post hoc, ergo propter hoc

Månad: november 2008

Hårddisken är död!

Ja, imorse när jag skulle starta min PC så ville den inte göra det. Fick bara ”disk boot failure…” och min C: kom heller inte upp i Bios. Efter lite efterforskning kom jag och några polare fram till att den har nog gjort sitt, tyvärr efter bara 3 månader. 🙁

Som tur är hade jag inget jätteviktigt på den disken men några filer, spelprofiler och det faktum att jag måste installera om Windows var det väldigt irriterande.

Jag åkte dock till staden för att köpa en ny HDD och installera Vista igen. Men denna gången var det omöjligt. BSOD dök upp hela tiden, precis innan installationen skulle slutföras.

Tur i oturen hade en kurskamrat en extern DVD-läsare han kunde låna ut och till slut fick jag Vista åter installerat. Resten av dagen har mest gått åt till att konfigurera datorn och uppgradera den.

Nä, nu ska mera fixande göras.

Men Sluta!

Vad fan, kan folk sluta med ljudbloggar eller videobloggar. Fan vad jag är less på dessa. Tre av mina favoritbloggar har nu övergått till att ha video eller ljud som inlägg istället för text. Fan vad jag hatar det! Det är otroligt störande att behöva sitta och titta på en dåligt inspelad video men nån jäva usel kamera. Lägg av med dessa fasoner!

Zeunerts Julmust

Wohoo! Var idag iväg till ICA Maxi och köpte mig 12 falskor Zeunerts Julmust. Denna underbara dryck är ju bara ett måste nu såhär när julen nalkas. Jag hade turen att en kurskamrat med bil kunde köra mig till Maxi och handla denna dryck. Tyvärr så fanns det inga backa å det var ju lite surt. Den första flaskan är givetvis redan uppdrucken och en till lär slinka ner innan dagen är slut. Annars finns det egentligen inget mer att berätta!

Detta är lite sjukt…

Jag vet inte om detta är nått att skriva om men jag känner för det. Jag sa direkt efter att Obama vunnit det amerikanska presidentvalet att Hillary blir utrikesminister. Det var en stark känsla jag fick och nu verkar det ju som om det blir så också.

Detta är dock inte första gången jag iår har prickat in rätt när det gäller olika händelser. Jag var stensäker på att Sverige skulle åka ur EM i fotboll direkt i gruppspelet. Jag ”visste” också att Sverige inte skulle ta några guldmedaljer i Peking, men samtidigt kände jag på mig att cyklisterna skulle göra bra ifrån sig.

Om jag ändå hade spelat på dessa saker hade man kanske varit lite rikare idag.

Hejsan!

Ja, hej alla, få! Blev ärligt talat lite less på folket som besökte min hemsida men som bara ville läsa om annat än mig. Det är ju trots allt min sida, har ju inte skapat den för att folk ska läsa om sportflickor jag har åsikter om.

Ett annat tydlig exempel på att mina besökare inte är här för min skull är att den gästbok jag fixat inte alls har använts sedan den lanserades för över 2 månader sedan.

Jaja, ska väl kanske sluta skriva om annat än mig på denna blogg, får använda min anonyma till det istället.

Hur som helst, var sjukt nervös att få tillbaka tentan i Avancerad Routing & Switching. Hade jag kuggat den hade jag blivit tvungen att skriva en omtenta den 22 december och det hade jag inte alls lust att göra. Men det visade sig att det gick bra. Var faktiskt närmare en 4:a än att kugga mig.

På den andra tentan, Systemadministration, var jag bara 1,5 poäng ifrån 4:an. Men å andra sidan tycker jag det var en så dålig kurs att det inte hade behövts en tenta. Hade räckt med ett G om man klarat kursen.

Generation Skithög!

Ja, jag måste verkligen få skriva av mig. Jag upptäckte nyligen att vi som är födda på 80-talet och senare kallas för Generation Y vad exakt det innebar kommer jag inte exakt ihåg just nu, det enda jag vet är att jag inte är av samma uppfattning.

Det jag ser omkring mig när det gäller 80-talister är att dom (vi?) är kräsna bortskämda skitungar som inte kan ta om ett hushåll. Jag tycker att dom flesta, speciellt killar, är morsgrisar som inte städar, tvättar eller lagar mat. Men jag tycker även tjejer har svårt att ta hand som sig.

Har bott med ett par tjejer nu (i studentlägenhet) och det är fan inte kul när man kommer ut i köket och måste städa i en halvtimme innan det är tillräckligt hygieniskt för mig att laga min mat. Visst lite skit rensar bara magen, men detta är fan äckligt.

Jag fick en vad jag tycker ändå är en rätt normal uppfostran där vi hjälpte till hemma med att bädda våran säng, städa rummet och även andra gemensamma utrymmen. Vi fick även lära oss att stryka våra egen tvätt. Men tydligen är det väldigt onormalt.

Jag vet ett antal familjer där speciellt mamman gjorde allt åt sina barn, och speciellt sönerna. Dessa barn är ju nu vad samhället kallar vuxna men inte många beter sig så. Fast å andra sidan gör ju ingen annan det heller så idag är det många som bor i rena svinstior. En av tjejerna jag delar lägenhet med har ibland så mycket skit att det fan knappt går att komma in i rummet! Äckligt…

SÅ, vad var det som fick mig skriva detta inlägg nu? Jo, jag var på bio nyss och framför mig satt unga 80-talister (tror jag), men i alla fall personer som tillhör Generation Y. Före filmen fick vi se ett kort inslag om att visa hänsyn, stänga av mobilen och att slänga skräpet efter sig?

Tror ni det respekterades? Inte ett dugg. En tjej satt och skickade säkert 15 SMS under filmen och efteråt så lämnade dom sina popcorn-askar och Cola-muggar på golvet och gick.

Jag tycker många personer måste lära sig ett ord, och det ordet är RESPEKT!

En bekant…

Ja, jag känner eller är bekant med en person som nyligen blev en ny idrottsstjärna i vårt avlånga land. Personen har sedan framgången blivit hyllad över allt, men jag har en annan bild av personen i fråga efter något som hände för några år sedan.

Vi båda höll på med samma idrott och eftersom sporten var liten i vår stad kända alla varandra. Man umgicks en hel del i och med att träning och tävling tog mycket av vår tid. När ???? blev bra flyttade ???? till en annan stad för att blir ännu bättre. Men eftersom ???? var så bra följde jag ????:s karriär väldigt noga och framgångarna väntade inte allt för länge.

Så, när vi träffades igen för ett par år sedan i samband med en stor tävling i Sverige föreslog jag att det nog var dags att du skaffar dig en hemsida. Eftersom jag producerat ett antal hemsidor tyckte ???? att det var en bra idé och ???? frågade mig och jag kunde tänka mig att bygga den. Självklart antog jag uppdraget och började bygga ett förslag på en hemsida ???? själv skulle kunna uppdatera.

När mitt förslag var en bit på väg försökte jag kontakta ???? utan någon alls framgång. Efter flera månader så fick jag till slut veta att ???? anlitat någon annan person att göra hemsidan och att den personen även skulle få betalt, jag hade tänkt göra detta gratis.

Något bra svar på varför ???? valde att anlita en annan har jag inte fått trots flera mejl från min sida. Även mina gratulationer till framgångarna har förblivit obesvarade. Trodde ändå ???? var en sådan person som tackade för sådant och speciellt till en person som ???? varit bekant med i över 10 år.

Jag tycker sedan att den person ???? anlitat som webbdesigner inte alls gjort ett speciellt bra jobb, speciellt inte när jag vet var ???? betalar. Jag hade garanterat gjort ett bättre jobb, dessutom gratis.

Är jag bitter? Jag hoppas och tror inte det. Men besviken är jag över att jag kom med idén fick uppdraget och sedan bara slängd åt sidan som vilken trasdocka som helst utan någon som helst förklaring.

© 2020 eriohm.se

Tema av Anders NorenUpp ↑