post hoc, ergo propter hoc

Månad: juni 2009

Vila i frid Michael!

Det har knappast undgått någon att Michael Jackson inatt Svensk tid gått ur tiden.
Själv var jag vaken vid ett i natt och läste nyheten direkt på nätet och kunde nog inte riktigt förstå det. Det enda jag kände då var tomhet och förmodligen lite chock.

Min första kontakt med Michael var när jag fick albumet Dangerous på kassettband av min farbror och en helt ny värd öppnas för mig, innan dess hade jag inte varit så speciellt intresserad av musik.

Jag kan inte nu sätta fingret på hur Michaels musik påverkade men jag vill nog påstå att jag hittade både glädje och styrka i hans musik och det var något jag lyssnade på när man vill glömma problem och bara vara sig själv.

Jag minns också ett tillfälle hur några bekanta killar någon gång på 90-talet skulle på en konsert med Michael i Stockholm och hur avundsjuk jag var.
En gång skrev jag även ett skolarbete om Michael.

Det sista jag minns är hur han faktiskt intresserade mig för dans. Jag försökte länge imitera hans Moonwalk och tillslut hittade jag faktiskt tekniken och varje gång jag spelar Billie Jean än idag kan jag inte sitta still och försöker svänga mina lurviga på samma sätt som Michael.

När det gäller alla kontroverser har jag bara betraktat spektaklet utan att kunnat bestämma mig för en åsikt. Jag vet inte än idag vad jag anser om allt det.

Men jag kommer minnas Michael som min första och största idol!

Dramatisk besök i Umeå

Ja, det blev ett rätt dramatiskt besök i Umeå. Jag tog bussen ner vid 12 efter att jag först varit och träffat Arbetsförmedlingen och även tagit en tur förbi frisören. Resan ner gick faktiskt rätt snabbt. Har ju min iPhone som sällskap.

I Umeå möttes jag av lillasyster och vi gick till henne för att vara där under eftermiddagen. Vi snackade skit och jag kollade lite på hennes dator, den är rätt så seg. Vid halv 6 kom min storasyster och hennes sambo och hämta oss för vi skulle äta middag där och jag skulle även sova hos dem. Väldigt fin lägenhet har dom hittat och nyligen flyttat in i.

Lite senare skulle jag och min storasyster hämta sängen jag skulle få sova på. Men lite klantigt av oss så förstörde vi en taklampa i trapphuset och jag fick en av glasskärvorna i handen och skar upp ett jack. Ett rätt så djupt jack precis vid fästet för ringfingret på vänster hand. Jag sprang in och försökte skölja och hitta något att stoppa blodet med. Som tur var blödde jag inte så mycket men jacket var rätt så djupt. Jag skadade heller inga senor eller nerver. Men trots att det gick bra blev jag nog rätt chockad för jag tuppade av en kort stund och vaknade på golvet efter att jag hunnit drömt något konstigt.

Jag minns att jag sa att jag kände mig lite yr men sedan fick tydligen min storasysters sambo fånga upp mig så jag inte föll i golvet. Men tydligen slog jag huvudet i en hylla innan han fick tag i mig då jag efter att jag vaknade kände mig lite öm, är faktiskt fortfarande öm precis ovanför höger öra. Men tydligen ramlade jag också åt rätt håll trots allt. Lite tur i oturen var väl också att det var min vänstra hand, då jag är högerhänt.

Jacket i handen har trots allt läkt bra men bytte idag från plåster till så kallas suturtejp. Köpte mig 3M™ Steri-Strip™ R på Apoteket. Känns bättre med tejp som kalla hålla ihop såret, plåstret är ju till för att stoppa blod, men blöder ju inte nu.

Så, anledningen till att jag åkte till Umeå var att få möjligheten att se Star Trek. Jag fick sällskap av min lillasysters sambo och filmen var ju skitbra. Jag blev också överraskad av handlingen och ser redan nu framemot uppföljaren som tydligen redan är under produktion (manus och sånt). Givetvis var det trevligt att umgås med mina systar och deras sambosar. Var även trevligt att få se hur min storasyster nu bor eftersom hon flyttade till Umeå bara för några veckor sedan.

Annars finns inte så mycket att berätta men måndagens händelser borde räcka resten av månaden. Det borde även regnet som kom hela måndagen… vart tog sommaren vägen?

Lite nytt

Ja, har nu ikväll arbetat med att fixa lite på sidan. Det är mest undersidorna som fått sig en uppfräschning, dels så har jag gjort om designen på länkarna under Prylar och Övrigt, men även själva texten har fått en annan layout. Jag har även flyttat länkarna till sidorna för undersidorna till den vänstra spalten.

Nog om det. Nu vill jag istället komma med en uppmaning till er. Gå in och läs inlägget Tre finalister i namntävlingen på Roberto Vacchis blogg. Vore coolt att få namnge Sveriges första program om cykel. Må vara att det är ett webbprojekt men det är ju trots allt Adamsson och Vacchi som ska leda det.

En sämre lördag

Ja, veckan började riktigt bra och det var faktiskt skönt att vara tillbaka på jobbet i måndags och kul att träffa kollegorna igen. Måndagen var dock bara tre timmar men tisdagen skulle vara hela dagen. Men halva, eftermiddagen för min del, skulle ägnas åt utbildning i det nya Trio telefonsystemet vi skulle använda istället. Det var riktigt intressant och vi skulle redan på onsdagen köra igång med det. Men det fick jag inte vara med på för på tisdagskvällen ringde telefonen och det var Qwork.

Det visade sig att Ske Kraft inte längre ville ha mina tjänster och mitt uppdrag där avslutades med omedelbar verkan. Varför vill man då veta men jag har ännu inte riktigt förstått anledningen. Har jag misskött mig så grovt på två dagar att man i stort sett måste ge mig sparken utan att ens ta en diskussion. Men nu är jag ju inte anställd av Ske Kraft utan Qwork. Detta innebär att jag nu har blivit uppsagd på grund av arbetsbrist och har uppsägningstid till den 15 juli.

Hela situationen känns väldigt surrealistisk och det har verkligen varit tre sega dagar. Men nu är det bara att gilla läget, lyfta blicken och gå vidare och hoppas att jag snart får ett jobb som passar min utbildning.

Denna dag är också sämre på grund av att jag var uppe hela natten för att sedan se Detroit förlora Stanley Cup. Det var ingen bra match från 2008-års mästare samtidigt var pingvinerna riktigt bra defensivt och hade bättre fart på offensiven. Men det var en riktigt tråkig match faktiskt, Pittsburgh spelade sjukt defensivt hela matchen och det var ingen fart med utbytande av chanser och snygga kombinationer. Ärligt talat så vann Pittsburgh på att Detroit gjorde två grova misstag som Talbot utnyttjade skoningslöst. Tråkigt för Lidström och Holmström att inte få den femte ringen på sina fingrar, men räkna inte bort gubbarna än, detta blir riktigt bra tändvätska inför nästa år.

Måste förresten vara väldigt snopet för Marian Hossa, ifjol i Pittsburgh, nu i Detroit. Att förlora Stanley Cup två år i rad och i år mot sina gamla lagkamrater dessutom. Han tackade nej till ett lukrativt kontrakt med Pittsburgh för ett sämre ett-års kontrakt med Detroit för han trodde att det gav honom en bättre chans att vinna. Faktum är att flera spelare i Pittsburgh sagt att det varit en extra tändvätska att få se Hossa förlora då många ser honom som en svikare.

Men ärligt talat är jag också förvånad att Pittsburgh tog sig såhär långt. Länge under säsongen låg dom inte ens på slutspelsplats men hade en fin vår. Men trodde både Flyers och Capitals hade stor chans att slå dom men Pittsburgh hade spelarna som ville och kunde avgöra matchserier. Det hade inte Detroit i natt. Hossa t.ex. är en stor besvikelse och gjorde inte ett enda mål i finalserien.

Annat som hänt är att bloggen nu kör WordPress 2.8 Baker. Numera är det en enkel process att uppdatera sin sida eftersom det kan göras direkt i WordPress som sköter allt åt en. Kul också att dom fixat en theme-browser och installation direkt i systemet på samma sätt som plug-ins installeras.

Ärligt talat förstår jag inte varför så många väljer att köra andra system än WordPress när man bloggar. Har nog testat de flesta systemen på marknaden men inget kan ens mäta sig med WordPress. Samtidigt som det är ett enkelt system så finns det otroligt stora möjligheter för de som vill. Vill man inte ha en blogg på egen sida finns WordPress.com.

Nej, nu ska jag försöka vakna mera, en kopp kaffe skulle sitta fint. Men kommer nog få sota att jag var uppe till halv 5 i natt i nån dag.

Vad är det för fel på mig?

Ja, jag börjar faktiskt undra. Idag hände samma sak som hände i april 2006. Jag vet inte om jag ska gå in på händelsen i sak men det är i alla fall inte en positiv upplevelse. Denna gång stod jag dock upp bättre även om det hela ännu inte är överspelat. Sitter just nu med en stor klump i magen och vet varken ut eller in och kände att ett sätt att hantera denna bisarra upplevelse igen kanske går lättare om jag skriver ner hur jag känner.

Spontant blev jag väldig förvånad och nog så överraskad att det är först nu det börjar sjunka in. Speciellt som dagens överdrivet drastiska beslut endast har sin grund i de två senaste dagarnas händelser och absolut inget, som jag anser det, andra är tydligen av annan åsikt, kan motivera det. Ska träffa personen igen imorgon och lär då se till att jag får ett ordentligt möte.

Det som faktiskt känns mest jobbigt är att jag snackade med personen idag flera gånger och jag såg inga tecken på att detta skulle hända. Det finns två orsaker till det. Det första är att personen helt enkelt då inte visste om att jag låg pyrt till, kan ju ha kommit fram fakta efter att vi sågs. Det andra är att personen är en stor jävla fegis och en av de falskaste personer jag träffat.

Fan vad jag mår dålig nu, speciellt när jag inte kan förstå vad jag har gjort för fel som gör att man måste använda sådana skarpa metoder.

Klumpen i magen kommer nog växa under kvällen samtidigt som mina grubblerier lär fortsätta.

En bra måndag

Egentligen är jag för trött att skriva, men vill för min egna skull skriva lite om vad som hänt idag. Är alltid skoj att komma tillbaka om något år och läsa vad man gjorde ett år tidigare.

Hur som helst, det blev inte mycket vila efter fredagens redovisning och redan idag jobbade jag. Visserligen bara några timmar, men ändå. Imorgon blir det hela dagen men halva ska gå till utbildning av nytt telefonsystem som ska börja att användas på onsdag. Så det var skönt med en mjukstart.

När jag ändå var på staden så tog jag tillfället i akt att shoppa loss lite. Jag fick ett presentkort på MQ från mina systrar för min examen, och även en slant från mor & far ramlade in på mitt bankkonto i fredags. Jag investerade presentkortet och delar av pengarna i en ny tröja. Vet inte om jag nämnt detta tidigare, men jag tycker det är otroligt svårt att hitta snygga och enkla collegetröjor. Utan dragkedja, luva, fickor och annat otyg. Men idag ville väl någon vara snäll med mig och en snygg Peak Performance tröja fanns i bra storlek på MQ. Det tackar jag för. Jag valde även att investera lite i en ny snygg Nike-keps jag hittade på Sport City.

Annars tog jag i eftermiddags en cykeltur. Det var kallt och blåsigt som det varit i stort sett varje dag i juni men det blev ändå en tur på den nya Viks-rundan som jag kommer kalla den. Kör ut mot kusten innan jag viker av mot Innervik för att sedan svänga mot kusten igen och passera Yttervik innan jag vänder hemåt igen vid korsningen utanför Örviken. Alla dessa vikar gör att jag väljer att kalla den för Viks-rundan. Sträckan är cirka 34 km och tog dryga timmen att avverka med en medelhastighet på knappt 30km/h. Nu ska man nog ta dessa värden med en nypa salt, trots att cykeldatorn är rätt inställd blir det nog inte helt exakt.

Sedan var det ju ikväll dags för WWDC Keynote med information om Mac OS X 10.6 (Snow Leopard), som kommer i september och en uppgradering kostar endast $29. Skulle då gissa att i svenska kronor blir det cirka 299 kr. Sedan lite nya MacBook Pro:s, finns inga vanliga MacBook i unibody nu, alla aluminium MacBook:s är numera Pro:s. Sedan presenterades även iPhone OS 3.0, som kommer gratis för oss (mig) med iPhone 3G. Sist men inte minst kom även nya iPhone 3G S, där S står för Speed. Skönt att det inte var så mycket nytt i själva hårdvaran. Den nya 3 megapixelkameran med autofokus och lite annat är givetvis en trevlig nyhet, samt att den är snabbare. Men inget gjorde så man suktar efter en uppgradering. Får ändå en ny telefon när jag den 17:e juni kan uppgradera min iPhone till 3.0. Då kommer bland annat det jag saknat mest hos min iPhone, möjligheten att använda den som 3G-modem. Apple kallar dock funktionen för Tethering.

Men nu ska jag faktiskt göra kväll lite smått och se på Chuck, säsong 1. Eller i alla fall några avsnitt. Fick den idag och måste säga att själva utgåvan är riktigt fint paketerad. Alla 4:a diskar i ett enda 18 mm Keep-Case fodral, det följde till och med med en liten folder om avsnitten, på svenska! Nu ska jag bara se om man även löst själva designen och kapitelindelningen av avsnittet så som jag vill ha den. Jag stör mig otroligt mycket på att få gör så att cold open och vinjetten är ett eget kapitel så man när vinjetten börjar kan hoppa över den. Vita Huset (The West Wing) har det så och jag älskar det.

Dags för ett nytt kapitel

Då var det slut, över. Finito! Fin! The End! Studierna på Luleå Tekniska Universitet har nu avslutats i och med att jag idag redovisade mitt examensarbete. Jag är nu en utbildad nätverkstekniker som faktiskt kan en hel del om att bygga och drifta nätverk, både stora som små. För att få veta mer om den utbildning jag just avslutat kolla in på hemsidan: www.datornatverk.se

Nu börjar istället ett nytt kapitel och det första som måste göras är att hitta ett jobb. Vilket inte är det enklaste i den nuvarande lågkonjunkturen. Bara för cirka ett år sedan fanns det cirka 50 st jobb att söka som passar min utbildning. Idag är den siffran nere på runt 15 st. Inte de roligaste förutsättningarna men jag har redan sökt ett antal jobb och hoppas på det bästa.

Bland annat hoppas jag på att ????????? Kommun, där jag gjorde mitt exjobb, är intresserade av att anställa mig, men där får jag inte besked förrän tidigast i höst. Men att ligga på latsidan är inte min stil så jag söker jobb i hela landet till och börja med och har även anmält mig som arbetssökande på Arbetsförmedlingen. Nu gäller det först att hoppas på att man blir kallad till intervju och sedan blir så pass omtyckt att man blir erbjuden anställning.

Har väl tänk att under min ”lediga” tid (inte så ledig ändå, sommarjobbet börjar på måndag) göra om hemsidan, med betoning lite. Bara fixa några småsaker som jag stört mig på. Annars så fortsätter träningen som började ordentligt när jag var i ????????? för exjobbet. Ska köra Vätternrundan nästa år igen och vill vara i riktigt bra form. Har redan gått ner ett antal kilo i vikt och vägde i morse under 87 kg.

Men nu idag och de närmaste dagarna ska jag bara njuta av att jag är helt klar med allt! Otroligt skönt!

© 2020 eriohm.se

Tema av Anders NorenUpp ↑