post hoc, ergo propter hoc

Månad: juni 2008 (Sida 1 av 2)

Efter första jobbveckan

Ja, då ska vi se hur långt detta inlägg blir då, har ju gått över en vecka sedan jag skrev senast. Det har varit midsommar och jag är åter i Skellefteå och har nu jobbat en vecka.

Midsommar firade vi bara familjen och då räknar jag in min yngre systers pojkvän. Det var trevligt och gott att äntligen få grillat hemma i ?????????. Minns faktiskt inte så mycket mer av midsommar dock.

På lördagen kom min äldre syster och hennes sambo och åt middag och det var ju trevligt att träffa dom innan jag åkte hem på söndagen. Tog även en sista cykeltur med farsan på lördagen men vi hade oturen att hamna i ett väldigt regnoväder så vi blev genomblöta. Vi cyklade dock upp till Österåsens hälsohem som vi planerat.

Så, för en vecka sedan var det dags att åka hem, fick ta bussen från Ullånger dit pappa hade kört mig på söndagsförmiddagen sedan var det bara att lata sig i bussens affärsplats (det är värt dom 90 kr extra det kostar), såg på säsong 4 av NCIS på min MacBook. Väl i Skellefteå fick jag ta taxi hem för annars hade jag ftt slita ihjäl mig p.g.a. all packning (stora militärväskan Bärsäck 2000, ryggsäcken, verktygslåda och en ICA-kasse).

Resten av dagen gick till att packa upp och fixa i lägenheten, var skönt å komma hem i bra tid med tanke på att jag skulle jobba på måndagen.

Veckan har sedan mest handlat om att komma in i vardagsrutiner. Det har gått helt okej på jobbet, det var skönt att jag fått en plats jag ska ha i två veckor till.

Fick även reda på att jag kuggat OS-tentan, men då får jag chansen att göra ett bättre resultat, har två månader på mig att plugga, vilket kanske är det största problemet. Vidare har jag inte tränat något under veckan, mest för att jag helt enkelt inte orkat när jag kommit hem från jobbet, men även pga. det USLA vädret.

Igår var jag dock ute med mountainbiken och det var riktigt skoj, håller på att göra ett varv i en skog inte så långt bort, verkar dock bli rätt kort så jag funderar på att dra den runt på nått vis… har inte hittat alla stigar ännu, ska väl ut snart å forska vidare.

Annars fick jag också lite filmer i måndags, Kiss Kiss Bang Bang, L.A. Konfidentiellt och Blade Runner till det grymma priset av 199 kr. Köpte även boken 1984 i pocket för 39 kr. Måste ju läsas nu. Det roligaste var dock att min nya router väntade på mig när jag kom hem. En Linksys WRT54GC (som ju ägas av Cisco) och bara kostade 369 kr. Enkel konfiguration för att få den fungera och vill man sedan leka med mera avancerade saker går det. Den är sjukt liten också!

Sedan fick vi ju reda på priserna på iPhone:en i fredags. Väldigt besviken på priserna på abonnemangen. Å andra sidan så vet jag ju inte vad för pris det blir för mig som redan har Telia, det ska tydligen komma snart. Men jag skulle kunna leva med 24 mån bindning på en 16GB och iMini ab. lär ju ändå inte surfa SÅ mycket på 3G nätet och blir det mer än 100 MB så kostar det max 9 kr dan i ytterligare kostnad.

Måste även få kommentera det faktum att Fredrik Ljungberg lägger av i landslaget. Jag tycker det var ett mycket klokt beslut av vår lagkapten. Han har ju en spelstil som tär mycket på kroppen och det märks att han inte riktigt kan spela både i landslag och klubblag längre. Det finns yngre spelare som nu faktiskt är bättre.

Jag gillar dock inte tanken att så många vill se Zlatan som lagkapten. Ser inte honom som en ledartyp som kan få med sig hela gruppen. Däremot ser jag Linderoth som den ledaren, har ju dessutom vikarierat som lagkapten när Ljungberg varit borta, Tobias är ju också oftast med på alla matcher, även träningslandskamper. Reserv ska Kim Källström vara.

Tja, nått har jag inte att säga nu.

På rätt väg

Den rubriken är faktisk lite kryptisk och kanske inte så talade för detta inlägg men ja tyckte det passade. Hur som helst känns det som om jag är på rätt väg. Har ju faktiskt inte nämnt det men fick G på Routing & Switching tentan, blev väldigt förvånad och att ställt in mig på att plugga i sommar så det var givetvis en trevlig överraskning, hopps nu även att Operativsystem-tentan gick bra även den.

Idag har jag återigen vaknat i lagom tid men förmiddagen gick ändå väldigt fort. Efter en grötlunch tog jag faktiskt en cykeltur. Pappa hade bjudit in mig att träna på hans jobbs gym, men det fina vädret gjorde att jag bara kände att jag var tvungen att ta mig ut och cykla.

Jag for Forsmorundan och det kändes väldigt bra. Från huset till det man svänger av ner mot älven gick i ett riktigt rask tempo och låg på över 30 km/h och samtidigt kändes det bra! Väl tillbaka i staden och med lite mer backar i benen så skulle jag även ta dagens tuffaste backe, den upp till ???????????????.

Från ????????????? upp till infarten till parkerings-/utsiktsplatsen tog det 12 minuter och 6 sekunder, riktigt nöjd och ett bra riktmärke även om det är ett tag till jag lär köra den nästa gång. (Ner tog det lite drygt 2 minuter.)

Sedan har jag bara slappat!

Funderar just på om det är lönt att kommentera FRA-lagen något mera, men jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska säga än, jag tänker nog ta mig en funderare (något som våra folkvalda även borde gjort) vad nu detta innebär.

När det gäller fotbollen bryr jag mig faktiskt inte så mycket. Tråkigt att det gick så dåligt, men fotboll har med åren blivit ett allt svalare intresse så jag är inte lika engagerad. Det är faktiskt fascinerande att Sverige gång efter annan lyckas ta sig till dom stora mästerskapen. Speciellt med den usla inhemska liga som Allsvenskan är.

Avslutar med lite bilder jag tog uppe på ?????????????.

Svart Onsdag!

Hade det på känn, både att Sverige skulle åka ut ur EM direkt i gruppspelet, sedan idag fick jag även känslan att FRA-lagen skulle gå igenom, detta är en SVART ONSDAG i Svensk historia. T.ex. detta kan nu FRA övervaka eftersom min server som denna hemsida ligger på står i USA.

Detta är faktiskt så skrämmande att jag knappat fattar det. Går det inte att ta bort lagen om vi får andra partier i majoritet? Jag hoppas verkligen nu att alla fattar att Alliansen inte kan sitta kvar på makten över nästa val. Samtidigt måste vi veta vilket parti vi ALLA ska rösta på, så det inte blir för utspritt! Nä, jag är så upprörd nu att jag inte kan formulera en vettig tanke!

Ang. fotbollen sade jag innan EM-startade att Sverige skulle åka ut. Dels för att för många nyckelspelare varit helt ur form under våren och dels för att vi har Fegis-Lars som förbundskapten. Trodde det skulle blir 1-2 i alla matcher å det blev ju nästan så!

Operation: Nystart!

Vet inte riktigt om det är en bra titel på ett blogg-inlägg men så blev det. Detta kommer förmodligen bli ett ganska långt inlägg. Sitter på altanen nu då jag tyckte det lät som en bra idé men det är väldigt ljust här ute men börjar vänja mig.

Ska väl kanske börja med söndagen, vi steg upp rätt tidigt i Motala, men man kände sig ändå utvilad. Eftersom det mesta redan var packat kom vi också iväg i bra tid, redan vid 07:45 styrde vi Nissan-bussen norrut. Å det gick fort hem faktiskt, dom gånger vi stannade var det inte länge och det var väldigt lite trafik på vägarna. Vid 2 var vi i Sundsvall där stannade vid Sibylla för att äta lunch och sedan var i hemma redan vid halv fyra.

Det var riktigt skönt att vara hemma efter mitt utflykt till Motala. Nu fanns ted tid att åter installera sig i ????????? för ytterligare en vecka innan jobbet börjar den 23:e.

Måndagen blev en riktigt latdag, sov till tio och lunchen blev sen, lite väl sen kanske. Gjorde väl faktiskt inget vettigt.

Igår blev jag lite mera aktiv, frukost lite tidigare men framförallt en lunch vi en mera normal tid. Blev förresten pizza, en Vesuvio denna gång. Har med andra ord ätit mina pizzor för ett tag framöver. Sedan for jag ner på staden med lillasyster. Jag ville kolla lite efter Coldplays nya skiva, men den var dyr och har fått medioker kritik. Å inte heller Rihanna’s uppdaterade version av albumet ”Good Girl Gone Bad” fanns att köpa.

Det blev dock en träningsdagbok. Jag har ju rätt bra kunskaper om hur tränings ska skötas för att komma i form, men jag har alltid varit dålig på att sköta en träningsdagbok. Förhoppningsvis ska det bli skärpning från och med nu. Passade även på att ta en glass och köpte sedan några Smirnof Ice.
Sedan på kvällen blev det ett träningspass med farsan.

Idag då, ja, jag har inte latat mig. Klev upp i ännu bättre tid och sedan har jag fixat lite på rummet, var väl lite väl stökigt. Har även tvättat. Sedan har jag tagit lite bilder på huset och utsikten. Den är riktigt fin måste jag få säga! Är väldigt varmt här, men inte så mycket sol. Ska se om det blir en tur på cykeln idag också!

Förresten, fotbollsspelaren och ?????-proffset ???? ???? köpte ju en tomt bara några hundra meter från där jag är nu, och nu har tydligen byggandet av huset kommit igång! Lite underligt är det allt. Huset ska tydligen stå klart till jul och då lär ju dom vilja fira sin jul där.

Verkar också som om en del av dom svenska längdskidproffsen är i staden. Britta Norgren, Emil Jönsson och Charlotte Kalla hjälper tydligen till med Sommarskidskolan på ?????????????.

Förresten, detta har jag ju inte berättat. Jag skapade ett forum till Campus Skellefteå som Campusutveckling gillade ganska mycket och den är nu det officiella forumet. Ganska nystartat med få användare men blir förhoppningsvis ändring på det till hösten. Ska idag också försöka få tag på Avis i Skellefteå för att se om dom har en bil som behöver köras dit.

Nu börjar det åska och bli kallare, typiskt, jag som just hängde ut tvätt!

Då var jag klar, en bra bit efter jag började skriva inlägget. Tar ju sin lilla tid att få in bilder å skriva text till dom! Nu har det dessutom börjat regna så jag fick ta in tvätten!

Härdad

Ja, min uppväxt har nog härdat mig mer än vad jag tidigare räknat med. Jag har alltid varit en envis person som alltid velat få min vilja fram, eller i alla fall få min åsikt hörd och tagen i beaktande när vissa beslut ska tas. Men ju äldre jag har blivit har jag lyckats lägga min prestige åt sidan och istället sitter jag och tittar på när folk t.ex. gör fel.

Det är sjukt irriterande men jag orkar inte längre bråka om det. Det som dock är mest irriterande att det oftast är medlemmar ur min egen familj som inte vill lyssna på min förslag om hur saker ska lösas, trots att jag allt som oftast är bra på att hitta lösningar på problem.

Jag ser ju mig själv som en problemlösare.

Men jag upplever även samma situationer i arbetslivet och jag tycker inte jag är dålig på att lägga fram mina förslag. Dom är alltid genomtänkta och vägda för och emot men jag tror på sin höjd att max 1% av mina idéer är som dom först genomförs. Det händer dock rätt ofta att man när ett antal andra förslag testats men som inte fungerat testat mitt, då givetvis framfört av någon helt annat person som då också får äran.

Jag undrar till och från hur många som egentlige skulle klarat av att leva det liv jag levt. En människa behöver känns uppskattning och kärlek från familj, vänner och livskamrater. Visst, min familj älskar mig men jag har alltid känt mig som familjens udda figur och mina båda systrar har på något vis alltid haft det lite lättare.

Jag känner faktiskt en ångest när jag ska be mina föräldrar om en tjänst eftersom jag vet att det oftast behövs en hel del övertalan, där har i alla fall min yngre syster haft det mycket lättare. Har alltid tyckt hon varit lite bortskämd.

Känner ju mer och mer att jag kommer bli en bifigur i min släkt utan en livskamrat och att de känslorna jag hade för några år sedan om att det är en familj som jag drömmer om att ha i framtiden har mer och mer suddats ut och ersatts av ett mörkt ovisst moln. Jag vet ärligt talat inte vad jag vill med mitt liv.

Att förlora sin oskuld och skaffa sig en flickvän känns mer och mer som ett jobbigt måste. Jag har ju i flera år lyckats tillfredsställa mig på andra sätt och jag trivs ärligt talat med det. Jag har förmodligen för stora förväntningar på en sexuell debut och är rädd för att inte kunna prestera så skulle möjligheten visa sig skulle jag nog vända i dörren och inte ångra en sekund.

Jag har förmodligen också en för kräsen bild på hur min flickvän ska vara för att jag ska vara nöjd. Med andra ord blir det svårt att hitta henne.

Blev ett långt inlägg detta! Skönt å skriva av sig!

I mål

Då va pappa och ??? i mål. Pappa hade exakt samma tid som förra gången, medans Ulf körde lite forte och slog sitt rekord, det blev dock ingen tid under 9 timmar. Nu blir det återhämtning resten av dagen i stort sett. Se på fotboll bland annat. Sedan styr vi kosan hem till ????????? imorgon. Antar att jag kommer köra en hel del.

FIASKO!!!

Ja, min Vätternrundan 2008 blev ett rejält antiklimax och jag klev av redan efter fyra mil. Tog totalt slut. Vet inte om det beror på sjukdomen jag fick för tre veckor sedan och som höll i sig till förra veckan, för jag tycker jag har tränat tillräckligt mycket. Blev kanske för korta pass ändå och för dålig kvalité på dom träningar jag körde. Mest av allt blev det ju en cirka timme (ungefär 3 mil) minst 5 gånger i veckan.

Nu hoppas jag verkligen att pappa och Ulf inte undrade allt för länge när jag försvann, försökte ropa på dom men dom försvann uppför backen där jag kände att detta inte går några kilometer före Hästholmen där jag bröt.

Var ju ute ett par pass förra helgen och det kändes ju ärligt talat inte speciellt bra. Inte den känslan jag ville ha en vecka före ett så pass långt lopp som Vätternrundan, men man hoppades ju att det skulle ordna sig och när vi var ute igår kändes det helt okej, inte toppform, men absolut bättre än förra helgen. Tydligen var det kanske bara dom 2,5 milen och dagens 4 mil som min kropp orkade med.

Visst gick det fort stundtals och det var lite ryckigt, men så var det även förra gången för två år sedan och då var det ju inga större problem.

Ser ju nu att både pappa och Ulf har passerat Gyllene Uttern, dock med 7 minuters mellanrum. Undra om pappa stannade och väntade på mig. Hoppas inte för jag gillar INTE att göra min pappa besviken. Detta var ju något vi skulle göra tillsammans och ha det trevligt, vi båda har ju ett stort cykelintresse.

Vi hade planerat att köra på under 9 timmar och jag hoppas verkligen dom klarar det, vädret verkar också bli helt okej. Här i Motala är det soligt, dock inte större värme, men bara det inte regnar så är det okej.

Motala

Ja, om drygt tolv timmar går starten för oss, 03:52 närmare bestämt.

Är alltså i Motala nu. Vi tog oss ner hit igår med en otroligt stor buss. Vi skulle faktiskt varit fyra, men den fjärde fick förhinder. Då passade min syster och en kompis till henne på att låna plats i bussen ner till Sundsvall då som ville åka dit och shoppa. Tydligen hade det blivit en hel del av den varan.

Resan ner gick utan större problem, vi stannade i Valbo för att äta lite lunch och åt en god pasta. Självklart springer man på någon bekant då grannen till pappa var på väg hem. Framme i Motala var vi vid halv fem tiden. Eftersom vi skulle vart fyra blev nu boendet väldigt lyxigt å alla fick var sin säng i lägenheten vi hyr.

Jag lyckades även komma in på bredbandet, som jag fick använda. Visade sig att WEP-lösenordet för Wi-Fi stod skrivet under routern. Inte mig emot.

Efter att ha installerat oss och ätit middag (stekt lax) så tog vi en tur på hojen för att dels kolla vägen till startplatsen, men även för att hämta våra nummerlappar. Vi tog även en sväng på mässområdet även om vi inte handlade något. Resten av kväll tog vi det mest lugnt och kollade lite på fotboll.

Idag var det upp rätt tidigt för att ta en tur på cirka en timme på förmiddagen eftersom vi skulle bli bjudna på lunch av mina farföräldrar som ju bor i Linköping och ville träffa sin son och sonson nu när vi ändå var så nära. Vi hann även med att ta en tur till starten då jag ville handla mina energikakor från Maxim.

Jag hade igår kollat in Motalas utbud på restauranger på nätet och hittade då Bella Notte som verkade vara ett bra ställe och med lunch-servering. Så vi gick dit då det inte var så långt att gå. Lunchen var vi alla nöjda med, jag åt Schnitzel med Chilibearnaise-sås och stekt potatis, det ingick även salladsbuffé och kaffe på maten. Så för 75 kr var det ett riktigt bra pris och alla fem var nöjda.

Innan vi tog oss hem smet vi åter förbi torget då farsan skulle handla sitt paket med sportdryck. Just då kom det en rejäl skur så vi blev lite strandsatta innan vi kunde handla lite mat och ta oss tillbaka.

Resten av dagen kommer det mest bli slappa, fixa det sista med våra cyklar och ladda inför morgondagens bravader. Håll tummarna för att det blir bra väder, i alla fall uppehåll. Förra gången vi åkte hade vi verkligen tur med vädret, kanske till och med var lite för varmt. Men hellre det än 10-15 grader och regnskurar.

11 Juli

Ja, då kommer iPhone 3G till Sverige! Ja ska ha den, kanske inte just direkt, men så fort jag har pengar ska det handlas… Någon som vill köpa en pedantskött iPod touch 8 GB och en Nokia N82?? Kontakta då mig!

Framme i…

Ja, tänkte berätta lite om dagen då. Upp cirka 06:50 för att hinna fixa morgontvätten (dusch) och frukost innan jag gick och hämtade bilen, visade sig att jag fick en större bil men till samma pris. Det blev en Opel Vectra Kombi 2.0 Turbo med 6 växlad låda.

Inte mig emot, blev bara enklare att packa då.
Så, hem å packa bilen och se till att allt var med. Har dock kommit på att jag glömt hårgelé och försvaretshudsalva. Sedan ha jag funderat på om det var en bra idé att lämna den sportdryck jag hade. Jaja, går inte att gråta över spilld mjölk.

Sedan var det då dags att styra kosan söder ut längst E4. Det gick utan några som helst problem. Den är dock lite lurigt efter Umeå när man ska stanna kvar på E4:an, men det gick bara bra. Tog min enda paus på en rastplats vid Lögdeå Älv. Resvädret var ju också rätt okej, mulet med inte allt för mycket regn.

Framme i ????????? var jag vid 12:40 så resan tog 4 timmar. Här var det dock ingen hemma så jag fick tid på mig att installera mig och tog mig dessutom bort till Pizzerian för att hämta en Mexcana, mums. Gick även över till Shell för att fråga syrran när hon slutade så hon kunde hjälpa mig att lämna bilen till Avis.

Sedan har jag fixat lite med mammas PC, den är för kass den datorn, låter som ett helt tröskverk. Men att få dom (mor & far) att byta är som att prata med en vägg. Försöker lura på dom min dator och den är ju inte dålig direkt, men nej!

Sedan var det bara att ta det lugnt å vänta på att syrran slutade så bilen kunde tankas och återlämnas. Den hade faktiskt bara dragit 26 liter så bensinkostnaden blev inte så saftig.

Nä, nu sitter jag å väntar på middag, viken service alltså!

« Äldre inlägg

© 2020 eriohm.se

Tema av Anders NorenUpp ↑