post hoc, ergo propter hoc

Månad: januari 2009

Tjugosju år senare!

Tiden går fort när man har roligt heter det. Men den går fort även när man inte har det. Hur som helst så blev jag 27 år idag och det har verkligen gått fort. Dagen har dock mestadels gått till studier då jag har tenta imorgon. Jag firades istället igår i Umeå av min yngre syster och mina föräldrar. I present har jag fått dels boken Låt Den Rätte Komma In (som ljudbok), pengar och presentkort på Ginza. Lite av pengarna fick jag redan i veckan så det blev en ”ny” frisyr och lite annat jag behövde. Sedan ska jag gå på stan imorgon så se om jag hittar en fleeceväst.

Nä, nu ska jag nog plugga lite mera!

Inte förvånad

Nej, inte det minsta faktiskt. Dagens svenska samhälle består nu av en massa omogna ouppfostrade bäbisbarn som inte vet innebörden av ordet respekt. Det jag tänker på nu är det som hände en av dom många kändisbloggarn som finns där ute.
Jag själv väljer att blogg anonymt där jag får skriva vad jag tycker just med denna anledningen.

Tidigare, långt tidigare, hade jag en personlig hemsida där jag skrev om det jag kände för och det gjorde att jag blev utsatt för personliga påhopp från personer jag inte känner bara för att dom inte håller med mig. Det skiter jag i, men du ska fan visa mig respekt.

Faktum är att jag skriver även en annan blogg där jag också är anonym om ett helt annat ämne och jag tror ingen skulle vågat blogga om det jag skriver där om man gjort det offentligt. Jag ser mig själv som en av dom där superhjältarna som gömmer sig bakom masken för att inte nära och kära ska råka illa ut. Givetvis tycker folk det är dumt att jag är anonym, men dom flesta är positiva.

Där emot är jag helt emot anonyma påhopp i kommentarerna. Det är bara ett fegt sätt att göra personliga påhopp utan att någon får veta vem du är. Det är heller inte okej att skriva samma sak bakom en anonym blogg. Jag gör det varken här eller på min andra blogg.

Vill jag skriva om en person gör jag det helt anonymt så ingen förutom jag själv vet vem jag pratar om.

Slut på det ”roliga”!

Idag var det sista dagen på jobbet ett tag, minst två veckor i alla fall, för nu börjar tentapluggandet på riktigt. Det var dock en tuff dag då det ringde som tusan mellan 10 och 12:30, folk hade väl ledigt idag och kylan höll säkert många inne.

Första tentan efter jul är nästa måndag i Nätverksövervakning. Den ska nog gå rätt bra. Men sedan är det dags för WAN Access den 16:e och det är lite mera avancerat. Ska dock blir skönt att komma igång med studierna igen. Dom nya kurserna börjar sedan den 19:e, eller i alla fall nästa läsperiod börjar då. Kurserna vi ska läsa då heter Nätverkssäkerhet och Trådlösa och Mobila Nätverk. Fick förresten idag boken till Nätverkssäkerhet, den andra till T&MN, har jag beställt från USA då den kostade typ 1000 kr i Sverige, den ska vara skicka så än så länge verkar det funkar bra.

Sedan är det idag bara några få dagar tills jag blir 27, herregud vad fort tiden går. Det blir dock en resa till Umeå på lördag redan för att firas där. Känns bäst att få någon dag hemma innan tentan och kan ju bli lite sent innan jag är tillbaka i Skellefteå igen. Men varför Umeå? Tja, en av mina systrar bor där och det är inte förlångt för mina föräldrar att åka dit över dagen.

Ammande mammor och knäppa svenskar…

Ja, som dom flesta säkert vet om har Facebook beslutat att bilder på ammande mammor är stötande och därför börjat att rensa bort dom från Facebook. För det första tycker jag det är helt rätt av Facebook. Sedan, varför i helvete vill man lägga upp bilder på sig själv när man ammar? Men när sedan Facebook har valt att censurera bilderna så blir det värsta kravallerna.

För det första har användarna ingen rätt att klaga på Facebook. Det är Facebook som bestämmer över sin egna sida, vill du lägga upp bilder på ditt ammande barn, gör det någon annan stans. Sedan är det faktiskt väldigt äckligt, jag vill inte se ditt barn amma på bild, det är ärligt talat lite äckligt. Som tur var har jag inte Facebook och slipper se bilderna.

Det andra jag blev helt förvånad över var när jag såg att svenskarna tycker att äckelgubben Anders Borg gör bäst jobb i regeringen. Jag har aldrig sett en svensk politiker uppträda mera överlägset. För det första håller jag ju absolut inte med regeringens politik. Jag inte varför i helvete man måste sänka skatterna. Skatter är något vi betalar för att få leva i ett civiliserat samhälle, men som det är nu har skattesänkningarna bara gynnat dom redan rika.

Sedan tycker jag det är så jävla urbota dumt att sälja dom statliga bolagen som genom åren dragit in flera sköna miljarder till staten så man kunnat finansierat det välfärdssamhälle Sverige har varit. Nä, nu ska vi privatisera allt från skola till sjukvård. Det är även synd att man så enkelt kan sälja statliga företag, borde finnas någon regel om att man under minst två mandatperioder har en majoritet som är för en försäljning.

För det andra, när man inte håller med hästsvansen Borg så verkar det som om han tror att man är en 5 åring då han ska nedvärdera ens kunskaper och förklarar på ett sätt där han verkat tycka ”att du är så dum i huvudet att du inte förstår att det jag säger är bättre”.

Annat jag funderat över är att jag är skitglad över att jag är singel och att jag förmodligen kommer vara så resten av mitt liv. Wohoo! Jag vill inte ha en tjej som bara ska vara i vägen, än mindre barn jag måste ta hand om. När jag ser föräldrar i samhället ta hand om sina barn så känner jag glädje över att jag inte har ett eget.

Min 30 års dag är faktiskt inte så långt bort och det ända jag önskar att jag har då är ett bra jobb och en trevlig bostad utan störande grannar. Då kan jag komma och gå som jag vill utan att behöva anpassa mina rutiner efter någon annan. Jag är heller inte speciellt upprörd över att jag fortfarande är oskuld. Skulle jag förbli oskuld hela livet är det inte hela världen. Jag får bara tänka på att sex faktiskt är lite äckligt, det svett och andra kroppsvätskor i en salig blandning.

Undra vad folk som vet vem jag är, speciellt min familj, skulle tänka om dom läste denna blogg. Utåt är jag en väluppfostrad man med en underlig uppväxt som inte var enkel. Men jag döljer dom flesta av mina känslor och tankar. Jag skriver faktiskt lite dagbok IRL också och det är ett väldigt bra sätt att få avreagera sig. Jag har funderat på att prata med en psykolog, men jag skulle nog aldrig kunna öppna mig helt och då känns det rätt bortkastat.

Nä, det är nytt år nu och det är bara att se framåt som gäller. Om cirka ett halvår ska mitt nuvarande projekt ta slut, och ett nytt kapitel i mitt liv ta en början. Förhoppningsvis innebär det just bra jobb och en trevlig bostad utan störande grannar.

Ett nytt år, igen!

Det blev ett nytt år även denna gång. Nu är det bara att se till att det blir ett bra år! Jag själv avslutar mina studier i år och förhoppningsvis blir det inte allt för svårt att hitta ett bra jobb.

Gott Nytt År!

© 2020 eriohm.se

Tema av Anders NorenUpp ↑