post hoc, ergo propter hoc

Månad: augusti 2008 (Sida 1 av 2)

OS är över

Är väl lika bra det, så dåligt som det gick för Sverige. Å andra sidan är jag inte överaskad och var ju förberedd på att Sverige inte skulle ta några guld. Helt överaskad är jag inte heller över dom två cykel-silvren. Tråkigt dock att den cyklist jag trodde mest på innan, Fredrik Kessiakoff, inte alls fick till det i gårdagens MTB-lopp.

Nu är det bara att se fram emot Vueltan som börjar nästa helg, hoppas att Contador kan ta hem den. Då har han vunnit alla dom stora tourerna i och med att han vann Tour de France ifjol och Girot i våras. Årets Le Tour fick han ju inte ställa upp i.

Annars är jag väldigt förvånad över att det fortfarande är så många som besöker min lilla sida. Inga verkar dock komma hit för att läsa om mig. Men det gör mig inget. Men det verkar som om det inte värt all den tid jag lade på att fixa till en snyggare gästbok, den är faktiskt het oanvänd, bara en bekant som testat den som skrivit i den.

Inte ensam

Såg att dom har satt upp namnen på dom tjejer som ska bo här. En har jag träffat som har börjat att flytta in sina grejer, hon själv ska flytta in till helgen. Den andra tjejen ska tydligen flytta in nästa helg.

Det är över nu! För en stund i alla fall.

Japp, igår jobbade jag sista dagen för sommaren. Var riktigt skönt att få gå hem och veta att jag inte behöver kliva upp toktidigt på måndag. Lite segt dock var att jag fick en himla massa ärenden på mitt bord så det blev lite stressigt att få allt gjort innan jag skulle gå hem.

Av jobbet fick jag faktiskt en liten present, en gullig liten USB-hub som passar perfekt till min MacBook då den är vit, till största delen i alla fall.

Så, vad ska jag hitta på nu då, jo det blir ju till att plugga på faktiskt, en omtenta ska ju skrivas den 29:e så helt lata dagar blir det verkligen inte, sedan måste jag ärligt talat komma igång med att röra på mig bättre. Dessa två veckor får blir avstampet för mig att hitta rutiner och verkligen ta tag i det.

Tog en längre promenad idag och tycker mig hittat ett rätt trevligt varv, var ju riktigt skönt att vara ute och gå och inte bara sitta inne och spela spel som det faktiskt blivit lite väl mycket av den senaste tiden.

Jo, förresten, den tjej som varit och kollat på lägenheten ringde och meddelade att hon ska flytta in här till veckan, ska bli spännande att få lära känna en ny person.

Brevet som försvann!

Ja, det försvann, är helt borta! Men vem vet, det kanske kommer tillbaka.

Jag fick igår nämligen ett samtal från Skebo som ville kolla att det var okej att en tjej kom och tittade på lägenheten. Eftersom jag själv inte var hemma så skrev jag ett kort brev till henne, det var ju borta när jag kom hem. Väldigt spännande. Får väl se om hon slår en pling innan om hon bestämmer sig för att flytta in här.

Vidare så har jag i stort sett bara jobbat och pillat med hemsidan. Jag har nämligen och äntligen skaffat mig en Gästbok. Ett riktigt bra plugin som fungerar bra mycket bättre än det förra jag testade. Pluginet heter DMSGuestbook och går att ladda ner här.

Ni kan nu med andra ord mycket enklare lämna era fotavtryck!

Måste sedan få kommentera det faktum att min sida fick sig en del besökare efter Emma Johanssons silver. Har ju skrivit lite om henne tidigare och när folk nu började söka efter Emma på nätet var tydligen min sida en av dom som kom upp.

Vill även påstå att ”ljudbok, iPod, itunes skapa, PC, Mac” även är sökord som tar folk hit. Den mest besökta sidan verkar vara Skapa Ljudbok på Mac.
Mycket tack vara att det finns en länk dit från ett av Sveriges största Mac-forum, 99mac.se

Nä, nu ska jag bara slappa resten av kvällen innan jag det är dags för sängen, börjar 7 imorgon så uppe med tuppen måste jag vara.

Ny vecka, sista veckan!

Ja, då var det dags för sista jobbveckan. Började 7 idag, rätt skönt får så slutar jag 15. På jobbet är det lugnet före stormen då det när som helst landar fakturor hos kunderna och då blir det lite mer att göra.

Börjar även mentalt förbereda mig på att jag kommer få en sambo i veckan, har ju blivit bortskämd med att bo själv och har nu börja anpassa sig till en annan person även ”hemma” blir ju en liten omställning.

Sensationsjournalistiken!

Ja, svår rubrik att stava till och anledningen till den är helt enkelt Expressens VIDRIGA vinkling av vissa artiklar man har på sin hemsida. En handlar om att Expressen anklagar SVT för att välja bort cykelloppet för att istället visa fotboll. Men ALLA intresserade vet ju att man inte kan visa allt på en enda kanal och att visa cykeln på SVT24 är väl knappast att välja bort något.

Jag undrar varför Expressen valde bort att skriva helt om Emmas tidigare framgångar. T.ex. sjätteplatsen på VM 2007. Ett TT-telegram kan ju vem som helst publicera, bara att klicka på några knappar.

Sedan så väljer dom att vinkla det faktum att Emma ska flytta till Norge med sin pojkvän på ett sätt där dom i stort sett anklagar Emma att fly Sverige. Sedan får vi veta att det varit bestämt ett tag. Kan ju även nämna att Emma inte bott i Sverige på flera år så om hon flytt Sverige gjorde hon det 2005.

Finns det ingen som kan FÖRBJUDA Expressen att helt skriva om cykel. Minns även ett tillfälle där dom hade en artikel om Riccardo Riccò men till artikeln hade en bild på Stefan Schumacher, inte första gången Expressen har bild på fel person. Dom har helt enkelt noll-koll!

Fredag!

Ja, det är ju fredag och det är 080808, väldigt coolt.

Sitter på jobbet och sliter. En vecka kvar sedan gäller det att komma in i skoltänket igen. Fick veta av Robin att någon varit å borrat i min lägenhet, han trodde det var tjejen som ska bli min sambo så jag fick infallet att ringa Skebo och fråga om och när någon skulle flytta in. Tydligen kommer det två tjejer, den första redan nästa vecka.

Så, det var ju inte hon som levt om, kanske var det toaletten som byttes ut eller så var det i någon annan lägenhet.

Suck!

Ja, jag fick idén att bjuda hem några arbetskamrater på middag och dessa skulle då ta med sig sina respektive. Tyckte det var en bra idé att träffa lite nytt folk och kanske personer man kunde umgås med även privat.

Den ena personen tackade nej igår och tydligen hade dom det fullt upp i FLERA veckor framöver vilket det inte lät som förra veckan när jag frågade. Vill ni inte är det ju bara att tacka nej. Den andra verkade inte ens vilja tacka nej utan började göra upp andra planer och fick veta att dom skulle iväg på resa istället, påkommet bara sådär. Det var när jag frågade typ ”antar att det inte är aktuellt med middag då”. Personen i fråga gav någon fånig ursäkt.

Jag är ju mest fascinerad över mig själv faktiskt. Varför har jag inte gett upp tanken på att vara den där bra personen men som inga vänner har. Det är väl dags att jag blir en eremit som bara bryr sig som sig själv och min egen framgång.

Nu är jag ju inte så som person, men ibland önskar jag att jag var mera elak och kunde komma med en dräpande kommentar som får folk att tänka sig för när man börjar ifråga sätta mig eller mina åsikter.

Nästa vecka har ju jag möjligheten att få börja tidigt och sluta tidigt, skulle vara skönt sista veckan på jobbet men nä. Då ska reserv-chefen såklart bestämma och givetvis väljer man ju själv, samt så då skulle jag då få ”dela” veckan med en annan. Jag förslog mån-ons-fre som mina tidiga dagar med argumentet att jag fick dela förra gången med. Inte fan gick det hem. Att gå hem en timme tidigare en fredag verkar vara något man gärna dödar för. Så jag gav upp och orkade inte bry mig längre.

Måste nog läsa min egna blogg oftare så jag lär mig vara mer som jag beskriver att jag vill vara här.

No more mr Nice guy!!!

Ledigt!

Ja, jag har tagit lite ledigt idag. Det var så många som jobbade så jag tog chansen att vara ledig. Jobbade bara en dryg timme så jag fick några ärenden gjorda. Sedan tog jag ett varv på stan. Köpte faktiskt en tröja och t-shirt på JC. Visade sig att dom hade 75% Rea så jag tycker jag gjorde ett fynd.

Nyss kom det förresten en rörmokare (samma surkart som förra gången) och byter ut avloppet i köket. Trodde ju även dom skulle byta kranen och toalettstolen men det visste han inget om, får väl ringa och fråga igen då.

Nu sitter jag faktiskt och väntar på att Mac ska logga in så vi kan spela ännu mera RA3 Beta.

Flitig

Ja, idag har jag varit flitig. Jag har dammsugit och skurat golven till och börja med. Tog till och med bort alla mattor, det är inte ofta det händer när jag ska städa. Jag fick också för mig att tvätta fönstren i köket.

Det var då det hände!

Det blev korsdrag och dörren till mitt rum smällde igen. Tänkte inte så mycket på det men när jag skulle in i rummet så visade det sig att dörren lyckats med konststycket att låsa sig själv.

Vad gör man nu???

Jag fick först idén att klättra upp på balkongen från baksidan, men det var inte så enkelt och att riskera att ramla ner gjorde det inte värt risken. Så fick ringa på hos Robin och låna hans mobil och ringa efter jouren. Tog sin lilla tid men när väl en nyckel fanns var det ju en liten sak att få upp dörren.

Hopps nu inte detta kostade nått, dom sa inget om det i alla fall.

Nu väntar jag på att M ska logga in på Skype så vi kan lira lite RA3 Beta!

« Äldre inlägg

© 2020 eriohm.se

Tema av Anders NorenUpp ↑