post hoc, ergo propter hoc

Månad: april 2008

Gahhh!

Å så irriterad jag är nu. Lite på det mesta faktiskt. Men en sak är viktigare att få utlopp för. Det finns en person jag umgås med som jag stör mig otroligt mycket på, det har under en tid vuxigt sig till ett rätt stort irritationsmoment. Personen i fråga har ingen som helst respekt för andra människor, eller ingen är väl kanske att at i, men jag antar att ni förstår vad jag syftar på.

Hur som helst så har vi ju i detta land vissa lagar och regler på hur man ska bör bete sig som en civilicerad människa. Men denna person anser att så länge ”ingen ser vad jag gör” så är det väl skit samma. Typ…

Först trodde jag det berodde på den åldersskillnad som finns men sedan har jag insett att jag inte betedde mig på detta visar när jag var i samma ålder. Det verkar som om moral och etik är begrepp denna person aldrig har fått förklarad för sig eller ens upplevt.

Jag inser nu hur väl mina egna föräldrar uppfostrat mig och mina syskon.

Jag hoppas verkligen att personen trots allt kan växa upp och utvecklas som person annars kommer livet att blir tufft.

Ny vecka

Ja, då var det ny vecka och vi fick idag vår första föreläsning i Operativsystem. Verkar bli en rätt lugn kurs med en minst sagt speciell lärare. Han hatar tydligen Windows så vi ska få leka mest med Linxu och UNIX, tydligen ska vi pilla med Ubuntu (som jag faktiskt testade att installera på mitt USB-minne och lyckades) och samt Solaris som är ett UNIX OS. Vi började ganska lungt, för lungt då vi (läraren) behövde dra över tiden med 20 min.

Annars var det ett ruskväder här i Ske-å. Fan, det kändes som om det var mitt i vintern men blåst och snö som kom horisontellt. Med andra ord ingen tur ute på cykeln.

Har väl också gjort klart vilka dagar jag ska jobba denna månad. Lär ju inte bli lika mycket som förra månaden men man kan säkert få några flera dagar (eller timmar) om man känner för det.

Sedan har jag sett på hockey ikväll, kul att LHC vann, jag hoppas även dom vinner SM. Pappa är ju från Linköping och jag har mina farföräldrar där nere så man har ju spenderat en hel tid i LKPG. Att jag bodde där själv i två år har säkert också betytt en del till att jag hoppas att dom vinner. Fasen jag hade ju avslutningen i den dåvarande Elitseriearenen bara några hundra meter från min skola. Nya Cloetta Center (fyndigt namn förresten) har jag bara sett från utsidan.

Köpfrossa

Först kanske några besökare undrar varför inga bilder syntes på sidan under ett tag och det var mitt eget fel. Jag hade aktiverat ett så kallat HotLink-skydd så bilder inte kan länkas till från andra sidor. Men man måste även ställa in så att mina egna sidor får tillgång till bilderna, detta hade jag missat och därför spärrades även bilder på mina egna sidor.

Men nu till det jag tänkte skriva om egentligen. Min köpfross för drygt en vecka sedan. Fick min första lön från Qwork och hade tänkt köpa mig ett par nya jeans länge. Det blev ett par Acne Jeans av modellen Mic Worn Blue, skitsnygga tycker jag. Dessutom grymt sköna, och Svenska.

Sedan blev det faktiskt även en skinnjacka, precis en sådan jag önskat mig. Det blev ett impulsköp men jag är sjukt nöjd. Den är faktiskt också svensk, från Rock’n Blue och modellen heter Venturer SP (eller liknande) hittade dock ingen bild på den. Modellen påminner om en MC-jacka i svart.

Sedan shoppade jag även schampo (L’Oreal Expert Pure Resource), deo (David Beckham Instinct) och Goldwell Superego Molding Gum till mitt bångstyriga hår.

Inte dom billigaste produkterna på marknaden, eller kanske deo:t inte var så dyrt om man jämför, men schampot är inte billigt eller hårvaxet (kommer inte på någon annan översättning till molding gum), men jag är väldigt nöjd med dess produkter, även om schampot är nytt för mig, det ersätter det L’Oreal schampo jag använt tidigare så det lär nog inte vara så stor skillnad.

Det är ju faktiskt en gåta, jag har fett hår (eller fet hårbotten) och det har alltid varit problem för mig att hitta ett bra schampo för det. Oftast efter man hittat ett som man tycker fungerar bra så försvinner det från marknaden efter ett par år. Det är faktiskt riktigt irriterande.

Kan väl berätta att jag nu börjat läsa dom två sista kurserna för läsåret. Routing och Switching samt Operativsystem ska vi läsa nu. Ska nog bli rätt kul. Har även kommit halvvägs när det gäller att klara av CCNA diplomet. Sedan ska man även ta ett certifikat som visar vad man bör kunna och säkert en fördel att ha när man ska börja söka jobb om ungefär ett år.

2 månader

Såg just en trailer för Frusna Män söker Kärlek på femman och som låt spelade dom Savage Gardens Truly Madly Deeply som är en sjukt fin låt och fick mig genast att tänka på en tjej jag gillade när den låten var aktuell för mer en tio år sedan. Hon är väl kanske gift nu, vet i alla fall att hon är förlovad.

Jaja, det var en liten parentes som jag bara var tvungen att få ur mig.

Den egentliga anledningen jag skriver var att jag var tvungen att få ur mig ett irritationsmoment som åter finns i mitt liv. En person närmare bestämt. En person som jag sluppit i flera månader gör nu allt, verkar det som, att få mig irriterad. Jag vill inte tro att det är medvetet men man börjar ju undra. Hur som helst saknar den personen takt.

Två månader sedan jag senast skrev något i bloggen, blev ju genast runksugen när jag såg bilderna på Jennifer. Hon är ju så het.

En tjej hade kommenterat ett inlägg jag skrivit, konstigt nog var det snällt. Jag förväntade mig att om en tjej skrvit en kommentar på min sida hade hon skrivit något mindre snällt. Å andra sidan har hon kanske inte läst allt jag skrivit.

© 2020 eriohm.se

Tema av Anders NorenUpp ↑