post hoc, ergo propter hoc

Månad: september 2008

Ny skärm

Ja, jag kunde inte hålla mig och jag beställde en ny skärm förra veckan. Hittade en Samsung SyncMaster 2232BW på Dustin Home till ett riktigt bra pris (2252 kr). Som namnet antyder är den 22″ stor och givetvis Wide med upplösningen 1680×1050!

Dock hände något riktigt roligt. Jag har ju en mic kopplad till datorn så jag kan snacka med folk via Skype och den stod brevid den gamla skärmen i facket men med denna nya fick den inte plats där så jag kopplade ur micen och stoppade den i en låda.

Men så när skärmen var inkopplad och tillhörande drivrutin installerad ville jag testa COD4, men i MP-läget kraschade det hela tiden. Det visade sig att den blev påverkad av att micen inte längre var inkopplad och så fort micen var inkopplad funkade det igen, väldigt underligt.

Annars var D-Force här ikväll och vi såg Casino Royale en film han inte hade sett, man måste ju ladda upp för snart har ju Quantum of Solace premiär.

Två dagar i Umeå

Sitter i Umeå nu och skriver detta. Kom hit igår för att hälsa på syster och hennes pojkvän. Det var även ett tillfälle för mig att gratulera syster för 20 års dagen hon hade i augusti. Hon fick en tårtspade och en pajform i present.

Sedan fick jag även chansen att testa Guitar Hero II, och jag förstår nu varför så många tycker om det. Riktigt skoj. Annars blev det en god middag och en härlig cheesecake innan vi såg på Pans Labyrint.

Idag har vi sedan varit på stan, blev inte så mycket shoppande för egen del men ett par filmer från Hemmakväll blev det i alla fall.

Sedan ska det bli tacos till middag innen jag åker hem ikväll. Är ju bara två timmar med buss.

Luleås nya hemsida

Ja, för det första är jag ju intresserad av design/hemsidor och sedan är ju Luleå Hockey laget i mitt hjärta. Det var därför trevligt att höra att Luleå skulle lansera en ny hemsida inför denna säsongen, kunde ju inte blir sämre i alla fall trodde jag. Men nog fan lyckades man med att göra en sämre sida än den tidigare.

Som vanligt nu för tiden har man en flash-puff som växlar mellan aktuella nyheter men dom har inte fattat att man bör kunna hoppa mellan dom nyheter man puffar för, det finns siffror som indikerar att det finns olika nyheter, men dom går inte att navigera med.

Sedan har man även valt ett rent ut sagt gräsligt typsnitt till brödtexten och dessutom inte använder man något radavstånd heller, det blir ihopklumpat å det grövsta.

Dessutom så har man inte längre något nyhetsarkiv och navigeringen är rent ut sagt värdelös. Jag som supporter på annat ort använder ju hemsida som en källa till information men nu har man gjort det ännu sämre.

Man kunde ju skicka sina synpunkter om den nya sidan vilket jag gjorde för över en vecka sedan men har inte hört ett knyst.

Bäst, snyggast och smartaste hemsidan i Elitserien hockeysverige har helt klart Djurgården.

Jag är avis! Big time!

Men piss off då för fan!

Jag träffade under mitt första studieår för första gången en person jag vill kalla för vän. Vi hade liknande intressen och var liknande som person. Eftersom jag hade ett lite bättre boende så hälsade han på rätt ofta, vi snacka om allt möjligt, han drack ofta kaffe och vi hade det skoj.

Men så hoppade han av studierna och flyttade hem till sig långt bort. Jag trodde väl vänskapen skulle fortsätta över nätet då vi spelade en hel del spel ihop. Men efter att han flyttat så ”försvann” han från nätet också. Det tog ett par månader innan han återigen hörde av sig.

Det varade i en vecka sedan ”dog” han helt plötsligt igen. Jag gav det någon dag innan jag försökte få tag på han men hörde inte ett knyst. Inte via SMS eller Skype. Sedan försökte jag mejla och tillslut ringa, då lade han bara på.

Igår blev jag ”tvungen” att åter aktivera min Facebook och upptäckte att han fortfarande var en ”vän” så jag skrev ett kort meddelande till honom. När jag så idag gick in för att se om jag fått något svar så hade han sagt upp vän-relationen.

Jag är minst sagt brydd över vad jag kan ha gjort som han så förbannad att han inte ens vill prata med mig. Som person gillar jag inte såra andra och detta känns ju inte bra för mig, men eftersom han nu inte vill prata om det så kan han fan dra å helvete.

Såld dator!

Ja, lyckades faktiskt få min Dell såld ganska snabbt. Satte ut annons i onsdags och på torsdagen blev jag kontaktad av en från Piteå som ville köpa och så blev det. Fick 2500 kr för den och då ingick ett trådlöst tangentbord och mus som jag hade liggandes.

Sedan kan ni läsa mera om min nya dator här.

Ny Dator! Wohoo!

Ja, då var datorn ihopbyggd och funkar nu som den ska, efter en del strul, dock inte mitt fel. Tror jag. För det första så var en av kablarna från nätagget för kort så det fick jag lösa först, för det andra var det något knas med DVD-läsaren/brännaren. Efter att jag installerat Vista (ja, hemskt va) så fick jag BSOD hela tiden.

En bekant tog sig dock hit och efter en hel del felsökande så visade det sig att det var DVD:n som var boven i dramat. Men efter att ha uppdaterat Vista och kopplat in den igen så fungerade det som det skulle.

Sedan var det då dags att idag installera dom två HDD jag hade in min gamla dator. Det strulade också lite men det lyckades jag lösa snabbt. Så nu sitter jag och försöker få till Vista så som jag vill att den ska bete sig.

Specifikationer:
Chassi: Antec Three Hundred
Moderkort: ASUS P5N-D
CPU: Intel Core 2 Quad Q6600
Grafikkort: ASUS GeForce 9600GT
Nätagg: Ace Raw Deal 520 W
RAM-minne: Corsair 4GB (2×2)
HDD: Seagate Barracuda 7200.11 500GB SATA (Totalt 1070GB med mina gamla HDD:er)
DVD/CD: Samsung SH-S223F
OS: Windows Vista Business SP1 64-bit

Ny dator, snart!

Ja, idag skickades beställningen på delarna som ska utgöra min nya dator. Jag ska alltså bygga den själv, min första egenhändigt byggda dator. Men jag får mycket tips och råd av min kurskamrater, kanske lite för mycket, ju fler kockar desto sämre…

Det är ingen värsting men har i alla fall Quad Core, 4 GB Ram (ja det blir Vista x64), GeForce 9600GT och 500 GB HDD. Tyvärr är chassit 1-2 dagar bort så vet inte riktigt när det kommer.

Ska bli riktigt spännande detta! Ska väl även bli en ny skärm senare, tror jag. Är riktigt nöjd med den jag har men är sugen på en wide.

Åter i vardagen

Ja, var ett tag sedan jag skrev nu. Idag var det åter dags att sätta sig i skolbänken. Det blev föreläsning på en gång och sedan lite praktisk laboration. Men det ska bli skoj att få pyssla med detta igen. Dessutom så är inte schemat speciellt jobbigt. Jag har lektioner 3 dagar i veckan tis-tors och onsdagen är dessutom endast laboration, ej obligatoriskt men lika bra att vara där.

På hemma fronten delar jag nu lägenhet med två tjejer och det ska nog inte vara några problem med att komma överens. Det gäller nog att ge varandra lite utrymme.

Annars har jag inte så mycket att berätta just nu. Ha det!

© 2020 eriohm.se

Tema av Anders NorenUpp ↑