post hoc, ergo propter hoc

Månad: december 2008

Dom sista dagarna

Det är inte många dagar kvar nu av 2008. Två till för att vara exakt och för första gången på många år ska jag inte vara i ????????? under nyårsafton. Men vad jag ska göra har jag ingen aning om. Det blir förmodligen en dag för mig själv. Fast det kan vara trevligt det också.

Så, jag är alltså i Skellefteå igen. Åkte hit med bussen igår å den bussresan hade en lite obekväm känsla men det är inget jag tänker utveckla här. Sedan så hade jag bestämt mig för att ta en taxi hem från bussen och bad värdinnan om att fixa det. Det skulle ha varit fixat, men inte fanns det någon taxi. Dom fick ringa igen och jag fick vänta. När den väl dök upp fick jag ingen ursäkt, lite dåligt tycker jag.

Idag har jag jobbat hela dagen så det känns knapps som jag landat ännu. I morse hittade jag dessutom inte mina sandaler jag brukar ha på jobbet så jag undrade hela dagen om vart dom tagit vägen. Visade sig att dom låg i en påse på golvet, letade inte så noga i morse. Det var även många samtal idag, dock inga jätteavancerade kunder så det gick rätt bra.

Annars verkar låset till förrådet ha fuckat upp sig. En av tjejerna jag bor med ringde innan jul och fick inte upp låset och jag testade igår, utan resultat. Vet inte vad som hänt. Jag har en teori dock. Tror att någon har råkat ändra på koden och om det är så måste vi ju klippa låset.

Men nu till den trevligaste nyheten. Idag fick jag min nya digitala kamera. En NV24HD. Har pratat om den tidigare. Jaja, en roligt och lite underliga sak var att jag fick två dockningsstationer. Dels en i en helt egen kartong. Men det följde även med en docka i kartongen för kameran. Vad ska jag med två dockningsstationer till? Har mejlat Dustin Home och får väl se vad som svarar. Bilden till höger är förresten tagen med kameran och Wall-E figuren är min nya maskot! Han ska med mig på alla viktiga händelser framöver!

Ja, förresten. Jag glömde ju nästan bort. Jag bytte skjortan mot ett tillgodokvitto som pappa köpte av mig så idag kunde jag köpa mig en Fred Perry tröja. En enkel snygg svart sweatshirt, precis vad jag behöver.

Julen är ”över”…

Nä, inte riktigt. Däremot är julens höjdpunkt med julklappsutdelning avverkad. Jag fick i stort sett det jag önskade mig. Det innebär…
Pengar, 1200 kr
En skjorta (dock för stor, så ska förmodligen bytas)
2 filmer, Jakten på Röd Oktober & Goldfinger
How I Met Your Mother, Säsong 2
Studio 60 on the Sunset Strip, Hela serien
Prenumeration på Cykeltidningen Kadens
och 4 GB ramminne (Corsair 4GB DDR2 XMS2 PC6400).

Riktigt trevliga presenter. Det jag gav bort var. Boken ”Vad som händer i Världen…” till min storasyster, sällskapsspelet ”Med vilda gester” till min lillasyster (och hennes sambo), presentkort på Bokus.com till min storasysters sambo och till mina föräldrar gav vi barn ett fotografi på oss själva, vilket blev väldigt uppskattat.

Det är ju nästan så nu att när man blivit äldre är det roligare att ge bort presenter än att få och fotografiet var en sådan lyckad present.

(Sedan är det bara 18 dagar till min födelsedag…)

Whitelines

Glömde faktiskt bort en sak. Vill tipsa om ett skrivpapper som heter Whitelines.

Det hela började när jag i höst blev helt otroligt less på hur mitt vanliga kollegieblock med spiralbindning förstörs i ändarna av bindningen, vajerspiralen blir helt enkelt knäpp.

Jag blev då intresserad av en lösning på ”problemet” och när jag började tänka på vilka block jag stötte på så upptäckte jag att det block jag hade på jobbet hade en helt annan bindning.

Efter lite forskande så fick jag reda på att den bindningen kallas dubbelspiral eller Wire-O. Ett vanligt spiralblock förskjuts lite när man bläddrar i blocket, men med Wire-O så ligger det parallellt.

Men det visade sig vara lättare sagt än gjort att hitta ett kollegieblock med Wire-O bindning. Kollade runt på nätet och i dom butiker jag hade i Skellefteå men hittade inget block som motsvarade min krav.

Det var först när jag kom ”hem” till ????????? som jag hittade ett kollegieblock på bokhandeln som såg riktigt bra ut. Det hade dessutom ljusa linjer istället för mörka, något som jag stört mig på då dom mörka linjerna ofta stör mina anteckningar. Detta block heter Whitelines och är en svensk uppfinning.

Länkar:
Wire-O Bindaren (läs deras PDF om Wire-O)
Whitelines

Exjobb

Ja, efter att ha träffat ett företag och kommunen så har jag bestämt mig för att det blir på kommunen jag kommer göra mitt examensjobb. Det kändes mer naturlig där och det ska förhoppningsvis finnas möjligheter till anställning där efter studierna.

Annars har dagarna här i ????????? varit riktigt lugna och sköna. Varit ute å motionerat ett par gånger och idag klädde jag och min yngre syster granen. Vi har även fått en del snö igen efter förra veckans töväder så nu är det en fin vinterskrud utomhus.

Jag hade även gett familjen filmen Mamma Mia, men jag skrev att det var från tomten (min chef skrev lappen så det inte skulle upptäckas att det var jag) och sedan hängde jag filmen på ytterdörren i fredags. Först igår kom pappa på att det var nog jag som var den hemliga tomten.

Det var några roliga dagar när dom andra försökte lista ut vem det var och jag är stolt över mig själv att jag lyckades hålla masken.

Bilden ovan är också förmodligen en av dom sista bilderna jag kommer ta med min nuvarande digitala kamera, FujiFilm FinePix S5000. Har nämligen beställt en ny, Samsung NV24HD, i ett fint paket från Dustin Home. Det är ingen värsting men ser väldigt prisvärd ut i det paketet med extra minne, väska och en dockningsstation.

Blandade rubriker

Det fanns ingen bra rubrik att ge detta inlägget. Å andra sidan är det sällan det finns en bra rubrik. Kanske skulle jag börja med att ge mina inlägg typ rubriker som ser ut såhär: ”Fredag 19/12 2008 kl 16:36”. Det är bara det att det är ju sjukt trist.

Hur som helst. Är i ????????? nu, har inte hunnit hända så mycket ännu. Visserligen var jag på staden idag för att prata med ett företag om ev. exjobb i vår. Dom vill verkligen ha mig där. Ska dock även träffa kommunen på måndag, så jag får se hur det blir.

Måste även skämmas lite. Jag upptäckte först nyligen att Scrubs har premiär på säsong 8 om bara några veckor. 6:e januari närmare bestämt. Ska bli riktigt kul. Förhoppningsvis blir det också sista säsongen. Jag vill inte se att dom fortsätter med nya skådisar i en nionde säsong.

Annars läste jag också idag att vi i den tredje filmen av dom nya Batman-filmerna tydligen ska få träffa på Gåtan, Catwoman och Robin. Dessa ska spelas av, i tur och ordning, Eddie Murphy, Rachel Weisz och Shia LeBeouf. Kan nog bli rätt bra. Det blir tyvärr ingen lätt uppgift att följa årets stora succé, The Dark Knight, där Heath Leadger gjorde en grym insats som Jokern.

En resa till staan

Ja, idag gjorde jag premiär när det gällde att utnyttja stadens kollektivtrafik. Lite konstigt kanske med tanke på att jag har bott är i över ett år. Men ska jag ta mig någonstans brukar jag cykla eller gå faktiskt, är det så dåligt väder att det inte går stannar jag då oftast hemma.

Men idag fick jag ett ryck. ICA sålde billiga 8 GB SanDisk Cruzer minnen och jag skulle ändå handla och försöka göra ett nytt försök med att att hitta en vanlig tröja. Vilket nu för tiden är rätt svårt. Det ska alltid vara luva eller dragkedja eller v-ringat.

Men resan bar faktiskt frukt. Det blev ett minne, mat och en helt vanlig sweatshirt, plus några t-shirts som jag köpte på JC. Eftersom jag handlade för över 500 kr fick jag även välja en film. Inget stort utbud så det fick blir Hot Fuzz.

Hade även tur att jag fick åka billigare till staden än vad jag skulle ha gjort. Men på hemvägen var busschauffören tillräckligt smart och frågade efter min ålder, så hem fick det bli rätt taxa. Jaja, det var det värt.

Det är ju nästan så man ska ta bussen till staden och handla där för bussen stannar precis vid ICA och bussarna går rätt ofta. Dessutom brukar ICA ha lite bättre priser än Coop.

Årets första match!

Ja, då har jag sett årets första match på TV med Luleå. Jag avvaktade länge, för att lägga den slanten det kostar tog emot lite. Hur som helst blev det kvällens derby hemma mot Skellefteå som jag valde att se.

Luleå vann med 2 – 1 efter att ha varit lite bättre i 5 mot 5 och hade ett helt okej boxplay. I övrigt tycker jag matchen var rätt händelsefattig och det var inte den fart och fläkt jag hade väntat mig. Heller var det inte så mycket derbykänsla. Inga bråk eller liknande.

Men två bra lag som inte ville gå bort sig gjorde det målsnålt. Luleås 1 – 0 gjorde i powerplay som ikväll dock var riktigt dåligt och Skellefteå gjorde sitt enda mål också i powerplay. Skellefteås enda stora misstag utnyttjade Luleå när man gjorde 2 – 0. Ett nerlägg som studsade Luleås väg gjorde att Lindqvist fick öppen kasse.

I övrigt fick faktiskt Skellefteå inga jättefarlig chanser förutom ett friläge i boxplay och ett där Dimitrakos i sista stund blev störd så han missade pucken. Men den anstormning man kunde förväntat sig i slutet av matchen uteblev helt.

Oavgjort hade nog varit ett rättvist resultat, men nu verkar det som om pucken studsar Luleås väg.

För er som vill se annan sport så kolla in denna sida: myp2pforum.eu

Ny hårddisk

Ja, idag kom så min nya hårddisk. Det tog lite drygt en vecka från mitt samtal (förra måndagen) till att jag hade en ny i min hand. Det gick ju smidigt måste jag säga men trist att den bara lade av i första början. Det var/är en Seagate förrsten och dessa brukar ju få bra betyg. Men ingen är ju perfekt.

Så, nu har jag 1,57 TB utrymme i min dator fördelade på två 500 GB SATA HDD, en Siemens och en Seagate då. Sedan har jag två IDE hårddiskar också. En Siemens på 250 GB, den äldsta, och en Seagate på 320 GB.

Annars idag så kom även The Dark Knight på DVD i brevlådan och jag fick även nummer 10 av Mac World. Som jag skulle fått förra månaden. Insåg lite sent att jag inte fått den så nummer 11 hann komma före.

Bragdguldet har inget värde längre!

Jag tycker det är en mindre skandal att inte Charlotte Kalla vann årets bragdguld. Visst Jonas Jacobsson har gjort en imponerande sak när han vann sina guld i Paralympics, men det var ju för fan femtioelftegången han gjorde det.

Karlsson sade igår att man aldrig ska kunna vinna bragdguldet om man bara vinner en tävling i en världscup. Med det tänket så skulle aldrig t.ex. en svensk cyklist som vinner någon av dom stora tourerna inte ens vara nominerad.

Det faktum är att Emma vann silver på OS tycker jag är en mycket större bedrift, av en dessutom rätt okänd cyklist, än Susanne Ljungskogs VM-guld som gjorde att hon fick bragdguldet.

En bragd i mina ögon är när en idrottare utan tidigare större framgångar överträffar sig själv och förväntningarna. Det var precis det Charlotte Kalla gjorde i Tour de Ski. Visst, hon var en talangfull skidåkare men hade innan touren inte vunnit något på internationell senior nivå (om man inte räknar in en lagsprint och stafett).

Här måste man också räkna in hennes ålder, alla idrottare vet att det behövs oftast massor med år av träning innan man når sin topp. I konditionsidrotter som längdskidor och cykel räknar man med att man är som bäst runt 30 års åldern, Kalla hade knappt passerat 20 års strecket.

Sedan måste man även inse att hon i ett otroligt krisartat ögonblick efter fallet på näst sista etappen lyckades behålla kylan och sedan komma tvåa, dessutom i klassisk stil där hon absolut har en bit kvar till världstoppen. Ingen hade hellre väntat sig att Charlotte skulle vara i närheten att kunna vinna någon av dom sprintetapper som fanns, istället vinner hon en i utklassningsstil.

Tar vi istället och tittar på årets bragdman så ser vi att det var absolut inte oväntat att Jonas skulle vinna guld i Peking, det hade nog varit en större grej om han INTE gjort det. Han har otroligt stora framgångar inom sin sport redan. Jag orkar inte ens kolla upp hur många guld han tagit redan, men det är ju en bra bit över 10 stycken.

Jag har dessutom alltid tyckt det varit underligt att Jonas ens får ställa upp i Paralympics. Visst, han är rullstolburen, men är det så stor skillnad mot dom som inte är det i skytte. Dom tar ju ändå på sig en dress som gör att dom i stort sett är helt orörliga, för bästa stabilitet.

Nej, detta så kallade ”bragd”guld har spelat ut sin rätt nu och är i mina ögon inte alls like prestigefyllt att vinna som jag tycker det borde vara. Det känns också väldigt politiskt korrekt att ge bragdguldet till en handikappad.

Handikappade idrottare kan inte delta i vanlig idrott men deras prestationer ska mätas med icke handikappade då blir det ju bara konstigt. Det är ju ofta en bragd redan att många handikappade kan utföra sin idrott och ska man då likställa deras prestationer med icke handikappade är det ju alltid fördel för den handikappade.

Fortsatt strul

Ja, det blev lite mera strul med datorn efter installationen av Vista. Jag skapa en lite partition för C: på 30 GB för Vista, borde räcka tyckte jag. Men icke, den blev snart för liten. Så ut på nätet för att leta efter en lösning.

Jag hittade då denna guide:
Using GParted to Resize Your Windows Vista Partition

GParted är alltså ett Linux-verktyg för hantering av hårddiskar. Jag följde guiden så noga som möjligt men med lite missvisande information och min dumhet gjorde att jag inte fick till det.

Jag kom emellertid på att jag var ju tvungen att minska min D: före så att det utrymmet kunde flyttas till C:. Det tog sin lilla tid att fixa, cirka 5 timmar faktiskt men det var ju ett måste helt klart.

Men när jag sedan reparerat Vista enligt guiden så ville inte Vista starta när skivan inte låg i läsaren. Men hjälp av en kurskamrat så kom jag fram till att mina IDE hårddiskar säkert ställde till lite problem så efter att jag kopplat bort dom och gjort en ny reparering funkar det finemang.

Jag pratade även med Dustin igår och dom ska skicka en retur-fraktsedel så jag kan få en ny hårddisk.

Annars kan jag också meddela att jag förhoppningsvis har fixat ett exjobb på Kommunen i ?????????. Har pratat med lite folk där och ska på möte straxt innan jul. Får jag inte tag på något här i Skellefteå så blir det att vistas i ????????? några veckor till våren.

© 2020 eriohm.se

Tema av Anders NorenUpp ↑