post hoc, ergo propter hoc

Månad: oktober 2008

Vardagscyklister

Som cyklist ser man kanske oftare andra cyklister och tittar nyfiket, speciellt om det är någon som har det som sin sport eller hobby. Nu är det inte så ofta man ser det utan det är oftast personer som använder det som transportmedel man stöter på, och ärligt talat det finns en del saker som dessa vardagscyklister gör fel.

1. Cyklar på för tunga växlar. Hög kadens (tramptag per minut) är mycket bättre är för konditionen och ärligt talat är det mycket trevligare att cykla om man inte hela tiden måste tycka det går tungt.

2. Pumpa däcken. För det första så går det mycket lättare att cykla med korrekt pumpade däck. För det andra, du riskerar inte att lika lätt få punktering.

3. Sitt korrekt. För många sitter alldeles för högt på sina cyklar. Detta kan leda till problem med båda rygg och knän. Är ni flera som använder cykeln så se till att det finns ett enkelt sätt att höja eller sänka sadeln.

Suggor!

Jag har nu ett tag delat en studentlägenhet på tre rum med tre olika tjejer och bevisen är tydliga. Tjejer är fan lika lortiga som grisar. Jag som trodde det skulle bli bra att bo med tjejer, dom sköter väl städandet och håller rent efter sig även under veckorna, men näää!

Alltså, jag var borta i helgen och när jag kommer hem är det rent ut sagt snuskigt på golvet i köket med skräp lite överallt. Vad fan, tappar man nått på golvet plockar man väl för fan upp det.

Bara nyss så kommer jag in i köket, ligger lite olika köksartiklar på olika ställen och microvågsungen har sin lucka öppen och är fortfarande igång!

Jag trodde det också var killar som skulle lämna toalettlocket uppe, men detta är fan värre. Dessa, i alla fall en, reser sig från toan och går ut där ifrån utan att fälla ner locket, släcka lyset eller stänga dörren! Ni tjejer som läser detta (ni få), är detta ett normalt beteende för er?

Inte heller verkar det som om man kan hålla rent matbordet eller diskbänken. Det finns matrester lite över allt. Det är fan äckligt.

Jag undrar även varför, om man nu måste flytta på saker, inte kan ställa tillbaka dom på sin ursprungliga plats.

Jag har verkligen försökt att göra lägenheten trevlig och skulle jag flytta så skulle det bli en väldigt tråkig lägenhet. Alla mattor skulle försvinna (köket, badrummet, dörren), alla växter, micron, duschdrapperiet, städartiklar (men dom skulle väl inte saknas) etc.

Måste fan ta ett snack med dom båda samtidigt!

Några dagar i…

Om cirka en timme tar jag bussen till Umeå för att där möta upp mor och far som kommer med flyg från varmare breddgrader och sedan åka med dom för att tillbringa några dagar i ?????????. Ska bli riktigt skönt att komma bort från staan ett tag och trevligt att träffa föräldrarna och även min äldre syster.

Får se om jag uppdaterar sidan nått i helgen men annars blir det nog en del pluggande.

© 2020 eriohm.se

Tema av Anders NorenUpp ↑