte tillbaka hem i ??????????? den 18:e för att kunna cykla och så då jag ju inte hade med mig cykeln till ?????????.

På tisdagen såg jag ju Sverige vinna mot Frankrike, bra match av Sverige och Zlatans mål var ju ett världsklass nummer, blev ju även framröstat till EM:s snyggast mål på UEFA:s hemsida efter turneringen. Efter Sverige uttåg höll jag på Tyskland men dom föll ju mot Italien i semin och sedan vann Spanien igen. Såg faktiskt inte finalen.

Sedan på onsdagen, den 20:e, kom min lillasyster och hennes sambo och hälsade på över dagen, det var trevligt. Dom stannade över middagen också. Tyvärr kunde dom inte stanna så länge då sista tåget hem gick strax efter 20 på kvällen.

Sedan på fredagen, alltså Midsommaraftonen, for jag då till Umeå för att hälsa på min andra syster, hennes sambo och deras supersöta tvillingar för att fira midsommar med dom. Det var ju bra väder och vi gick till Gamlia för att trängas med folket där och dom små fick dansa runt stången. Jag sover över till lördagen och eftersom tvillingarna inte gillar sovmorgon blev det en tidig lördag så jag vaknade redan vid 6 på morgonen.

vad hag hittade på efter midsommar är lite svårare att ta reda på, har inte twittrat om det tydligen. Jag har i sommar spelat en hel del Modern Warfare 3 i omgångar och ibland går det riktigt bra. Lyckades bl.a. med bedriften att få 24 kills och därmed lillstreaken M.O.A.B (Massive Ordnance Air Blast, eller Mother of all Bombs som den lite skämtsamt också kallas), som dödar alla fiender, men eftersom jag släppte bomben när det bara behövdes 4 till kills för vårt lag så avslutade den även matchen.

Själv fick jag 28 kills men dog inte en endast gång, det var kul. Eftersom jag är rätt duktig på spelet och det går rätt bra för mig blir man ju gång efter annan anklagad för att fuska, det är ju mindre skoj men eftersom jag inte ens vet hur man gör det så bryr jag mig inte allt för mycket.

Efter midsommar så började Friidrotts-EM och det blev en hel del tittande faktiskt. SVT vet verkligen hur man sänder sport även om det inte var för många svenskar med så blev det intressant då kommentatorerna är duktiga på att ta parat om dom tävlande och att se idrottare överträffa sig själva och verkligen göra sitt bästa tycker jag är kul.

Sedan blev det ju väldigt kul för oss Svenskar när Moa Hjelmer väldigt överraskande vann 400 meter, även kul att följa Jessica Samuelssons sjukamp, Nossmys 110 meter häck och Tornéus längdhopp.

Annat jag har pysslat med är att jag fått lov att börja sälja prylar för att kunna betala räkningarna. Jag har fått lov att sälja min iPod classic, ett av mina grafikkort, min Apple TV, min Wii. Lyckades även sälja mammas gamla jobbdator. Det är ju sjukt att man inte kan klara sig på a-kassan. Mina inkomster har ju sänkts med nästan 50% och jag vet inte hur det är tänkt man ska klara det.

Annars har jag ju givetvis försökt hitta ett jobb men det går toktrögt, inte ens Com Hem ville ha mig till sin support. Men dom kanske tyckte jag var för överkvalificerad, så säger vi. Men jag var på ett intressant möt igår och får se vad som händer där.

Ja, vad mer har hänt? Säkert någonting men ni får väl läsa på min Twitter då. Men jag måste ju berätta att ett fotografi jag tagit över ????????? kommer att synas på Norrmejeriers mjölkpaket (förmodligen Mellanmjölk Ekologisk) mellan veckorna 36 och 48. Riktigt roligt. 100 bilder av över 8000 valdes ut.

Just nu när jag skriver detta inlägg så tittar jag på den 11:e etappen av Tour de France, en riktigt tuff bergsetapp och där Fredrik Kessiakoff ligger med i täten med målet att ta tillbaka den rödprickiga bergatröjan han förlorade igår. Det var nämligen så att Fredrik som andra svensk efter etappen i söndags lyckades ta över ledningen i bergspristävlingen då han var i utbrytning nästan hela etappen. Senast en svensk bar den tröjan var för 30 år sedan då Sven-Åke Nilsson ledde bergspristävlingen.

© 2020 eriohm.se

Tema av Anders NorenUpp ↑