post hoc, ergo propter hoc

Månad: augusti 2009

Det kommer ta länge än…

Ja, jag tänkte främst på alla oroligheter som finns i världen. Dessa kommer inte lösa sig förrän alla antigen accepterar att alla inte tror lika eller att religionerna helt enkelt överges och alla blir ateister.

Vadan detta inlägg undrar ni. Tja, jag tänker främst på Israels reaktioner på den Aftonbladet artikel som berättar om att Israel ägnar sig åt att skörda organ från döda palestinier. Då börjar Israel bitcha om att den Svenska regeringen ska fördöma artikeln och typ ta Aftonbladet i örat och säga ”Fy, det där gör ni inte igen och be om ursäkt nu.”

Men hur fan kan Israel be om en sådan sak när dom själva förtycker det palestinska folket och beter sig som grisar i andra avseenden. Israel måste respektera att Sverige är ett land där vi har något som heter Tryckfrihetsförordningen och som ger oss Svenskar rätt att så länge vi inte bryter mot andra lagar skriva om vad man vill.

T.ex. står det så här:

1 kap. Om tryckfrihet 1 § Med tryckfrihet förstås varje svensk medborgares rätt att, utan några av myndighet eller annat allmänt organ i förväg lagda hinder, utgiva skrifter, att sedermera endast inför laglig domstol kunna tilltalas för deras innehåll, och att icke i annat fall kunna straffas därför, än om detta innehåll strider mot tydlig lag, given att bevara allmänt lugn, utan att återhålla allmän upplysning.

Så, ska vi respektera Israel och deras tro, måste Israel respektera att det finns andra länder och folkslag med en annan kultur där man tillåter folk skriva om saker som även kan väcka anstöt.

Vart byggs dessa idioter?

Jag skrev en kommentar till en artikeln som publicerats på en av de större nyhetssidorna. Det är inte ofta jag gör detta, typ aldrig, men denna gången var det ett sånt uppenbart fel som hade enkelt löst med cirka en minuts research på typ IMDB eller Wikipedia, jag skrev det också och tänkte inte mera på det.

Men så fick jag ett svar på kommentaren från ett internettroll som tyckte jag skulle sluta upp med att hitta fel och bara läsa artikeln och hålla käften. Snacka om att kasta sten i glashus. Han skyller mig på att ha för mycket fritid men jag undrar hur mycket mera tid det tog för honom att ta sig tid att skicka det där jävla svaret. Sedan ska väl han skita i vad jag gör med min fritid och vilka jävla åsikter jag har.

Så länge jag håller mig inom lagens ramar tycker jag dessa jävla internettroll ska ska stänga av sig själva efter att de bett någon ställa tillbaka dom i den nerlagda fabriken där dom hittades.

Att fälla en tår…

Eller rättare sagt flera har jag faktiskt aldrig haft några problem med. Jag har aldrig känt det som fel att gråta och faktiskt kan jag tycka det är rätt trevligt ibland. Jag vet inte riktigt varför men det har nog något med att göra att jag känner mig mera levande och mänsklig och att jag faktiskt trots mina umbäranden har ett rätt så bra liv.

Anledningen till att jag idag, alldeles nyligen faktiskt, grät en skvätt var det sista avsnittet av TV-serien Frasier. Slutet på den serien är otroligt rörande och ett av de bästa avsluten någonsin för en TV-serie. Även om Frasier själv är en rätt trevlig karaktär är min favorit Niles. Kan inte riktigt sätta fingret på varför men han har fått göra lite roligare saker. Givetvis spelade hans långa åtrå till Daphne och den bisarra frun Maris in i att hans karaktär var lite skönare.

Förresten, i december firar denna blogg 3 år. Å vilka tre år det har varit, det kunde jag definitivt inte tro när jag började blogga. Definitivt inte befinna mig på den plats där jag nu befinner mig. Det har varit en intressant resa och ska blir ännu intressantare att se vart den du tar vägen.

Men innan jag avslutar för idag vill jag bara skriva av mig om en sak. På jorden bor det nästan 7 miljarder, låt det sjunka in ett tag. Sedan tycker jag du ska gissa hur många av dessa sju miljarder har exakt samma åsikt som dig?

Det är nog inte så många, så snälla sluta upp med att hoppa på folk och bete dig inte som ett svin bara för att Anders Andersson i Svenljunga inte tycker som dig när det gäller förträffligheten i skiftnyckeln. Låt han ha en annan åsikt, givetvis ska du ha rätten att berätta din. Men sluta med att försöka övertala honom att tycka som dig och för guds skull använd inte skällsord om en annan människa som är av en divergerande åsikt.

Jag tycker webben 2.0 bara har fört ont med sig. Visst, den ökar interaktiviteten mellan människor men den används i allt för stor utsträckning av internettroll som är ute efter att förstöra och förpesta internet. Det har blivit allt för lätt att göra personpåhopp och samtidigt vara anonym. Jag själv har blivit utsatt för detta otaliga gånger och det är inte speciellt trevligt.

Tänk på DFTT – Don’t Feed The Trolls (don’t respond to provocation)

Den 1:a Augusti 2009

Nej, så dålig fantasi har jag faktiskt inte idag när det gäller rubriken. Det kändes bra att sätta denna då den på något sätt markerar en början på något nytt trots att det gått två veckor sedan jag flyttade ner till Solna.

Solna var det. Där bor jag, i Sundbyberg jobbar jag. Lägenheten jag fick tag på är helt nybyggd och ligger i den nya stadsdelen Järvastaden i Solna. Järvafältet som stadsdelen fått sitt namn ifrån var under stor del av 1900-talet militärt övningsområde. Området där ”min” byggnad står fanns tidigare ett värnpliktskontor. Det hela är så nytt att det ännu inte finns några gatuskyltar uppsatta, ej heller finns det några aktuella kartor och det finns ej heller på satellitbilder hos varken Google, Hitta eller Eniro. Google har de nyaste.

Själva lägenheten är cirka 42 m2 och har en hel del och lite till. Det bästa är väl 100/100 i bredbands hastighet, men eftersom det är IPTV nallar den lite, men jag klagar inte så mycket. Det näst bästa är nog att det finns diskmaskin, det tredje bästa är att det finns uttag för tvättmaskin i badrummet. Det ska bli en liten en när jag får råd.

När det gäller jobbet ligger det i Sundbyberg, cirka 15 min på cykeln. Dock är det lite backigare än vad jag trodde så man får ta det lungt så man inte blir för svettig när man cyklar dit. Tur att det ändå är mer nerför dit än det är hem. Jobbar gör jag på ett företag som heter Comet Networks och ingår i Teracom koncernen. Jag sitter i deras NOC (Network Operations Center). Har jobbat i en vecka än så länge.

Har också börjar lära mig hur jag hittar i Solna och Sundbyberg. När jag flyttade hit var verkligen allt så stor men nu känns det bättre. Senast idag var jag i Solna Centrum, dit har jag också bara 15 min med cykel men det var lätt att hitta dit. Väldigt trevlig köpcentrum också. Rejält stort, 120 butiker finns det där. Hittade en trevlig klädbutik som heter SALT Men som jag med säkerhet kommer handla i!

Jag hittade även idag ett MTB-spår bara precis bakom hörnet. Läs mer om det här. Imorgon ska det testas.

Något som dock slagit mig är att det inte på 10 butiker finns någon som säljer Skogaholms Kanelbullar, alltså de riktiga kanelbullarna inte de små Mini-Snäckor. De riktiga Kanelbullarna har blivit en riktig favorit till kaffet. Nu får jag hålla till godo med deras Kanellängd. Jag gillar även Allévos Low Calorie Drink, men i Choklad smak. Denna har jag absolut inte hittat nånstans. Frågade Coop Konsumbutiken i Sundbyberg och eventuellt skulle dom ta hem till veckan. Enligt mig är denna måltidsdryck den absolut godaste.

Generellt tycker jag de butiker jag besökt varit riktigt tråkiga och kassa. Väldigt ofräscha. Det kommer bli Coop Konsum i Sundbyberg som kommer få de flesta av mina besök, sedan ICA Maxi i Solna. Vi-butiken runt hörnet får endast besök när jag är väldigt godissugen eller behöver basvaror som Mjölk och Fil.

© 2020 eriohm.se

Tema av Anders NorenUpp ↑