post hoc, ergo propter hoc

Månad: mars 2011

Min nya dator

Det blev äntligen en MacBook Pro för mig då jag precis köpt min en MacBook Pro 13″ (early 2011) med 2,3 GHz Intel Core i5 processor, 320 GB stor HDD, 4 GB ram och Intel HD Graphics 3000 (ska tydligen prestera lika bra som Nvidia 320M).

Under tiden jag väntade på min MBP så hittade jag en forumtråd där någon undrade över vad som var så bra med Mac. Tråden höll väl ett tag innan forumtrollen tog över och gjorde den till en Mac vs PC-tråd. I go both way myself (Mac och PC). Någon i tråden hade samma synsätt som mig där man använder Mac till bärbart och sedan PC till stationärt, och det är enligt mig den bästa kombinationen.

Hur som helst, jag tänkte själv lista varför man bör välja Mac som bärbart. Jag tar nog dom bästa av anledningarna jag hittade i tråden

+ Mac OS X, grymt stabilt (UNIX FTW).
+ Designen (CNC-fräst aluminium är så läckert).
+ Touchpaden (Storleken HAR betydelse, Multi-Touch).
+ Strömkontakten (MagSafe är ju så jävla självklart på en bärbar dator).
+ Man får med programvara som man faktiskt kan använda till något vettigt.
+ Batteritiden.
+ Skärmen.
+ Tysta fläktar.
+ Skönt tangentbord.
+ Automatisk bakgrundsljus på tangentbordet.
+ Bra högtalare och mikrofon samt kamera.
+ Firewire och nu även Thunderbolt.
+ Inga störande LEDs.
+ Bra storlek (Gäller 13″ i mitt fall, den bästa storleken för bärbart).

Sedan kan jag också säga att min iPhone äntligen fått en snygg polare att synka med.

Länge sedan

Insåg just att det är evigheter sedan jag skrev något på bloggen. Har också insett att jag heller inte berättade hur det gick med felanmälan av min iPhone 4:a. Då gör jag det nu. Jag fick en ny helt enkelt. Tog dock lite tid och frakten fick jag själv stå för. Jag har också under tiden köpt en nytt fortskaffningsmedel, ny dator och även blivit utsatt för ett bedrägeri.

Sedan trivs jag inte alls på mitt jobb. Dels har jag ett par skumma arbetskamrater men mest beror det på att arbetsuppgifterna är så jävla tråkiga. Känns som jag blir dummare för varje dag jag jobbar då man helt enkelt inte får lära sig nya saker.

Så, är det någon som vill anställa en datorkunnig och trevlig IT-tekniker/Nätverkstekniker är det bara att höra av sig.

Annars måste jag också säga att jag vill ha vår nu! Fan vad jag är less på vintern och snön. En sexig, snygg och söt tjej med humor och lite bakom pannbenet skulle heller inte vara helt fel.

© 2020 eriohm.se

Tema av Anders NorenUpp ↑