post hoc, ergo propter hoc

Månad: januari 2011

Felanmäla iPhone 4 köpt utomlands, del 2

Dag 3 – POSTEN

Skickade min iPhone alltså i tisdags som paket. Men trots att jag betalat 150 kr för det och att den skickas till ett företag kunde paketet in levereras till LAN-Master utan måste hämtas hos Postens utlämningsställe, något som INTE skulle ske enligt Posten när jag lämnade in det. Jag ringde LAN-Master och dom har tydligen en rutin för paket som måste hämtas ut och det är att deras VD gör det lite då och då. Men iPhonen ligger fortfarande kvar hos ”Posten”. Synd att dom inte kunde informera om detta innan man skickade telefonen. Ska ringa LAN-Master imorgon och fråga när dom kan tänka sig hämta den.

Felanmäla iPhone 4 köpt utomlands, del 1

Dag 1 – SKICKAS

Tyvärr måste jag idag skicka iväg min iPhone 4, den jag i somras köpte av Apple UK och fick skickad till Sverige via Borderlinx. Hela tiden sedan jag köpte den har jag haft ett skumt fel där Ljud på/Ljud av funktionen automatiskt aktiverats/avaktiverats. Detta kan ske när det ligger i min byxficka eller när jag lägger den på bordet. Jag har också hört att något är löst i telefonen när man håller den vid örat.

Förra veckan fick jag äntligen tummen ur och ringde Apple. Där fick jag veta att man kan kontakta två olika företag i Sverige som har support på internationellt köpta iPhones. Jag valde LAN-Master och ringde dom i fredags. Eftersom jag inte bor där deras serviceverkstad finns går det bra att skicka in den. Vilket jag ska göra idag.

Jag har skrivit en utförlig felbeskrivning och mina kontaktuppgifter. Eftersom iPhone 4 använder sig av mikro-SIM-kort funderade jag på att byta till ett Mini-SIM-kort under tiden jag har telefonen på service så jag kan använda SIM-kortet i min reservtelefon. Nu visade det sig att Telia-butiken säljer Mikro-SIM-korts adaptrar så det blev en sådan för 29 kr.

Tyvärr visade det sig också att min reserv telefon inte fungerar (fel på batteriet som har svällt) så jag får ”låna” jobbmobilen till jag fixat ny mobil/nytt batteri.

Skicka telefonen tänker jag göra idag med Posten och gör det nog som Postpaket så jag kan spåra paketet och se att det kommer fram. En billigt fraktförsäkring skulle jag vilja kalla det (kostar 150 kr).

Redan nu saknar jag min iPhone och det kommer bli en jobbig tid utan den. Har ju haft en iPhone i drygt 2,5 år.

Vad nu då?

Vad ska jag göra nu då? Ingenting kanske. Alltså, jag ska ju inte göra ingenting men jag kan ju ägna mera tid åt mina andra intressen istället. Det hela syftar på att jag nämligen stängt min sida om tv-serien NCIS. Jag fick nog och det känns väldigt skönt att ha tagit steget. Men visst känns det lite konstigt att inte ha något webbprojekt igång. Funderar på att starta ett nytt, men det blev så stort och borde vara ett företag. Idén dock tycker jag är väldigt intressant och efter att ha kollat idag hittade jag ingen sida så som jag vill ha den.

Just nu sitter jag och väntar på tredje perioden mellan Frölunda – Luleå där Luleå leder med 3-1, på bortaplan alltså. Själv känner jag mig småhängig. Hon i halsen och allmänt trött. Bra start på det nya året va? Annars har jag börjat kvart i 7 denna vecka. Kanske det som gjort att jag nu känner småsjuk (självklart inte, bara otur). Om jag får säga så är det nog Olof och Elin som smittat mig, tydligen har dom varit småhäniga under jul/nyår.

Det har varit väldigt mycket sitta i telefon dessa två dagar, hade idag faktiskt lite ont i hörat och det är lite ömt fortfarande. Kan erkänna att det är mera sitta i telefoni än vad jag trodde när jag började.

Nä, nu ska jag se om jag kan kurera denna halsonda.

© 2020 eriohm.se

Tema av Anders NorenUpp ↑